Recenze širokáče Nikon Z 20mm f/1.8S

  • oldabasak
    oldabasak
    21.09.2020 23:40

    Předražený křáp. Takový mám dojem z tohoto objektivu. A testovací fotografie, pane Pánek, jsou opravdu hrozné. Až mám pocit, že jste tomu objektivu chtěl ublížit. Chápu, že pěkné počasí není po ruce každý den, ale dávat takovéto fotky do recenze objektivu, jakéhokoliv, je lajdáctví.

  • E.B.E
    E.B.E
    22.09.2020 07:45

    Původně jsem článek číst, ani prohlížet fotky nechtěl, ale po komentáři mi nedalo se nepodívat. Bohužel musím souhlasit. Na to, jak má být výroba "bezzrcadlových" objektivů jednodušší a kompaktnější, tím pádem i levnější, pak výsledek docela "průměrnej". Vzhledem k ceně a ohnisku až podřadnej. K ukázkovým fotkám se asi netřeba víc vyjadřovat.

  • Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    22.09.2020 13:10

    Že budou bezzrcadlovky levnější a objektivy k nim je bohužel iluze, která se určitě nenaplní. Navíc čím dál více elektroniky. Jinak 20mm FF považuji za ideální ohniskovou vzdálenost, pokud bych měl měl mít jeden širokáč s pevnou ohniskovou vzdáleností.

  • Jan  Pánek
    Jan Pánek
    Autor
    22.09.2020 17:13
    Reaguje na Andrej Macenauer 22.09.2020 13:10:

    "Že budou bezzrcadlovky levnější a objektivy k nim je bohužel iluze, která..." - zobrazit celý komentář

    Přijde mi, že bezzrcadlovky trpí hlavně na to, že se jedná o nový systém. Třeba Nikon Z5 se ze začátku prodával jen v kitu se slabým seťákem, a to za cenu vyšší než samotná Z6, která je o level lepší. Mimochodem, Z6 zlevnila od uvedení opravu hodně a čekal bych, že si Nikon připravuje půdu pro Z6s (Z6 Mk II). U objektivů je situace podobná, uvedou se na trh a po několika měsících zlevní. A dalším faktorem je i minimum objektivů dalších výrobců, kdyby na Z vyráběla Sigma a Tamron to, co produkují na Sony, není se o čem bavit a takto naceněné objektivy Nikon by nikdo nekupoval...

  • E.B.E
    E.B.E
    22.09.2020 19:26
    Reaguje na Andrej Macenauer 22.09.2020 13:10:

    "Že budou bezzrcadlovky levnější a objektivy k nim je bohužel iluze, která..." - zobrazit celý komentář

    To samozřejmě chápu. Nedělám si iluze, že by výrobci čehokoli dnes chtěli reagovat na přání a požadavky zákazníků :-) Stejně tak, jako že bezzrcadlovky vznikly za účelem zpříjemnit, zjednodušit a hlavně zdokonalit fotografům práci. K tomu jsou "menší, lehčí, ovladatelnější a rychlejší" :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    22.09.2020 19:31

    PS: "Dvacka" na APSC není zrovna bůhvíjak oblíbený, vyhledávaný a potřebný ohnisko. Ne každý disponuje FF. A i na něm nejde o nijak širokej úhel. Samozřejmě záleží na preferencích i účelu každého fotografa. Moje "čtrnáctka" taky docela zahálí

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse