Olympus E-M10

Olympus E-M10 je nejkompaktnější člen rodiny OM-D s Live MOS snímačem (16,1Mpx), který dosahuje výkonu E-M1. Je vybaven velkým elektronickým hledáčkem a 3" LCD výklopným dotykovým displejem s 1037000 pixely. Dále se na něm našlo místo i pro vestavěný bleske a Wi-Fi modul pro spárování s chytrými zařízeními. Fast AF s 81 zaostřovacími body, které pokrývají celý záběr. Olympus E-M10 Zvládne až 8sn./s. a lze s ním pořizovat i timelapse video.

Test fotoaparátu Olympus OM-D E-M10

Na sklonku loňského roku, po testech Olympusu OM-D E-M1 a kompaktu Stylus 1 jsem si říkal, že by byl určitě pro spoustu fotografů užitečný hybrid zvládající většinu toho, co E-M1 a přitom s tělem ve velikosti Stylusu 1. Výrobce byl pravděpodobně podobného názoru. A i kdyby ne, zkrátka světlo světa spatřil nový fotoaparát, který jakoby měl právě tyto dva fotoaparáty za "rodiče". Od každého si něco vzal - máme tu Olympus OM-D E-M10.

Olympus E-M10 – třetí reprezentant řady OM-D

Olympus E-M10 je nová digitální bezzrcadlovka modelové řady OM-D s tělem z hořčíkové slitiny a v retrodesignu. Ve srovnání se svými modelovými bratry E-M5 a E-M1 přináší některá vylepšení a především nižší cenu.

fotografie pořízené Olympus E-M10 (19)

Nové fotoaparáty

Nejpoužívanější fotoaparáty