-
Diskuse ke galeriím |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
"- hlásím opět problém s automatickým přihlašováním..." - zobrazit celý komentář
Ja jsem drive mel take problem s automatickym prihlasenim, ale ted jsem prihlaseny uz nekolik dni na vice pocitacich a vse funguje. Kazdopadne se poptam a rozhodne je to tema, ktere resime.
"Líbí se mi přehlednost a funkčnost zpráv (myslím soukromou konverzaci). Jen..." - zobrazit celý komentář
Mazani jsme zatim zavrhli... Funkcnost zprav je dost podobna facebooku, kde to sice je, ale treba jato nikdy nepouzil. Navic se nehromadi jako driv spousta zprav, kde zanikne nejaky odesilatel, ale mam to serazene po odesilatelich, coz je prehlednejsi. Mozna v dalsich verzich.
Domigrovani oblibenych urcite bude, nevim jak presne casove, ale brzo.
Ctvercove nahlady - to je zjevne oblibene tema... a ja pripojim svuj osobni nazor.
- pokud je to pro nekoho jediny duvod k tomu, aby nechodil na FA... no dobre, ale asi to vidim jinak a na to argumenty opravdu nemam. Nedoporucuji cist dal.
- to, ze dost lidi napsalo, ze se jim to nelibi neznamena, ze se to vetsine nelibi... nevim jak kdo jiny, ale ja vzdy zazil komentare na to, co se komu nelibi... tech co by napsali, ze je neco dobre je (chvalihodna) minorita. A to nemluvim o FA ale zcela obecne. Cimz nechci rict, ze se to tim padem rovnou zavrhne!!!
- je stale dost galerii, kde to je stejne. I 500px to zdaleka nema vsude, ale jen na vybranych seznamech.
- pro me je celkovy dojem z webu se ctverci vyrazne lepsi nez kdyz jsou zachovane proporce (tak jak to bylo drive na FA) a soucasne je vypovidaci hodnota nahledu horsi nez u zachovaneho pomeru stran. Ja preferuju celkovy dojem, protoze na detailu uvidim spravnou fotku.
- zachovani proporci by komplikovalo velkou fotku v gridu, traba na profilu uzivatele, to by byla skoda
- reseni na 500px take orezava fotky, i kdyz to na prvni pohled vypada, ze ne. A je dost komplikovane ho realizovat v nasem konkretnim pripade (ne, nechci zachazet do detailu).
- ale pres to vsechno si dovedu predstavit, ze to tak bude... pro me radeji jako prepinatelna funkcnost.
"Ano, je to do jisate miry tvar pro verejnost... na druhou stranu, pokud..." - zobrazit celý komentář
Jenom ještě k algoritmu a výběru nejlepších fotografií. Podívám-li se na to sebekriticky, tak vlastně nevidím jediný důvod, proč se vžilo, že (pseudo:-)umělci obvykle ignorují bodování. Chápu, že to je takové zjednodušující a trochu degradující a školometské atd., ale možná je to jenom taková trochu póza. Například Taky... si body, pokud vím, nevypíná a do Topu se běžně dostává regulérní cestou. Takže proč to nezkusit taky...
"Ctvercove nahlady - to je zjevne oblibene tema... a ja pripojim svuj osobni..." - zobrazit celý komentář
Môj názor po niekoľkých dňoch používania:
Začal som vkladať svoje fotky zarovnané do štvorca a keď sa teraz po čase pozriem na svoju galériu, zdá sa mi, že fotky sú akosi vizuálne "menšie" ako u ostatných a aj v galérii nových fotiek medzi ostatnými trochu zanikajú.
Dokonca by som povedal, že štvorcový výrez z "centra" obrázku viac nabáda ostatných pozrieť si, čo je na fotke skryté a rozkliknúť to, ako keď vidí celé foto v náhľade.
Takže asi sa moja snaha minula účinkom a nechám to tak ... ;-)
"Jenom ještě k algoritmu a výběru nejlepších fotografií. Podívám-li se na to..." - zobrazit celý komentář
Ona je to porad hitparada popularity at se na to divam jak se na to divam
Hvezdickovani ted zkousim, pripadam si jako porotce v Super Star nebo ucinkujici souteze Prostreno, tedy hloupe
Hurá, konečně nějaká česká stránka o fotografii, která je přizpůsobena mobilům... Dávám do oblíbených :-)
Radiku,
ad první odrážka z komentáře ve 23.10.2015 18:25:
Kupříkladu u mě rozhodnutí, že na to tady nemám sílu, nebylo zdaleka jen kvůli těm čtvercovým náhledům. Podepsala jsem se hned v úvodu pod (Belly? Dany Kovalové?) komentář, že těch much je tady až moc. Na to, jak strašně dlouho jste všechny ujišťovali, jak na tom úpěnlivcě děláte.
Proč jste nespustili testovací verzi paralelně se starým FA?
Protože byste nemohli udělat to Hurá bum - a šmytec? Museli byste řešit tisíc připomínek a hádat se o to, jak co má vypadat?
Jak vidíš, to děláte stejně. Akorát spousta těch much už mohla být vychytaná.
Třeba dumám, kde byli až doteď všichni ti autoři, co se tu vysypali najednou do nové verze. Proč nebyli už na starém FA? Protože tam se hodilo to nechat umírat, aby efekt nástupu nové podoby byl o to úžasnější a fotek tady najednou co nejvíc jako důkaz, jak je to teď oproti staré podobě supr? Proč se nemohly navýšit kvóty vkládání už na staré verzi?
Ale když jsme u těch čtvercových náhledů - argument, že je to takhle na nějakým 500px - i kdyby to na tisících péiks bylo, tak třeba pro mě osobně to neznamená vůbec nic, protože na žádným px nejsem, a když jsem přišla někde na webovou fotogalerii, kde byly náhledy čtvercové, prostě jsem ji zavřela a šla pryč a byla ráda za FA. To je jak kdybys na literárním webu argumentoval tím, že když má jinej web bílý písmo na rudým pozadí, je to in a ideální, přestože čtenáře z toho bolej oči a dali by přednost stupňům šedi, nebokdyž už, tak aspoň černé a bílé.
Jinak mi vadí možnost dodatečně upravovat komentáře - argumenty o češtině neberu, tohle není češtinový servr a na nějaký chybce z překlepu nebo gramatický hrubce nestojí ani s ní nepadá. Je to fotoservr a podstatou komentářů jsou tu fakta, takže pokud se dá do nich dodatečně zasahovat, tak to pro mě znamená, že nemá smysl se účastnit diskuzí poíd fotkama, když z toho pak kdokoli může udělat cokoli a ze mě blbku, pokud se mu nebude líbbit, co mu na jeho komentáře odpovím.
Vadí mi nepřemigrování oblíbených uživatelů a označených fotek. Hledat, koho jsem tam kdy měla a jakou fotku, to si opravdu nedovedu představit, kde bych na to vzala čas a sílu.
Vadí mi třeba i to, že po odeslání komentáře nebo hodnocení u fotky mi to vyhodí zelenej pruh s hláškou, ale posune mě to úplně mimo fotku, mimo komentářové pole, takže když se chci posunout na další fotku, musím napřed rolovat jak blázen zpátky nahoru. A ta zelená mrcha tam poskakuje furt.
Vadí mi likvidace spousty kategoríí, zejména TD.
Vadí mi, že po rozkliku fotky na volitelné pozadí je fotka v maximálním rozměru a nejde zmenšit na monitor, takže u těch, co to vloží ve dvou mega, si můžu volitelný klidný náhledový pozadí strčit za klobouk, protože vidím akorát kus, z fotky nemám nic. Osobně bych dala přednost velikosti jako na stránce s textem a s možností rozkliku na originální velikost.
Pokud něco z toho, co jsem vyjmenovala, je už opraveno, omlouvám se, ale máme teď v práci natolik sezónní špičku, že opravdu nemám čas každý den hledat, co se tu změnilo.
Na druhou stranu vím, že jsem chtěla napsat ještě cosi, co mi vadí, ale to už jsem zapomněla (před chvílí opět přišla z práce.)
Tak třeba o vánocích, až bude volno...
Další už vím...
Na starém Fa, když jsem měla navoleno otvírání fotek do nového okna (panelu), otvíáraly s emi takhle z galerie i z profilu, ze seznamu konmentářů, prostě odevšad.
Tady jenom z galerie. Když chci na fotku z přehledu komnentářů, musím PTM.
Furt na to zapoimínám, když jednou to funguje a podruhý ne...
Na všechno je tady o spoustu kliků víc. Rolování, rozbalování. (Jasně, ten zelenej pruh po okomentování taky jde zavřít, ale zas o klik víc, proč by se nemohl ztratit sám při posunu onrazu, pohybu myší, atd.)
Vkládání komentářů je uzamčeno.