-
Diskuse ke galeriím |
17
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Mně osobně je naprosto u zadku s čím fotí ostatní,do profi sféry se necpu a OLY (x modelů) mi slouží k naprosté spokojenosti.Měl jsem doma i Nikona D70,príma, v poho,když jsem rovnal fotky tak bylo jedno čím jsme to fotil ,ale jak.U Olyho zůstanu,mám skla a ty mi přijdou dost těžce v pohodě.Poděšený a hysterický kvíkot ostatních mi vzhledem k tomu,že kupuju za své přijde trapný.Zrovna tak ty kecy ,že něco skončilo..atp.Jak psal mane56 místo E-3 se tu řeší stupidní výlevy a kecy typu JPP.Kdyby nebyl OLY zůstanu u Nikona.Ale Canon (draze zaplacené zkušenosti v oblasti ne zrovna levných kamer)dvakrát nemusím,ale že se kupuje a vyvíjí mě nechává v klidu.Nakonec je fajn si moci z něčeho vybrat...Ale ,že vás OLY E-3 pořádně na.ral co?
a martine ty asi moc nevic o cem je phaseone co? to se tyka stredoformatu. to proc delaji ten tvuj omletej 4:3 je proto ze 6*4,5 je stredoformatovej rozmer s pomerem 4:3. Stejne tak ale primarne delaji rozmer formatu 6x6. budes si ho kupovat? vis kolik stoji stena na s cipem na stredni format? musis si uvedomit ze to fakt nema nic spolecnyho z olympusem ale se strednim formatem pro rozmery 6x4,5/6x6/6x9. az nekdy vezmes do ruky stredni format tak to pochopis. ten olympus cipecek nemuzes srovnavat s kvalitou stredoformatu a cena tohodle vybaveni je jeden z hlavnich duvodu proc se stale foti strednim formatem na film.
georgi u tebe si dovedu 4:3 naprosto predstavit. Budes patrit mezi nenarocne uzivatele s prumernym narokem. Tudiz jako fotici amater odkojeny digitalem a telkou ve formatu 4:3 nemas naroky na pouziti formatu klasicke fotografie.
Kajfik - ono toho je vic cemu davam prednost u E-3 a rozdil v cene nejakech 400 EUR zas neni nijak prehnany a kdyz vemu ze dostanu jeste grip v cene 200 EUR tak to je zase min. To IS tu cenu uz tak dosz vyvazi. Koupim-li 3 dobry skla s IS tak kdo pak je na tom cenove lip? Je logicky ze kazdy fotak ma svy prednosti a nedostatky. Canon napr.min sumi u my 4 roky stary E-1 dodnes nevim co je to prach na cipu a nestaram se o nejaky stetecky a zda cistit suchou metodou ci mokrou a pod. Pro me vyssi priorita pracho a vodooddolnost systemu E-1/E-3 + skel nez sum na vysoky (1600 ISO a vys) IS jsem uz zminil, dal mam 100% pokryti hledacku a sice o fous ale vetsi. A to bylo kecu ze s malym cipem nejde velkej hledacek. A ehle ono to de. Zrovna tak v mym veku a problemy se zady je pro me vyhodou vyklopny/otocny display byt o pul palce mensi. Co povazuji za dalsi vyhodu u Olyho je perfektni souhra skel s tely a nemusim resit nejaky front/back fokus jak se na mnoha vlaknech muzes docist ci neostrost do kraju u SWW. Ano 7-14 je drahy sklo ale to je taky relativni. Pro nekoho je i ta nejlevnejsi zrcadlovka na trhu draha. Na podzim uz jsem chtel prejit na Nikona 300 pokud by Oly nevylez s E-3 ale dnes jsem rad ze jsem u Olyho zustal a jsem az na par drobnosti s E-3 velmi spokojeny. A kdyby E-3 nebyla tim co je tak je tu ticho po pesine ale takhle to spis vypada ze nekterym pekne hybe zluci :-)) a to je dobre protoze konkurence musi byt.
... když výjmeme profi reportéry, zůstanou nám ateliéry ..:-))) a tam, pokud se nefotí na velký formát(data stěny), používá se profi vybavení ... nevěřím, že by se ateliéry vybavovaly Olympusem ..:-)
Každý ateliér a studio, které se focením živí, zaměstnává profesionály a zajišťuje nejlepší vybavení, které samo o sobě je referencí pro potencionální zákazníky ... "fotíme Olympusem" ..:-))) to je totálně odrazující pro každého zákazníka ... je to prostě fakt, se kterým se Olympus těžko vyrovná ... a nepomohou ani zanícení fanoušci(majitelé přístroje Olympus)
Olympusu ujel vlak ... přesto že digitální fotoaparáty dělá dost dlouho ... bohužel stratégie se zaměřuje na amatéry ... a lpění na formatu 4:3 je spíš paličatost, než promyšlený tah ...
..:-))) a ještě na závěr bych dodal, že fotografové, kteří fotí již spoustu let, ať pro radost nebo profesionálně, ví o čem mluví ..a bohužel se asi všichni ti, kteří tady vystupují "proti Olympusu", musí usmívat nad statečným obhajováním "neobhajitelného" ... což ale není nic špatného, jen každý vycházíme z jiných zkušeností, což je asi dost podstatné ... a zkušenosti se nedají ani koupit, ani získat ze dne na den ... ty se musí získat praxí a léty práce ve spojení s výsledky ..:-)
V každém případě nikomu jeho názor neupírám, ale ... :-)
Mně osobně je naprosto u zadku s čím fotí ostatní,do profi sféry se necpu a OLY (x modelů) mi slouží k naprosté spokojenosti.Měl jsem doma i Nikona D70,príma, v poho,když jsem rovnal fotky tak bylo jedno čím jsme to fotil ,ale jak.U Olyho zůstanu,mám skla a ty mi přijdou dost těžce v pohodě.Poděšený a hysterický kvíkot ostatních mi vzhledem k tomu,že kupuju za své přijde trapný.Zrovna tak ty kecy ,že něco skončilo..atp.Jak psal mane56 místo E-3 se tu řeší stupidní výlevy a kecy typu JPP.Kdyby nebyl OLY zůstanu u Nikona.Ale Canon (draze zaplacené zkušenosti v oblasti ne zrovna levných kamer)dvakrát nemusím,ale že se kupuje a vyvíjí mě nechává v klidu.Nakonec je fajn si moci z něčeho vybrat...Ale ,že vás OLY E-3 pořádně na.ral co?
Karle Svobodo co sis nechal vše projít hlavou ujišťuji Tě že moc dobře vím o co v případě PhaseOne jde neboj, ale asi si nepochopil na co se ptám a o co mi jde. Poměr stran (a opět poněkalikáté opakuju že je jedno jestli u středo, malo a nebo velkoformátu) zkrátka a dobře holý poměr stran. Ať mi nikdo proboha netvrdí že formát 4:3 se hodí akorát pro TV a kompakty. To je blbost. Ten kdo to tvrdí ať si namaluje kružnici kterou promítne objektiv. Nejvíc tuto kružnici využije čtverec tj. formát 1:1 následovaný formátem 4:3 a nejméně formát 3:2 to je holý fakt. Určitě to u Oly má co dělat s konstrukcí skel odladěných přímo na 4/3 systém. Nedivím se teda tomu, že Zuiko Digital skla na rozdíl od skel používaných univerzálně pro analog a digi kreslí stejně ostře po celé obrazové ploše a s vinětací a aberací nemají prakticky problémy. O tomto důležitém pohledu se tu nikdo nezmínil.
omlovám se za tolikero opakování,není to cílem a tohle zrovna taky nemám rád.
1. Nedávno jeden nešťastník - majitel E-400 nebo E-500 psal ve fóru jestli je normální, aby při nočním snímku (čas cca 30s) byl celý snímek hustě poset ostře bílými a červenými hot-pixely jako když ho posype moukou (nebo jako fotografie mléčné dráhy) - myslel si, že je to šum. Když jsem ten snímek, který mi poslal viděl, byl jsem šokován - něco tak příšerného jsem v životě neviděl - a Olympus mu tvrdí, že je to normální !! To jsou ty důsledky pidičipů.
2. Tvrdit, že testovaná zrcodlovka je nejrychlejší na světě je jen reklamní - ničím nepodložená lež 3-5 snímků/s je běžný dnešní amatérský standard.
3. Nutnost vyrábět světelnější objektivy - tedy dražší objektivy je logický důsledek nešťastně malého čipu - objektivy střední světelnosti totiž mají na tomto čipu hloubku ostrosti jako kompakty - tedy pro tvůrčí práci nevhodnou - a tudíž objektivy vysoké světelnosti se stávají na tomto čipu, co do kreativity objektivy střední světelnosti.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).