Téma dne "MOSTY"- čtvrtek 7.9.

• KIV
    KIV
    12.08.2023 12:53

Téma bylo vyhlášeno zde:
    https://www.fotoaparat.cz/forum/diskuse/8224/5/
    Viz Marimona 09.08.2023 20:13, kde Marimona napsala:
    --------------------------
    Nové TD - ¨Mosty¨
    Most - symbol spojování, kontaktu, komunikace, překonávání překážek a vzdáleností... symbolika mostu má také bohaté zastoupení v mnoha mytologiích, často také nese spirituální kvalitu přechodu z jednoho světa do druhého.
    Krom toho je mnoho zajímavých staveb mostů (nejen ten Karlův :)) s originální architekturou, jsou mosty moderní, historické, jednoduché, opentlené dekorací a sochami...
    Hledejte a vytvořte zajímavé snímky mostů, jeho symboliky třeba i v abstrakci. Nafoťte mosty z různých úhlů pohledů, za denního světla či během modré hodinky či v noci, detaily či mosty v celé jejich kráse.
    Foťte pod mostem, nad mostem, na mostě, před mostem.... nechám na Vaší kreativitě, umu a fantazii.
    Budeme se moc tešit na Vaší tvorbu.
    Dobré světlo a dobrou cestu přes mosty... Mahulena a Ivana
    -----------------------------------------
    Budeme tedy ve čtvrtek 7.9. do TD vkládat fotky pořízené na téma "Mosty" s datem vyfocení od 9.8. do 7.9. 2023 s EXIF daty.

• casablanca
    casablanca
    12.08.2023 13:41

Poslední odstaveček je praktický návod i pro nováčky i pro ostatní. Děkuji za něj.

• Adam Švarc
    Adam Švarc
    Admin
    Autor
    12.08.2023 18:29

Hezký den všem fotografům,

přikládám pravidla pro následující TD "MOSTY"

PRAVIDLA:
    ---------------
    Fotografie mohou být nafoceny od vyhlášení tohoto tématu (9.8. 2023) až do 7.9. 2023.
    Vkládejte max. 3 aktuální (nikoliv archivní) snímky do této galerie s datem pořízení, nejlépe s EXIF daty, a to pouze ve čtvrtek 7.9. 2023 od půlnoci do půlnoci. Hodnotí se slovně, bez bodů.

Hodnoťte snímky ostatních soutěžících, komentujte, poukazujte na chyby a vyzdvihujte klady. V termínu od pátku 8.9. do půlnoci pondělí 11.9. vyberte tři snímky, které se vám nejvíc líbí a u jedné vaší vložené fotografie zadejte „upravit informace.“ Do popisu fotografie vepište pořadí snímků od prvního po třetí místo následujícím způsobem:
    1. místo - název fotografie - autor - zkopírujte link na fotografii
    2. místo - název fotografie - autor - zkopírujte link na fotografii
    3. místo - název fotografie - autor - zkopírujte link na fotografii a nezapomeňte kliknout na „uložit fotografii“, jinak se nic nenačte. Každá fotografie soutěží sama za sebe, body za různé snímky jednoho autora se nesčítají. Snímek, který uvedete na prvním místě, dostává 3 body, druhý 2 body a třetí 1 bod.

VÍTĚZ = Autor s fotografií celkově na prvním místě, volí nové téma TD a sčítá u něj body. Nové téma s krátkým popiskem napíše na redakční mail redakce@fotoaparat.cz a k němu připojí průvodní fotografii odpovídající jím vybranému tématu.
    Administrátoři následně otevřou novou galerii s názvem TD jako soutěž, která se koná opět první čtvrtek dalšího měsíce.
    ---------------

Přeji všem dobré světlo a omlouvám se za zpoždění.
    Adam

• MaTal
    MaTal
    07.09.2023 14:45

Tak máme 1. čtvrtek v měsíci a TD Mosty. Už bylo několikrát připomenuto, že pouze dnes se fotky vkládají s datem vyfocení od 9. srpna do 7. září 2023 s EXIF daty. K uveřejněným fotkám možno psát komentáře, ale hlavně k jedné ze svých fotek napsat, kterou fotku dáváte na 1., 2. a 3. místo, tedy, které dáváte 3, 2 a 1 bod. Není povinnost komentovat, ani bodovat všechna tři místa, ale je škoda toto svoje právo nevyužít. Komentáře je možno vkládat od vložení fotografie, bodovat od momentu, kdy sami alespoň jednu fotografii vložíte. Toto období je od 7. září do pondělní půlnoci 11. září a doufám, že hned po tomto okamžiku budu moci dokončit sčítání a budete s výsledky oficiálně seznámeni. M.
    PS Omlouvám se všem „skalním“, ale registruji pár novým „jmen“ a protože sčítám pravidelně a mám trochu přehled, tak jsem si dovolila těch pár řádků napsat.

• Marimona
    Marimona
    07.09.2023 17:14

Zatím to vypadá, že soutěžit bude jen Atropina a já :) aspoň to bude jednoduché....

• Marie
    Marie
    07.09.2023 19:53

Mne nefunguje pocitac, takze nemuzu vlozit sve " mostove " fotky. I to se stava... vsichni si to uzijte.

• Marimona
    Marimona
    08.09.2023 23:18

Ahojte, moc se mi líbí a se zájmem čtu Vaše komentáře ke všem snímkům k TD, zítra se vrátím a svou troškou přispěji :) jsem moc ráda, že nakonec to dopadlo dobře, nad mé očekávání... mějte se fajn a ať se daří nejen se světlem ve skle :) I.

• MaTal
    MaTal
    09.09.2023 18:56
    Reaguje na Marie 07.09.2023 19:53:

"Mne nefunguje pocitac, takze nemuzu vlozit sve " mostove " fotky. I to se..." - zobrazit celý komentář

Až teď jsem si přečetla, co Tě potkalo, mrzí mě to, pořád jsem čekala, kdy se tam něco od Tebe objeví. On měsíc rychle uteče (bohužel) a určitě to bude zase něco zajímavého, ty mosty od Marimony se mi moc líbily, hlavně s tou specifikací tématu. Měj se fajn a dobré fotky nejen do soutěží, M.

• Marie
    Marie
    09.09.2023 19:03

Jsi moc hodna, musim pockat na zetaka az bude mit cas. Potom ty sve mosty vlozim uz jen tak. Zatim jsem jen na mobilu a ani nic nehodnotim, protoze to dost zkresluje a fotky se zdaji byt uzasne, ale ve skutecnosti tomu tak neni. Dekuji za pochopeni.:-)

• MaTal
    MaTal
    12.09.2023 00:03

Konec jednoho TD. Čtrnáct soutěžících přihlásilo 28 fotografií, někteří využili max. počtu tří, někteří poslali dvě nebo jednu. Body získalo 15 fotografií, s obrovskou převahou nejvíce „Láska je mostem“od Marimony. Na stříbrnou bednu se společně postavili Petr 52 s „Tenhle most není pro každého“ a Raul Zelený s „TD M“. Bronzová příčka patří Atropině za fotografii „Pod mostem“. Další pořadí viz níže. Všem medailistům ode mne upřímná gratulace, jen mě trochu mrzí, že jsem si nemohla započítat trochu více, u tohoto krásného tématu od Marimony jsem očekávala větší účast, byla snad nejnižší, co pamatuji. Doufám, že to bylo jen díky dovoleným a prázdninám a další TD bude již opět o více fotografiích a s více účastníky. Dobré světlo, pevnou ruku a hodně dobrých a zajímavých okamžiků k focení přeje všem Mahulena.

Pořadí Autor Název fotografie Body
    1 Marimona Láska je mostem 26
    2 Petr 52 Tenhle most není pro každého 10
    Raul Zelený TD M 10
    3 ATROPINA Pod mostem 8
    4 MaTal Ze světla do tmy nebo naopak? 7
    5 ATROPINA Modrá hodinka 4
    Marimona Jeden z mostů 4
    Míla Vildová Most za mostem .. 4
    8 Tomava Jak se staví most 2
    Veverka 135 Most mezi dvěma světy 2
    MaTal Není most jako most 2
    Cimlerová Na železničním mostě 2
    12 Festa Z mostu 1
    Páleníček Můstek - ještě, že tam je 1
    Casablanca Z mostu neskáču 1

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse