-
Diskuse ke galeriím |
28
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
"To sa dá pochopiť, lenže tento web pri registrácii nevyžaduje potvrdiť také..." - zobrazit celý komentář
Nikdy jsem neřekl, že by za nynější problémy mohla skupina lidí, či dokonce jedinec. Samozřejmě největší problém je vedení. A není pravda, že by tu nebývaly a ještě nebyly pravidla, včetně soutěžních. Jen je nikdo nedodržuje, ale hlavně jejich dodržování nevymáhá. Netrestá. Naopak ještě doporučuje jejich obcházení. Nikdo z redakčních "profesionálů" nejde příkladem.... co se uvedeného blacklistu týká, jakto, že prakticky všechny konkurenční servery se bez něj obejdou? (pořád je tu tlačítko "nahlásit", pokud by bylo třeba) Další věc je nějaký tvůj "hromadný útok 2" ? Nikdy jsem nic takovýho neviděl, zato vidím neustále hromadné útoky šestkou, či podobnou známkou, což tobě očividně přijde v pořádku. Z mého pohledu v tom nevidím rozdíl Mě osobně tohle pod mými fotkami vadilo a do jisté míry uráželo. A vadí dál, i když se to netýká mých fotek. Lidé, kteří hodnotí stále stejně (neřeším číslo, i když jde převážně o ta vysoká) opravdu nepovedené fotky, tak ty vyjímečné, nebo minimálně značně nadprůměrné, navíc bez jakéhokoli vysvětlení,tu podle mě kvůli fotografování nejsou. Jakkoli to tvrdí.
Srovnání a přirovnání s ostatními zájmovými weby byl vlastně "dotaz", jakto, že jinde se lidi, nezajímající se o konkrétní činnost nevyskytují, ale na fotowebu je jich taková spousta. Podle mě je to tím, že fotoaparát má dnes každý, minimálně v telefonu a je to to nejjednodušší, jak se můžou (alespoň podle nich) uplatnit. Fotografie je tak jen záminka pro sociální sdružování, blacklist vábnička "tady mi do toho kecat nikdo nebude"
[Komentár som presunul ako reakciu.]
"Nikdy jsem neřekl, že by za nynější problémy mohla skupina lidí, či dokonce..." - zobrazit celý komentář
Píšete: "[...] Další věc je nějaký tvůj "hromadný útok 2 ? Nikdy jsem nic takovýho neviděl [...]"
Ja som si v tomto iba dovolil pre svoje ďalšie použitie/rozvinutie zdramatizovať vetu/ideu z komentára, na ktorý som, z mojej strany v dobrom úmysle, reagoval: "[...] potenciálních dalších dvacet dvojek bylo předem zcenzurováno autorem." Neviem ako v minulosti, ale v poslednej dobe tu iste nikto nič také nevidel a ani neuvidí, pre isté veci, o ktorých je aj táto diskusia, ale nie iba pre ne.
Iste, niekoho môže urážať aj útok číslom 5, ak svoju fotku chápe na viac bodov, ale za útok číslom 5, aspoň v mojej predstave, nemá človek také nutkanie blokovať "útočníkov". A ak človek svoju fotku zverejnil, ale bral ju kriticky, predpokladal útok nízkym číslom, si už vôbec nebude blokovať ľudí, ktorí "zaútočili" väčším číslom, ale možno tu taký človek existuje.
Inak povedané, ani ten, kto žije vysoko v horách ako pustovník sa celkom nevyhne veľkej schéme sociálna a človek v doméne fotografovania sa jej ani vyhnúť nechce, aj keď občas môže náhodný objav ukázať, že existujú aj ľudia, ktorí fotia veľa a môžu fotiť aj skvelo, ale svoje fotky nikdy nikomu neukazujú.
Aj Vy, z môjho pohľadu, hodnotíte stále rovnako, len Vaše čísla sú posunuté smerom k menším. Musíte hodnotiť rovnako, lebo aj fotografie sú tu z istého pohľadu stále rovnaké, teda aspoň z pohľadu čísel, ktorých tu daná škála podľa mňa nemá žiadnu objektívnu ani estetickú nutnosť; ešte hrubšia, menšia škála, 0 až 3, by možno odviedla rovnakú prácu v zmysle páči nepáči a väčšia, jemnejšia, "vnímavejšia" by sa možno používala podobne hrubo. To, že si to Vy niekedy, podľa situácie, pekne mapujete do istej tabuľky, kde má každé číslo presný význam, je vec druhá a môže to byť konkrétnejšia spätná väzba pre autora fotky, ale to mapovanie nie je o nič viac objektívnejšie, než by bolo Vaše páči-nepáči, pretože obe mapovania robí človek, nech už má tabuľka 7 alebo len 2 riadky. Navyše, načo číslo pomyslene mapovať do tabuľky, ktorú väčšina asi ani nepozná, keď ten jej riadok možno rovno napísať do komentára. Keď už je tá tabuľka pre Vás tak dôležitá, ako som to raz videl Vás prezentovať.
Ani Vy sa tu nevyhnete veľkej schéme sociálna. A ak vravíte, že tú niektorí nie sú kvôli fotografovaniu, tak z istého pohľadu ani Vy nie. Čo má fotografovanie spoločné s číslami 2 a 3 a občas možno 4? Nič. Z istého pohľadu naozaj vôbec nič. Čísla sú nutné v súťažení, ale fotografovanie nie je súťaž, je to ten moment, keď človek fotí. A tak tu nikto nie je kvôli fotografovaniu. Tu ide o tú veľkú schému sociálna, ktorej jedným z jej prvkov je zdielanie.
Naozaj Vás tak baví zdielať samotné čísla? Sú naozaj tak dôležité? Malé či veľké. Chápem, predstavujú Váš názor na fotku, ale fakt sa to dá v jednom z troch čísel? Celkovo tu pre expresívnosť dramatizujem a hrubo zjednodušujem, nepoužívate len tri čísla a k fotkám názor aj píšete.
Teóriu (ktorá má veľmi praktické konzekvencie) sa tu z čísel pod fotkami samozrejme nikto nenaučí. Nič z toho nemáte a autora fotky navyše nemusíte takto potešiť, ale mňa osobne zaujíma to, čo k fotkám píšete, to mi môže trénovať oko, to ma môže upozorniť na nejaký fotografický aspekt, ktorý som si nevšimol či neuvedomoval jeho dôležitosť pre oko iného diváka.
"Nikdy jsem neřekl, že by za nynější problémy mohla skupina lidí, či dokonce..." - zobrazit celý komentář
V rámci ukončení mé krátké mise na tomto komorním fotowebu malé srovnání. V galerii Megapixelu přibylo za včerejšek 99 fotografií, zde 16. Z toho dvě fotky tady stojí za zhlédnutí (soutěžní „Dolanský most na Berounce“ a „Jarní poezie“), navíc jsou tyto fotky i na MPX, takže zde není důvod k pokračování. Zato ve zdejším fóru včera namlácená celá stodola prázdné slámy…
Megapixel je sice hlavně web pro fotografy ptáků všech druhů, ale fotky se tam parádně zobrazují, není třeba před vložením zmenšovat a tím TK fotky znehodnotit. Pěkná krajinka se taky najde. Není bodovací systém, pouze tlačítko „Líbí se mi“, což mi naprosto vyhovuje a nikoho neurážím pitomým počtem jakýchsi hvězdiček.
Fotoweby tohoto typu pohřbívají dvě věci – bodovací systém a black list. Kdyby bylo na mě, obojí bych zrušil, protože se o ničem jiném nemluví a nic jiného se neřeší – viz nekonečné komentáře místního mimozemšťana, který se sice tváří jako hlavní mentor galerie, ale po rozkliknutí jeho komentářů je důvod jeho působení na FA zřejmý. Nikdo z kritizujících zde si neuvědomuje, že u většiny lidí je bodové vyjádření jeho vlastním pocitem líbivosti fotky a jen málokdo z běžných fotografů řeší kvalitu fotky jako takovou. Diskuze s tímto mimozemšťanem (i když má většinou pravdu), budou vždy jednostranné, protože uvedený člověk žádné fotky nevkládá, takže normální člen galerie má jen jednu možnost – diskutovat u vlastní fotky, obhajovat ji a bránit se. Navíc běžný uživatel bude mít problém s počtem hvězdiček, aby náhodou okamžitě nedostal kartáč za to, že to třeba přehnal.
Co mě hlavně vede k ukončení krátké činnosti je to, že si tady může někdo beztrestně odkazovat moji fotku ve fóru bez mého svolení (důvod jsem jaksi nepochopil) a neustále tlachat o výši udělených hvězdiček u fotek ostatních uživatelů – viz poslední krásná fotka od „Eff“. Žvásty o výchově svatebních fotografů jsou jen třešničkou na dortu místního fóra, nějakého svatebního fotografa, vycvičeného mimozemšťanem, bych chtěl tedy vidět, úsměvné.
