Téma dne "Račte vstoupit" čtvrtek 7. 11. 2019

  • E.B.E
    E.B.E
    11.11.2019 11:02
    Reaguje na Raul Zelený 11.11.2019 10:01:

    "Dobrá, připojím tedy názor na archivní fotky v TD. Ač sám jsem vkládával..." - zobrazit celý komentář

    Ano...je to především o lidech (a tady je, přiznejme si, největší problém). Ale ona "odfláklá" fotka by alespoň ukázala kreativitu, popíchla snahu a jak říkáš, vytvořila dobrý pocit. Co se týká té archivní, i když povedené. Z té by neměli ostatní radost i kdyby byla vložená normálně, mimo soutěž?

  • KIV
    KIV
    11.11.2019 14:31

    Aha, takže je problém vložit fotku čerstvou pro účast v TD RV?
    Ále kdepak, cvaknu v den D paní Borhyovou na Nově, napíšu název "Račte do Novy" a mám to.
    Chcete tedy bez archivu. No fajn. Při oficiálním zákazu archivu, počítejte s tím, že nelze aby na druhém a třetím místě byli autoři s čerstvými fotkami a na prvním by držel cenný pohár někdo s fotkou, která je archivní byť jediný jeden den.
    Takže nic proti tomu, jen ať ti co trvají na kompletním zákazu archivu počítají s tím, že se postarají o projití všech exifů a nějak oficiálně vyřadí ty fotky co jsou starší než den vyhlášení tématu nebo datum nemají.
    Pak to pochopitelně je možné i programátorsky:
    1) Středem všehodéní je den Vyhlášení tématu. To je každý měsíc různé, někdo to musí každý měsíc do počítače dát.
    2) V den D při vkládání fotky musí program ověřit že je připojen x-if a že datum vzniku fotky je novější než datum vyhlášení tématu. Není-li, říct nazdar, fotku nebereme.
    3) Pak už stačí jen vymyslet jak zmechanizovat vkládání hodnocení (hodnotí jen kvalifikovaní tedy ti co sami vložili PLATNÉ fotky do TD, tedy nearchivní), a pak to spočítat a vyhlásit. Pak pohledat ty co jsou na bedně a rychle se s nimi spojit, protože si musí fofrem vyzvednout cenu, tedy hlavně vítěz. Vítěz a počítač se domluví jak okamžitě vyhlásit nové téma dne a zajistit, aby ten vítěz dohlížel na průběh dalšího TD...
    Musí se pochopitelně naprogramovat i to, co se stane když nějaký ten uživatel facebooku vůbec nezareaguje na počítačovo oznámení, jestli tedy TD tím dnem končí...
    Pochopitelně, pro partu přátel, jak to vlastně asi začalo, tedy něco podobného jako s těmi skleničkami, to šlo manuelně, a s radostí... Pro partu lidí o kterých jsme dříve ani nevěděli že jsou, a po soutěži zas o nich nějakou dobu nebo nikdy neuslyšíme, nemůžeme čekat, že to jeden oslavený vítěz minulého kola bude vyhledávat a počítat. Ani asi nemůžeme počítat, že to pro nás budou chtít počítat ti náhodní návštěvníci. A to pochopitelně platí, i když se nebudou dnešní pravidla vůbec měnit...
    Nic proti tomu. Pokud to stojí za ten effort, tak do toho....

  • E.B.E
    E.B.E
    11.11.2019 15:19
    Reaguje na KIV 11.11.2019 14:31:

    "Aha, takže je problém vložit fotku čerstvou pro účast v TD RV? Ále kdepak,..." - zobrazit celý komentář

    Ale o té radosti a pocitu to přece celý je :-) ...tady melete blbosti, že je tu nuda a pak máte práci něco ohodnotit a spočítat? Chcete se bavit focením, ale hrabete se v archívu? ...tak se prostě fotky bez datumu, exifu, nebudou brát v potaz. Oni se lidi naučí...toho bych se nebál. A navíc myslím, bude fotek míň. Tak to zas taková práce nebude

  • Tomava
    Tomava
    11.11.2019 15:39

    Dovolím si pouze malou technickou poznámku k diskuzi - datum uvedené v EXIF není svaté, lze ho změnit buď přímo v editoru, nebo pomocí speciálních programů (např. Exif Date Changer, volně přístupný. Zjistil jsem to pouhým zadáním "Změna data v EXIF" do vyhledávače). Tím pádem ono datum pořízení závisí pouze na poctivosti každého z nás. V počítačové době "nemůže nikdo nic míti za definitivní".

  • MSD
    MSD
    11.11.2019 16:02

    Stejně si pořád myslím, že problém není v nastavení propozic, ale v etice vkládajících. Představte si, že téma bude "sníh". A já zbohatnu a budu celé zimy trávit na Maledivách. TD se zúčastnit musím, protože ho mám rád. Pak prostě sáhnu do archivu. Nezvítězím, protože kdybych měl dobrou fotku sněhu, dávno bych ji vložil. Ale mohu hodnotit, být součástí hry. A budu v souladu s propozicemi. Něco jiného je prostě hledat v archivu a nenamáhat se. Takový přístup je i podle stávajících propozic odsouzeníhodný.
    Hele, asi kecám. I na Maledivách bych určitě našel mrazák, takže by něco šlo nafotit i tam :-) Prostě etika.

    Jinak, já už jsem tady v současné době vyčerpal všechna aktuální témata. A zítra musím do města na nákup. Tak si koupím zrnkovou kávu a v termínu do půlnoci 20. 11. vystavím kávové zrno. Zařadím to do kategorie "zátiší", i když formou to zátiší být nemusí. Zrno musí být dominantní, ale na ostatním vůbec nezáleží. Název musi začínat "Z -". Je to VÝZVA, ale nenutím k účasti. Budu-li sám, alespoň poctivě zvítězím.

  • badbunda.
    badbunda.
    11.11.2019 16:15
    Reaguje na MSD 11.11.2019 16:02:

    "Stejně si pořád myslím, že problém není v nastavení propozic, ale v etice..." - zobrazit celý komentář

    No konečné něco konstruktivního. Jdu taky teda koupit to kafe. Přece tě
    nenechám vyhrát.

  • KIV
    KIV
    11.11.2019 16:32
    Reaguje na badbunda. 11.11.2019 16:15:

    "No konečné něco konstruktivního. Jdu taky teda koupit to kafe. Přece tě..." - zobrazit celý komentář

    Jesus, já měla problém se skleničkama, a teď prťavější kafe… já fakt spíš ty momenty a momentky - může to být jak někdo pije kafe? - šla bych hledat modela….

  • MSD
    MSD
    11.11.2019 17:09
    Reaguje na KIV 11.11.2019 16:32:

    "Jesus, já měla problém se skleničkama, a teď prťavější kafe… já fakt spíš..." - zobrazit celý komentář

    :-))) Je mi jasné, kam tím míříš. George Cloony a reklama na Nespresso. Pochopitelně může být. Ovšem pouze tehdy, bude-li dominovat zrnko kávy! A to je takový fotografický oříšek. Držím palce, nastavila sis vysokou laťku. A pozor na autorská prava :-)))

  • E.B.E
    E.B.E
    11.11.2019 17:22
    Reaguje na Tomava 11.11.2019 15:39:

    "Dovolím si pouze malou technickou poznámku k diskuzi - datum uvedené v EXIF..." - zobrazit celý komentář

    Máš sice pravdu, ale to je taky teorie. O většině fotek vím, že jsou šuplíkové, aniž se podívám do Exifu. Druhá věc je, že tu lidi mají problém fotku zmenšit. Ne tak ještě měnit exif speciálním programem :-) ...ale pořád je to o etice. Myslím, že málokdo by "risknul" ostudu, dělat to přesto, že by to bylo proti pravidlům a konečně...jedna vlaštovka by zas tolik toho jara nepřinesla :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    11.11.2019 17:26
    Reaguje na Tomava 11.11.2019 15:39:

    "Dovolím si pouze malou technickou poznámku k diskuzi - datum uvedené v EXIF..." - zobrazit celý komentář

    PS: není exif, jako Exif ...ale to jen mezi náma, ať to moc lidí neslyší :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse