Mazání fotek a black list

  • E.B.E
    E.B.E
    06.07.2020 21:08
    Reaguje na KIV 06.07.2020 12:08:

    "Čas oponou trhnul a změněn svět… Náhodou jsem po čase narazila na toto..." - zobrazit celý komentář

    Ozývám se, protože jsem nejspíš nepochopil smysl tvého "výkřiku do tmy". Cos vlastně chtěla říct a komu. Pokud jde o o "nesouhlas" s blacklistem a mazáním fotek, pak jsi se vlastně nejen nevyjádřila k souhlasu, nesouhlasu, ale i pěkně to zamotala svými požadavky. Pořád zastávám názor, že blacklist je zhouba, diskriminace a cenzura. Proč by měl někdo, formou BL, požadovat pouze pozitivní kometáře? Pokud jde o "zablokování" nenávistných, či hanlivých projevů, od toho jsou tu admini a tlačítko "nahlásit". Fungují rychle (pokud můžu soudit z vlastní zkušenosti). No a hřebíček tomu dodal požadavek na tři ,ještě s tím, aby někdo hlídal autora, kdyby po roce zapomněl. Protboha proč tak složitě? A tři? ...kolik tu zůstalo "kritiků"? No a nakonec mazání fotek. Pleteš pojmy s dojmy. Je rozdíl smazat fotku po pár"nepříjemných" komentářích a pěti minutách a po roce. Mimochodem tím počtem fotek bych se nechlubil. Naopak. Měla by být povinnost ty hromady mazat. Kdo se tím má prohrabovat. Internet je i tak dost zaneřádnej. PS: ...že mi tu zůstaly čtyři fotky? ...je to málo, nebo moc? (chtěl jsem smazat celej profil. Ale dokud se tu objevuju...)

  • KIV
    KIV
    06.07.2020 22:30
    Reaguje na E.B.E 06.07.2020 21:08:

    "Ozývám se, protože jsem nejspíš nepochopil smysl tvého "výkřiku do tmy"...." - zobrazit celý komentář

    Moc otázek, a nechci psát román, takže aspoň stručně pár odpovědí…
    Tři max na osobu a BL proto, jen aby tu byla obrana, když ji někdo nutně bude potřebovat, a aby tu nemusel být dozorce 24 hodin…
    Amnestii uděluje vždy jen autorita, a to ta nejvyšší, čili amnestie by proběhla jednou ročně všem najednou, třeba na Nový rok.
    Jinak, já nejsem pro to, aby měl každý v galerii promazáno, naopak, je to jeho vizitka, a je dobře když každý má možnost nakouknout kdo mu radí…
    A k tomu co píšeš „ proč by měl někdo formou BL požadovat pouze pozitivní komentáře“ asi tolik, že naopak, pokud někdo toto běžně dělá, pak je to špatně. A pokud by měl jen tři místa na obsazení, tak by to nedělal… :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    07.07.2020 07:12
    Reaguje na KIV 06.07.2020 22:30:

    "Moc otázek, a nechci psát román, takže aspoň stručně pár odpovědí… Tři max..." - zobrazit celý komentář

    Tak stručně: Nesmysl

  • Duno
    Duno
    22.11.2020 20:40

    No dnes jsem se podruhé dostal na Black list. Poprvé,to jsem se dověděl,že něco takového je-jsem to ještě pochopil. Tehda jsem se tvrdě,ale bez vulgarit obul do pana Milana Fialy kvůli bezohlednosti vůči fotografovaným zvířatům. Diskusi jsme ukončili,ale asi aby se vyhnul další možné kritice, mě prostě blokoval. Ale dnes,a to mě skutečně překvapilo mě blokoval uživatel F 61 F 61 . Dal jsem mu čtyři hvězdy za snímek krajiny. Bez komentáře k fotce a ani nikdy před tím k žádné konfrontaci nedošlo. Tomu nerozumím. Takové jednání mě uráží.

  • Duno
    Duno
    23.11.2020 07:11

    Před svým komentářem k Black listu jsem si nepočetl víc v předcházející diskusi. Teď už vím, že je to běžná praxe některých - dát na list za malé hodnocení. Říkám,že je to ubohost. Ještě jsem si všimnul, že dost lidí prožene jeden nebo více snímků touto neanonymní výstavou a vzápětí,nebo s krátkým odstupem, vidím stejné fotky v anonymní galerii Megapixel. Pak si to tam třeba vzájemně bodují,aby . . . Predstavuju si, že se tak jistí,aby neodešli s nulou,nebo byli přinejmenším průměrní se snímkem,o kterém jsou přesvědčeni, že je dobrý. Považuji to za slabost. Taky dávám snímky do obou galerií,ale buď různé,nebo s velkým časovým rozestupem,nebo začnu radši na Megapixelu,kde považuji anonymních 48 hodin za super věc. Fotky tam nejdou smazat 30 dnů.Taky hodnotí široká, různorodá veřejnost, takže je to divoké a často nespravedlivé vůči všem.Tady je to takový skupinový Facebook. To snižuje hodnotu galerie a spolehlivě hasí lidi, kteří to myslí s fotografií opravdu vážně, ať už na jakékoli úrovni. Ale lidé si to dělají sami. Takhle budou navždy sedět ve své bublině,s podobně smýšlejícími a nikdy z ní nevystoupí. Možná ani nechtějí. Světlu, motivům,ohledulnosti a pravdivé , věcné kritice zdar.

  • KIV
    KIV
    23.11.2020 12:54

    Tak začnu tím F61… Pamatuji, že jsem mu kdysi komentovávala fotky, a teď najednou zničeho nic mu jdu pod fotku a „Nemůžete komentovat. Jste na blacklistu autora fotografie.“ A tak jsem přemýšlela, a nic jsem nevymyslela, tak jsem šla do jeho galerie hledat v jeho sekci „Přijaté komentáře“, až jsem našla. Skončila jsem 19.3.2020 kdy jsem udělala přesně to, co ty. Dala jsem mu na fotku čtyři hvězdy. A tím to zvadlo. Jsem na jeho blacklistu.
    Takže blacklist vznikl jako přístroj obrany, a je zneužíván, přesně jako střelná zbraň. No a co je výsledek? F61 už nebude mít nikdy pod fotkama nic než 7,6,5, nebo nic. No a já jsem poučena… I ty jsi poučen. Black list je na doživotí. Takže…

  • Duno
    Duno
    23.11.2020 15:52
    Reaguje na KIV 23.11.2020 12:54:

    "Tak začnu tím F61… Pamatuji, že jsem mu kdysi komentovávala fotky, a teď..." - zobrazit celý komentář

    Ahoj. Jsem sociálními sítěmi nepolíben a tak mě podobné reakce zákonitě musí překvapit. Obzvlášť, když se snažím vždy s lidma vycházet dobře. F61 okrádá především sám sebe. Díky za účast. Teď už si to neberu tak osobně, když už vím.... Člověk se učí celý život. D.

  • Z9
    Z9
    23.11.2020 17:48

    Tak to smutně čtu a nezbývá mi než opět zopakovat snadné řešení - zrušme blacklist, je to jen zneužívaný nástroj pro ty, co nechtějí nízká hodnocení nebo kritiku ke svým fotkám ...
    Lidi, pojďme se domluvit. Komu alespoň trošek záleží na úrovni fotek vkládaných do FA, podpořte to. Bude-li nás stejného názoru dost, můžeme zkusit vyjednat s adminy.
    Jinak jsou to stále dokola ty samé diskuse, ať už ve fóru nebo pod fotkami.
    Btw... vlastně nevím, proč takový nástroj vůbec vzniknul - v podstatě mi dost přijde jako omezování svobody vyjádření ? Z9 (Zdena Davidová)

  • E.B.E
    E.B.E
    23.11.2020 22:47

    Nejvíc se mi na tomhle tématu líbí, jak je Karen rozčílená, když se na takový blaklist dostane, ale sama tu bojuje za jeho zachování a ne a ne pochopit, že nemá smysl v jakékoli podobě. Samozřejmě taky proto, že ho sama využívá. A to fakt pobaví :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    23.11.2020 22:49
    Reaguje na Z9 23.11.2020 17:48:

    "Tak to smutně čtu a nezbývá mi než opět zopakovat snadné řešení - zrušme..." - zobrazit celý komentář

    Domluvit? ...s kým? ...dyť tu sme tak tři, čtyři, kteří mají něco proti cenzuře. A navíc...to už tu bylo nesčetněkrát

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse