Dotaz ke zveřejňování nových soutěží

  • 29.12.2020 20:57
  • E.B.E
  • 42
  • KIV
    KIV
    01.01.2021 12:41
    Reaguje na Jakub Kapaník 30.12.2020 21:58:

    "Již v diskuzi pod článkem jsem naznačil, že na aktualizaci se pracuje a..." - zobrazit celý komentář

    Pane Kapaniku, musím se Romana zastat, to co píše ve svém příspěvku při otevírání tohoto vlákna, je pravda. Taky jsem byla překvapena, když byla vložena první fotka do nějaké soutěže, o které není na hlavní stránce pod „Soutěže“ ani zmínka. Problém je tak trochu v tom, že na tu hlavní stránku vejdou jen čtyři soutěže, a tohle byla pro prosinec pátá. Roman na to jen upozornil, protože fakt je, že je škoda, když už tu ta soutěž je, tak aby o ní lidi nevěděli a nezúčastnili se jí jenom proto. No, možná tedy je řešení navětšit na té hlavní stránce ty soutěže tak, aby pojmuly všechny právě probíhající, anebo jich prostě mít současných jen tolik, kolik jich na oznámení vejde, tedy čtyři…
    Děkujeme za adminskou péči, vážíme si jí. A rovněž dík Romanovi, že se občas vysloví i za nás ostatní.

  • Jakub Kapaník
    Jakub Kapaník
    Admin
    01.01.2021 13:09
    Reaguje na KIV 01.01.2021 12:41:

    "Pane Kapaniku, musím se Romana zastat, to co píše ve svém příspěvku při..." - zobrazit celý komentář

    Já určitě nemám problém s tím, že tady vznesl tuto připomínku ohledně soutěží, naopak. Jak jsem psal výše, za připomínky jsme rádi a i já se jimi snažím zabývat. Také jsem brzy reagoval a aktualizoval článek o aktuálních fotosoutěžích.
    Jen jsem si příspěvku ve fóru hned nevšiml, protože už se vyjádřil i pod článkem o soutěžích pro měsíc prosinec, kde jsem reagoval. Proto jsem hned nezareagoval i zde a byl jsem jen dost zklamán z jeho druhého příspěvku zde ve vláknu. Ta útočnost myslím nebyla za potřebí.

  • KIV
    KIV
    01.01.2021 13:18
    Reaguje na Jakub Kapaník 01.01.2021 13:09:

    "Já určitě nemám problém s tím, že tady vznesl tuto připomínku ohledně..." - zobrazit celý komentář

    Tak za sebe: Problém není že soutěž vyhlášená řekněme ke konci prosince není ve článku napsaném týden nebo dva dříve, ale v tom, že není v oznámení na hlavní straně, kde každý hledá tu probíhající soutěž. A to jde bezbolestně změnit. Děkuji za rychlou reakci.

  • Jakub Kapaník
    Jakub Kapaník
    Admin
    01.01.2021 14:49
    Reaguje na KIV 01.01.2021 13:18:

    "Tak za sebe: Problém není že soutěž vyhlášená řekněme ke konci prosince..." - zobrazit celý komentář

    Bohužel do seznamu soutěží v liště na hlavní straně se vejdou jen 4 probíhající soutěže. Nyní jsou jen dvě možnosti, jak dostat dvouměsíční soutěž "Krásy paní zimy" na hlavní stranu. Buď počkat do 3. 1. 2021., kdy končí hodnocení prosincového Okem profesionála, nebo Okem profesionála teď předčasně ukončit a uvolnit tak místo pro zmiňovanou dvouměsíční soutěž.

  • KIV
    KIV
    01.01.2021 15:08
    Reaguje na Jakub Kapaník 01.01.2021 14:49:

    "Bohužel do seznamu soutěží v liště na hlavní straně se vejdou jen 4..." - zobrazit celý komentář

    Jdu se na to napít - a hezký nový rok přeji... :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    Autor
    01.01.2021 19:14
    Reaguje na Jakub Kapaník 01.01.2021 14:49:

    "Bohužel do seznamu soutěží v liště na hlavní straně se vejdou jen 4..." - zobrazit celý komentář

