Články autora - Alexandr Krško

  • Velebit aneb Chorvatsko není jen moře

    Na území Chorvatska se kromě rekreace u moře můžete věnovat také turistice. Na jaře 2001 vyrazil Saša Krško s expedičním týmem na výpravu s cílem prozkoumat pohoří Velebit. Měli zde možnost obdivovat krásné štíty, výhledy, údolí a louky plné kytiček. Narazili však také na pozůstatky války.

     0
  • Podkarpatská Rus 1.díl

    O Podkarpatské Rusi těžko hovořit. Tahle země se musí zažít. Má svou chuť, svou vůni, jedinečnou hudební kulisu, kterou nepřetržitě vyhrává větrný orchestr v korunách rozložitých buků. Má svou všudypřítomnou poezii. Poezii beze slov. Slyší ji a vnímá jen ten, kdo umí zapomenout na tíhu velkoměst a zbytečnosti všedního dne rádoby civilizovaného člověka. Má své lidi. Tvrdé a pracovité, ale bodré horaly. Tato země má svou duši.

     6
  • Výstup na Piz Bernina

    Piz Bernina je se svými 4049 metry jedinou čtyřtisícovkou východních Alp. Leží na hranici mezi Itálií a Švýcarskem. Jedná se o malou, ale významnou horskou skupinu se značným zaledněním. Turisty a horolezce láká nejen výstup na hlavní vrchol, ale také velice zajímavý hřebínek Piz Palű (3905 m). Tato exponovaná cesta zaujala i nás.

     2