No nic, Romane Žáku – pokračuj ve své činnosti zde, evidentně potřebuješ k životu odradit každého, kdo by zde chtěl normálně fungovat. Ještě tu pár lidí zbylo, kdo tě nemá na černé listině, takže komentuj a taky se můžeš pořádně vyřádit ve fóru. Diskutovat s tebou ovšem nemá žádný smysl, máš svůj svět a jsi studený jak psí čumák.
"Píšete: "[...] Další věc je nějaký tvůj "hromadný útok 2 ? Nikdy jsem nic..." - zobrazit celý komentář
Bohužel si pořád ne úplně rozumíme, ale taky chápu, že je tato diskuse bezpředmětná. Zvlášť když ,jak píše kolega, většině stačí lajk. A pokud má být FA jen dalším skladištěm vysypaných karet uživatelů, kde záleží na množství, bez jakýchkoli diskusí a rozborů fotek, třídění, návodů a rad, pak se opravdu snažím zbytečně. A řešení blacklistů je jaksi irelevantní. V tomto případě se omlouvám, že jsem tebe, či jiné, svým názorem"donutil" k diskusi.
"Bohužel si pořád ne úplně rozumíme, ale taky chápu, že je tato diskuse..." - zobrazit celý komentář
Mňa ste k ničomu nenútili, ani obrazne, takže sa nijako netreba ospravedlňovať. Keď sa občas takto stretneme, tak ja zatiaľ s Vami diskutujem rád, kým Vy znesiete to, a kým to aj ja znesiem, že si, ako vravíte, úplne nerozumieme.
Vyjadroval som sa smerom k Vám dosť expresívne, ale to je môj spôsob, ako Vám povedať, že z môjho pohľadu vždy, keď spomínate číselné hodnotenie, môžete mať pravdu, určite z perspektívy, ktorú predstavuje Váš postoj k tomuto "číselnému aspektu" tohoto webu, ale tento Váš postoj sa nestane postojom ostatných, určite nie moc viacerých a určite nie v takej podobe, akú by ste si priali, ak si môžem dovoliť takýto hriech istoty.
Je to môj spôsob, ako Vám povedať, že z môjho pohľadu sa tu Váš čas, námaha, skúsenosti a talent môžu uplatňovať lepšie, než v ich, takpovediac, rozmieňaní na čisté čísla.
"Mňa ste k ničomu nenútili, ani obrazne, takže sa nijako netreba..." - zobrazit celý komentář
Už jsem nechtěl reagovat, ale nadalo mi. Tohle je největší část nedorozumnění. Pořád jen řeč o číslech. O ta vůbec nejde (jak jsem psal častokrát) Jde jen o vyjádření rozdílu, mezi fotkami. O tom, která ti přijde lepší, či horší (alespoň v rámci stylu). O zdůvodnění svého rozhodnutí, čímž má autor zpětnou vazbu a možnost něco změnit. Jinými slovy mi nijak nevadí "šestka". Jen šestka u čehokoli, navíc bez sděleného důvodu. A slovo "líbí", mi jako důvod ohodnotit naprosto cokoli stejně ,nepřijde dostatečný (zvlášť z fotografického hlediska) Samozřejmě tím nemyslím, že musí lidé hodnotit stejně. Jen je třeba vědět, co považují za dobré, špatné, či vinikající, pokud to má být o fotografování a nejen sdílení "zážitků". Osobně bych se bez čísel obešel úplně. Klidně je zrušil, když to všechny tak irituje. Ale to by tu pod fotkami bylo prázdno a nejspíš by už návštěva serveru dost nudila
"Už jsem nechtěl reagovat, ale nadalo mi. Tohle je největší část..." - zobrazit celý komentář
Vďaka za doplnenie, korigovanie; ja som to zjednodušil a dramatizoval. Chápem, že čísla beriete ako ukazovateľ rozdielu medzi fotkami.
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/513222/?page=4e98f01fe030bc42b42a0edc6d23eb04
Petrakova 20.07.2023 19:20... Reaguje na E.B.E 20.07.2023 19:12:
Studený čumák se zase hlásí. Ok zablokovat.
No fuj, Petráková.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).