TOP fotografie

  • 20.08.2022 06:11
  • Jikl
  • 4
  • Jikl
    Jikl
    Autor
    20.08.2022 06:11

    Zajímalo by mě jakým způsobem se fotografie ocitají v kategorii TOP. Stalo se mi, že byla takto vyhodnocena jedna z mých fotografií, která získala 14 bodů. Ne že by mi to nepotěšilo, ale při takovém ohodnocení bych to v žádném případě neočekával. Jak to funguje, mohou to hodnotící nějak ovlivňovat? Přišlo mi to spíš, jako by tu byl nastavený nějaký mechanický automatismus. Odpoví někdo? Díky.

  • darmitof
    darmitof
    20.08.2022 23:30

    Tohle chápu, že je nešťastně pojmenovaná úvodní rubrika, která topuje starší fotografie. Podle toho co se tam objevuje to nemá s kvalitou fotek nic společného. Připomínka starších fotek, které na úvodní stránce galerie už třeba nejsou.

  • E.B.E
    E.B.E
    21.08.2022 21:35
    Reaguje na Jikl 20.08.2022 06:11:

    "Zajímalo by mě jakým způsobem se fotografie ocitají v kategorii TOP. Stalo..." - zobrazit celý komentář

    Samozřejmě jde o algoritmus. Nikdo z administrátorů tu nebude každý den sedět a vybírat fotky do TOPu. Což samozřejmě chápu. A funguje tak, že vybírá nejen z velikosti bodového hodnocení, ale i z počtu "komentářů, tj návštěvnosti fotky (navíc jen za určitou dobu, která se dá tím pádem vhodně využít. Stačí si počkat na období, kdy uživatelé málo, nebo vůbec nevkládají ). Bohužel tyhle veličiny nemají nic společného s kvalitou fotografie a tak se tu často objevují fotky, za které by se soudný člověk styděl. Bohužel z toho není cesta ven. Buď se bude vybírat TOP podle bodů, čímž se ale eleminují kvalitní, i když bodově nehodnocené fotografie, nebo budou uživatelé hodnotit upřímně a to v celé škále bodové stupnice. Což je utopie. Zvlášť v dnešní době, kdy fotí každý, kdo má alespoň telefon a dost vysoké sebevědomí na to, aby se nazýval fotografem. Navíc do toho všeho zasahuje blacklist, který neumožňuje návštěvu spousty fotografií a zanechání tak komentáře, čímž samozřejmě dostává TOP další, nemalý hřebíček do rakve. A tak se ze serveru o fotografování časem stal server o mačkání spouště. Jestli chceš cokoli z toho změnit, máš příležitost :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    21.08.2022 21:52

    PS: Po komentáři jsem nahlédl do TOPu a je mi zle :-( ...už to zase dlouho neudělám

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse