-
Diskuse ke galeriím |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Ten kdo si koupi dSLR a foti na motivove programy je jouda... Ja sel do dSLR hlavne kvuli tomu, ze:
-vetsi cip => mensi hloubka ostrosti (to hlavne)
-vymena objektivu - ne vsim se da fotit vsechno...
-komfort (vydrz baterii, kvalita obrazu atd)
Aleš D: Fachčit ti budou všechny jmenované..
wolflike: Vetsinovy pripad to asi neni ale fakt hodne by jsi se divil, kolik je i mezi fakt dobrymi fotografy takovych, kterym samotna technika mnoho nerika ....
V podstate ti rozumim a vim, co jsi chtel rict ale rozhodne to nelze aplikovat plosne.
Aleš D: Ano, fungovat by měly všechny. Kdyby nahodou byl ale problem, tak se to da resit zmenou firmwaru nebo precipovanim, coz servis Sigmy bezne dela ....
Docela by mě zajímala kombinace D80+Tamron 17-50/2.8,láká mě ta světelnost,ale zas nemá USM,navíc ten seťák 17-80 má super kresbu snad až od f5.6. POkud někdo ten Tamron máte,mohli byste mi odpovědět zda se s ním dají fotit i akčnější záběry metodou panning,..např.jedoucí auto nebo lyžař na sjezdovce(to se chystám fotit v zimě).Díky za radu.
Otass: S vyhodami D-SLR mas samozrejme pravdu ale s tim kdo je a kdo neni jouda rozhodne ne. Fakt je dost lidi, kteri maji vyborne oko ale technice nerozumi - proc by se nemohli spolehnou na motivove rezimy? Ty dnesni jsou uz opravdu dost vymakane a pokud nejde o nejakou fakt slozitou svetelnou situaci, tak funguji uplne na pohodu. Navic ne vsechno clovek foti s tim, ze to pujde na vystavu ....
M.Dvorský: Nikon 18-70DX kresli velmi dobre i na plnou diru. Ten Tamron jsem sice ani poradne nevidel ale u tohoto rozsahu je rozdil v clone temer zanedbatelny, navic nedostatkem neni jen absence SWM ale i pomerne maly rozsah zoomu ....
2Kapsa: Jak je na tom ten Nikkor na 70mm s ostrostí kresby a bokehem na f4.5?
Takže spíš zvolit univerzálnější 17-80 a třeba na portréty dokoupit levnou 50/1.8?
to Blaťouch a Kapsa: díky za odpovědi. Ze Sigmy (Hamy) mi obratem odpověděli že oba objektivy jsou testované s D50 a D70. S jinými DSLR Nikon je zatím netestovali. Ale když běhají na D50 a D70, tak asi opravdu není čeho se obávat....
M.Dvorský: Pri testech VUZORT pres 100 car na mm pri vsech testovanych nastavenich .... ;o))
Bokeh standardne dobra - clona je okrouhla, devitilamela to ale samozrejme neni .... ;o))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).