-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Nechci se už trapně opakovat, ale zatím v podstatě nikdo nebyl schopný odpovědět na otázku, proč když je formát obrazu 4:3 "tak špatný" a nikdo ho nepotřebuje ho ve svých stěnách používá PhaseOne? Proč? A argument že u nich to je něco jiného neberu to už tady bylo. Jednou je to formát a je jedno jaká značka ho používá tak jak to teda je?
Ja si stejne myslim ze ne vsichni priznivci 4/3 sahnou po olympusu. protoze pomer ceny vykon je dle meho usudku horsi nez u konkurence.
JA osobne mam rad sirokouhle foto takze 3:2. Je fakt ze na foceni na vysku to moc super neni. Pokud se ovsem nefoti televizni vysilace:)
A všimli jste si jak se to zase celé zvrhlo pouze na bláboly o 4/3 a velikosti čipu? E3 z toho nějak vypadla, to je škoda, protože se opravdu povedla, ale to se tady holt nenosí něco pochválit, ještě k tomu olympus. Proboha co vám brání si koupit něco jiného než O. když vás tím formátem tak děsně irituje, mě to tedy v ničem neomezuje, nudle 3/2 mi opravdu neschází, buďme rádi, že si můžeme vybrat ne?
Kajfik >Ja si stejne myslim ze ne vsichni priznivci 4/3 sahnou po olympusu. protoze pomer ceny vykon je dle meho usudku horsi nez u konkurence.
Muzes byt konkretni? co je horsi nez u konkurence?
To m.k.p
mozna proto ze je to univerzalnejsi a proto ze se drzi zabehlych tradici... Stredoformat se vesmes pouziva pro portret a tam ma kvuli foceni na vysku uplatneni ma...
Na druhou stranu se uziva i pro reklamni foto ale billboardu s pomerem 4:3 jsem kolem cesty moc nevidel...
Keryx
rekneme ze E3 je srpvnatelna s 40D. 40D je o dost levnejsi...
Co má Oly E-3 lepší než konkurence:
Čistění snímače, to byl důvod proč jsem prodal Nikon a koupil Oly. Po 2 letech ani nejmenší problém. Dále výklopný display s živým náhledem. 5íkal jsem si OK dobrý no třeba to někdy použiju. A hned při focení ohňostroje. Bomba. Celková ovladatelnost. Nikony jsem měl i analogy F-5 a F-100. E-3 mi sedí jednoduchostí. Zpracování a odolnost vč. profi skel. Paráda. Stabilizace která fakt funguje, při ekv. 120mm fotím 1/10s a naprosto ostré fotky. No a rychlost a přesnost ostření i v blbým světle s SWD mě fakt dostala. A hlavně obrazová kvalita samozřejmě. To jsou moje věcný argumenty pro rozhodnutí se koupit E-3. A cena je dost relativní k hodnocení, osobně se mi to drahé nepřijde.
Shrnuto oproti 40D ma stabilizaci. Ma vyklopny display ale canon ho ma zas o neco vetsi. Stejne tak bych nasel vyhody canonu. Zaverem jen to ze canon ma nizsi cenu.
Ale nikomu nic neberu at si E3 klidne koupi. Ja jen rikam proc si myslim ze je drazsi nez konkurence...
Jedine co bych olympusu zavidel je ten 12-60. Nadruhou stranu taky neni nejlevnejsi...
Kajfik ano 40D je levnější než E-3 to máš pravdu, ale taky není prachu a vodě odolná a je i tím že má volbu scénických režimů orientovaná na trochu jiné zákazníky. E-3 má oproti ní stabilizaci, lepší čistění snímače a lepší AF systém. Měl jsem 40D na otestování tak jen tak neplácám.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).