-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Michale ano....snímky si můžu stáhnout v plném rozlišení, ale všechny jsou na f8, takže jakékoliv srovnání ostrosti a kresby odpadá, protže vlastně jediný co můžu porovnat je střed a roh na f8...:-/
Jinak samozřejmě respektuji tvůj pohled na testy, ale myslím, že věnovat teorii a optické kvalitě stejně místa je přinejmenším něšťastné. Mě osobně je třeba jedno, jestli má objektiv čočky ze supermateriálů nebo z "obyčejného" skla....důležitá je pro mě především optická kvalita a o té se tady zas až tak moc nedočtu...
To Martin H: Když se podíváš na můj web je tam hodně snímků právě tím to objektivem, pokud si něco vybereš, tak ti pošlu originál k posouzení...
Ivan: A co je to doostreni? Jak ? A jakym SW? Kazdy to dela jinak a necim jinym - prave proto nechavam na uvaze a zkusenosti ctenare, aby si to zkusil sam podle sebe, svych preferenci a oblibenych postupu a udelal si nazor sam ....
Pane Kupso, nepůjčila by vám sigma příště k otestování 14/2,8? Myslím, že recenzí na tyto reportážní profi skla je opravdu pomálu.
Zde jsou docela solidní testy objektivů:
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
2 mirak: Díky za nabídku! Podívám se tam. Ale upřímně je mi smutno z toho, že jsem tyhle věci v testu nenašel...
Martin: Mas pravdu, ze jsem asi mohl pridat i nejaky snimek s nizkou clonou ale jinak myslim, ze v ukazkach je temer vse, staci si je jen stahnout a trochu nad nimi premyslet. Snazim se zamerit na skutecnou realnou praxi a zapojit do uvah i ctenare. Treba prave clonu f/8 jsem pouzil umyslne, protoze myslim, ze u techto ohnisek je to asi nejpouzivanejsi hodnota - i kdyz mas fakt pravdu a priste pridam i jine hodnoty ....
propaganda nikonu a sigmy, zadnej seriozni test, na fotoserveru bych tak podrobne vysvetlovani co je HSM ani necekal... inu nekdo dela fotografie a nekdo miluje techniku.
azazelo: Myslim, ze by mi ho i pujcili ale tohle by chtelo sehnat i nejake telo s fullframe cipem. Zkusim to zorganizovat ale pokud to vyjde, tak spis az koncem roku - ted mam bohuzel plno .... :o(
Jo Michale, f8 je nejpoužívanější, ale krajinář se mnohdy dostane do situace, kdy potřebuje i s tak širokým ohniskem f16, f18 i vyšší. A právě to mi chybí snad ve všech testech na netu. Ukázky ostrosti i na těchto vysokých clonách. Přecijen difrakce je mrška...:-)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).