    V prvé řadě přeju štěstí do nového roku a ve druhé chci "neůtočně" vysvětlit zřejmé nepochopeni jak redakce, tak některých uživatelů, včetně KIV. Ona "hlavní strana", není jak se Karen domnívá záložka "galerie", v níž se opravdu nachází jen čtyři odkazy na soutěže. I když pod nimi září kolonka "všechny soutěže" a není problém na ni kliknout. Problém je, že tohle je jen místo pro vkládání fotografií. Nikoli místo pro vyhlašování soutěže, včetně podmínek, příkladů a ukázkových fotografií, pokud je to potřeba. Hlavní strana vypadá takto: www.fotoaparat.cz/ (především pro Karen) a na téhle hlavní straně bývá článek "fotosoutěže pro měsíc XXX", ve kterém obyčejně chybí všechny aktuální soutěže, případně soutěž nechybí, ale uživatel se o ní dozví ve článku v době, kdy tato dávno probíhá a jiný článek s vyhlášením takové soutěže není k dispozici. Chyba je především v době zveřejnění článku a zavádějícího názvu. Podle mého hloupého názoru by bylo vhodné vkládat článek před (lépe řečeno coby) vyhlášením soutěží a vytvořením galerie pro jejich vkládání, aby si každý nejdřív ujasnil podmínky a své možnosti před tím, než vloží fotku do "bezejmenné" soutěže, aniž o ní cokoli ví. Dřívější reakce vyvrcholila jen díky opakovanému dotazu a stejně opakované reakci ( řeč je prostě o tom, že na stejnou chybu upozorňuji nejméně dvakrát ročně. Bez výsledku ! )

  • E.B.E
    E.B.E
    Autor
    01.01.2021 19:36

    Rychlý odkaz na poslední "bezvýslednou" konverzaci https://www.fotoaparat.cz/forum/diskuse/7257/2/ ...stejně tak je tu množství dotazů jiných uživatelů kde hledat pravidla. Evidentně nejde pouze o můj problém a i podle KIV soudím, že by bylo vhodné dát uživatelům jednoznačně dopředu na vědomí, že nějaká soutěž bude probíhat a jak. Jinými slovy nejdříve soutěž vyhlásit a pak jim teprve ukázat místo, kam by se měly fotky vkládat. Nikoli naopak. (opožděný článek s nekompletním seznamem s názvem "souhrn probíhajících soutěží" není tím pravým místem)

  • KIV
    KIV
    02.01.2021 11:09
    Reaguje na E.B.E 01.01.2021 19:14:

    "V prvé řadě přeju štěstí do nového roku a ve druhé chci "neůtočně"..." - zobrazit celý komentář

    Opravuji tedy: Místo na "hlavní straně" jsem měla psát na "hlavní straně GALERIE" čili https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/.. protože tam opravdu jdu nakouknout jaké soutěže právě běží, a možná nejsem sama - myslela jsem že od toho tam ten nadpis SOUTĚŽE je....
    A co je horší - já tam vlastně ani nechodím, ukážu kursorem nahoře na liště na to tmavě šedé slovo GALERIE, a nakouknu jaké soutěže běží, vyberu si a rovnou na ni kliknu. Měla jsem za to, že proto to tam takhle je, abychom to tak používali. Nenapadlo mě zjišťovat, jestli tam jedna nevešla a že je pak schovaná na jiné stránce. :-) A protože jich zatím asi víc než 4 najednou nebylo, tak mě ani nenapadlo klikat na "Všechny soutěže", pokud tedy bych nechtěla vidět ty starší.

  • Jakub Kapaník
    Jakub Kapaník
    Admin
    02.01.2021 18:27

    Budu se snažit článek o probíhajících soutěžích vydávat začátkem každého nového měsíce nebo na konci měsíce předcházejícího (aby článek nebyl příliš opožděný). Věřím ale, že např. 3 dny mezi vypsáním v galerii a vydáním článku nehrají tak velkou roli.

  • E.B.E
    E.B.E
    Autor
    02.01.2021 21:38
    Reaguje na Jakub Kapaník 02.01.2021 18:27:

    "Budu se snažit článek o probíhajících soutěžích vydávat začátkem každého..." - zobrazit celý komentář

    Děkuji za snahu. Jen pořád vidím jakési nedorozumění mezi námi. A to, že je pořád řeč o galerii. Jenže to není (v dnešní podobě) místo pro uvedení, vyhlášení soutěže. A tak je pak nakonec jedno, jestli je článek opožděný o tři, nebo třicet dní. Vyhlášení soutěže (článek a seznámení s ní i jejími atributy) by mělo soutěži předcházet. A ne, že lidi vidí v galerii místo na vložení jakýchsi fotografií s krátkým názvem soutěže a nic bližšího se z něj nedozví. Osobně bych raděj úplně odkaz z galerie ostranil a uvedl ho pouze v článku o soutěži. Každopádně tyhle články tu byly a do roku 2018 fungovaly. Nevím, proč se od nich odstoupilo a na místě "články - fotosoutěže" už se skoro rok žádný neobjevuje

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse