iPhone 7 / iPhone 7 Plus

iPhone 7 / iPhone 7 Plus

U iPhonu 7 se proti předchozí generaci (6s) samozřejmě opět o něco navýšil výkon (čipset A10 Fusion se 4 jádry a výkonnější grafika), navýšila kapacita úložiště (až na 256GB u nejdražší verze), tlačítko Home reaguje na sílu stisknutí, větší model Plus dostal Full HD rozlišení displeje (což je sice stále méně než konkurence, ale naprosto to stačí) a obě verze jsou nově odolné vodě a prachu dle specifikace IP67. Také přibylo nové černolesklé designové provedení. Co ubylo je 3.5 jack pro sluchátka – ta se nově připojují přes Lightning konektor.
Fotoaparát je však asi největší zlepšení.
V první řadě je zde opět rozdíl mezi klasickou verzí a verzí Plus: „malý“ iPhone má fotoaparát jeden, velký iPhone má dva (duální fotoaparát – dva objektivy i snímače). Snímač má stále rozlišení 12MPx (chválíme), ale měl by umožňovat o 60% rychlejší čtení dat a také podporuje ukládání ve formátu RAW (.dng). Objektivy (ekv. 28mm) obou verzí jsou stabilizované a mají světelnost F1.8 (proti dřívější F2.2). Vylepšení se dočkal i vestavěý LED blesk, který je nově 4-diodový pro vyšší svítivost i barevnou věrnost (blesk umí měnit barevnou teplotu). Dále můžete natáčet (dnes již téměř povinné) 4K video. Alespoň tedy video v nominálním 4K rozlišení – jak to bývá s reálným rozlišením 4K videa z mobilu jsme zkoušeli zde. Full HD a HD pak jde natáčet ve slow-motion. Přední fotoaparát dostal navýšení rozlišení čipu z 5 na 7MPx.
Duální fotoaparát verze Plus slouží k imitaci zoomu a hrátkám s "falešným" bokehem. Druhý fotoaparát má totiž ekv. ohnisko 56mm.

iPhone 7 Plus má duální fotoaparát se světelností F1.8 a podporuje RAW

Apple představil další generaci smartphonů iPhone, tentokrát s označením 7 a 7 Plus. Krom toho, že jde opět o špičkové chytré telefony, zlepšují zejména vestavěný fotoaparát, což nás bude zajímat nejvíc.

fotografie pořízené iPhone 7 / iPhone 7 Plus (22)

Nové fotoaparáty

Nejpoužívanější fotoaparáty