Téma dne "Maska" čtvrtek 1. srpna 2019

  • Marimona
    Marimona
    28.07.2019 07:51

    Některé komentáře pod tímto vláknem a i jinde ukazují, jak přátelská, vstřícná, přející a podpůrná atmosféra na tomto portále panuje. Lidé žijící ve 21.století, kteří mají neomezeně a denně k dispozici hojnost všeho nutného k pokrytí lidských potřeb, zcela vážně a energicky se záští, hněvem a zlomyslností řeší, kdo dal kolik a jak špatných fotografií na přiblblém foto portále. Lidé, kteří nemusí řešit, jestli dnes přežijí a kdo je přijde zmlátit do bezvědomí, zcela malicherně a opět vážně řeší, jak je neakceptovatelné, že někdo si hraje, tvoří, užívá možnosti tohoto serveru, který slouží přesně účelu sdílet a učit se a to bez omezení. Ta malost je smutná a bizarní. Je k popukání. Přeji bezva TD! :)

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    28.07.2019 09:36
    Reaguje na MSD 27.07.2019 20:54:

    "Nesnáším TD! Udělám fotku a pak mám čekat! Vy na to máte trpělivost? Mám..." - zobrazit celý komentář

    klika, žes nikdy nebyl těhotný... těch devět měsíců bys nepřežil :-D ...a neboj, můj příspěvek do masky bude zcela přímočarý... slibuju :)

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    28.07.2019 09:38
    Reaguje na Marimona 28.07.2019 07:51:

    "Některé komentáře pod tímto vláknem a i jinde ukazují, jak přátelská,..." - zobrazit celý komentář

    ...ale i to je, myslím, pozitivní... kde se řeší prkotiny, blbiny až kraviny, tam se lidi mají dobře - i když to třeba sami netuší :)

  • Marie
    Marie
    28.07.2019 10:40
    Reaguje na nerez 28.07.2019 07:00:

    "Velmi se omlouvám. Vskutku jsem to sem prskl aniž bych si přečetl pravidla...." - zobrazit celý komentář

    Mne se to líbí, alespoň TD opět ožilo - když nikdo nic nepíše ... neni to ono.:-)

  • KIV
    KIV
    28.07.2019 13:26
    Reaguje na MSD 27.07.2019 18:16:

    "Chápu. Proč fotit kreativně, když stačí cvakat a dostane se ti řady..." - zobrazit celý komentář

    Mirku, já si nemyslím, že je tu něčeho přemíra. Od toho je foto portál, aby se vkládalo. No a pochopitelně, když někdo fotí vysloveně nějaký žánr, má na to vybavení, baví ho to, tak není fér po něm chtít, aby fotil něco jiného, co ho nejen nebaví fotit, ale na co ani nemá foto-výbavu. Takže rozhodně mi nevadí jestli někdo vkládá moc toho nebo onoho, ráda se podívám na jeho fotky, i na tvé fotky. Co mi ale nesedí, a vůbec nerozumím, je tvá odpověď, tedy to co jsi mi odpověděl. Mohl bys to prosím vysvětlit?
    Jinak, já jsem ráda když lidi diskutují, když to tady žije, pokud je vše v rámci slušnosti, ráda si přečtu, i se zúčastním.

  • nerez
    nerez
    28.07.2019 13:27
    Reaguje na Marimona 28.07.2019 07:31:

    "Nic se neděje :) pěkný den!..." - zobrazit celý komentář

    Díky, také přeji hezký den.☺

  • MSD
    MSD
    28.07.2019 15:37
    Reaguje na KIV 28.07.2019 13:26:

    "Mirku, já si nemyslím, že je tu něčeho přemíra. Od toho je foto portál, aby..." - zobrazit celý komentář

    Vysvětlím. Myslím, že jde o dva mé komentáře. V jednom jsem reagoval na Danu Smržovou, která si postěžovala, že je tady příliš upoutávek na TD. Protože si myslím, že těch upoutávek v porovnání s ptáčky atd. není mnoho, zeptal jsem se JÍ, zda JÍ nevadí počty/přemíra těch ptáčků atd.
    Na to ty jsi reagovala, že ti to nevadí. V pohodě. Mně by to také nevadilo. Kdyby to byl častěji pokus o originální, kreativní, nestandardní fotografii ptáčka atd. Jenže naprostá většina ptáčkomilů, kytičkomilů, atd. se vytrvale snaží fotit klasickou atlasovku, kterých jsou miliony. Cvak. V nejlepším případě ne středovou, ale ve zlatém řezu. Cvak. Proto píši o tom, že jsou to (mimo vzácných výjimek) cvaky. Když už si pořídíte to vybavení, zkuste dobře vyfotit dva třepetající se motýly se zajímavým pozadím a skvělým světlem a dám šest hvězd. A když pod nimi bude ve správné hloubce ostrosti kytička a shora na ně bude útočit ptáček, dám i sedm hvězd. Nebo se na ně zkuste alespoň podívat nějak jinak.

  • MSD
    MSD
    28.07.2019 20:25
    Reaguje na KIV 28.07.2019 13:26:

    "Mirku, já si nemyslím, že je tu něčeho přemíra. Od toho je foto portál, aby..." - zobrazit celý komentář

    Lámu si hlavu, co asi cítí autor, který vyfotí motýla na květině a vyfotí ho stejně jako stovky dalších autorů, takže na netu jsou tisíce stejných fotek? Uspokojení z toho, že udělal totéž, co dělají ostatní; zařadil se do stáda? Uspokojení z toho, že jeho investice do vybavení nebyla marná, protože vyfotil motýla na květině? Radost z toho, že se baví stejně jako ostatní? Nebo čeká, že objeví zcela nový druh? A nebo opravdu, ale opravdu zkouší být něčím jedinečný, nový, ale zpravidla se mu to nepovede? To, prosím, vysvětli ty mně. Snažím se to pochopit, ale nerozumím.

  • KIV
    KIV
    28.07.2019 21:10

    Je to jednoduché. Live and let live...
    Jinými slovy. Dej na fotku číslo dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, kolik myslíš že si zaslouží. Takže klidně dvě, a napiš k tomu - Hele fotka je sice úplně perfektní, nemám co vytknout, jen není kreativní, takže za dva body. To je fér. Tak to napíšeš ty jemu, nebo on tobě. To je prostě hodnocení jednotlivce. Nikde není žádná stupnice, ty hodnotíš jak to cítíš, on hodnotí jak to cítí...
    A tím by to pro hodnotícího mělo zvadnout.
    Hodnotíš za sebe, jak se ti ta konkrétní fotka líbí, toť vše.
    Tvůj pojem kreativnosti se nemusí shodovat s pojmem kreativnosti někoho jiného...
    A to je nutné respektovat.
    Z lidí poslušnost nevytlučeš...

  • E.B.E
    E.B.E
    28.07.2019 21:24
    Reaguje na KIV 28.07.2019 21:10:

    "Je to jednoduché. Live and let live... Jinými slovy. Dej na fotku číslo dle..." - zobrazit celý komentář

    Zapomělas říct, co se stane, když udělíš dvojku, ještě s tímhle vysvětlením. A ke stupnici...ta je. Jedna až sedum. Jen ji skoro nikdo nepoužívá :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse