Test fotoaparátu Canon EOS 5D

• Miloš Smolný
    Miloš Smolný
    04.10.2005 08:21

dooba: Samozrejme, ze asi zalezi na objektivu, ale asi jsem se vyjadril nepresne. Cip pry nesnasi, pokud jdou na nej paprsky sikmo, coz filmu udajne nevadi. A toto se deje prave na krajich cipu/policka filmu. Proto muze byt rozdil proti filmu a proto se delaji spec.digi objektivy (tedy mimo jine podminky). Milos

• Honza Dobeš
    Honza Dobeš
    04.10.2005 09:31

milos> jasny, pak vznika chromaticka vada v rozich atd.. coz je problem digitalu obecne, nikoli fullframe senzoru >> a zase to je vec objektivu ... canon 10-22 ma problem i na aps-c, 24-70 aberaci nedela ani na fullframe ...

petrkor> coz potvrzuje, ze u canonu je profi jen 1D, nikoli petka :). btw s timto vyjadrenim bych souhlasil, pac profik proste potrebuje fotit za kazdych podminek, nikoli opecovavay fotak nekde v brasne, aby mu nenavlhnul :o)

• tomas halasz
    tomas halasz
    04.10.2005 22:00

O tom, že jde o skutečně profesionální model nás ujistí zjevný fakt, že aparát není vybaven vestavěným bleskem, který je doménou amatérských a poloprofesionálních aparátů.

V hledáčku pod matnicí je obvyklý stavový displej, který zobrazuje důležité hodnoty nastavení aparátu, bohužel stále s výjimkou citlivosti ISO.

Vdaka za recenziu, som rad ze som si konecne nieco precital aj nie po anglicky.
    Len par poznamok
    :
    ,,O tom, že jde o skutečně profesionální model nás ujistí zjevný fakt, že aparát není vybaven vestavěným bleskem, který je doménou amatérských a poloprofesionálních aparátů."
    ak sa nemylim tak to ma nieco spolocne s velkostov hladacika.96perc pokrytie vyzaduje proste viac miesta.

,,
    V hledáčku pod matnicí je obvyklý stavový displej, který zobrazuje důležité hodnoty nastavení aparátu, bohužel stále s výjimkou citlivosti ISO."
    podla toho co som sa docital na diskusiach (bohuzial som este 5d neskusal) tak po stlaceni tlacitka ISO sa ukazuje ta hodnota aj v hladaciku.samozrejme by bolo lepsie keby bola vidiet stale.

Celkovo by som este spomenul,ako minus, ze 5D umoznuje korekciu EV len +-2EV !!! co mne velmi hneva.
    Potom 3fps je sice pekne ale dalo by sa aj viac (20d ma 5fps aj ked mensi cip a MP)
    Chyba DEP program a celkovo je tam par veci okliestenych (podla mna umelo) oproti 1D rade ci mojej eos 3.
    ale to je marketing.
    proste treba aby sa predavala aj 1DmkII N a hlavne treba prichystat podu pre
    nasludujuci canon 1 digital ktory bude jak rychly ako 1D tak fullframe s velkym rozlisenim ako 1Ds.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    05.10.2005 00:21

2tomas: to že je korekce expozice malá je v tabulce na konci článku... To, že lze citlivost zobrazit, je v těle článku. A to, že nikdo nevyrobí dokonalý DF, protože by pak neměl co prodávat dál, je asi taky fakt...

• Dan Rozkol
    Dan Rozkol
    05.10.2005 09:39

A kdy bude takova hezka recenze na 1D MKII N?

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    05.10.2005 16:52

Recenze na MarkII N je o pár článků zpátky.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    05.10.2005 16:53

oprava: o jeden zpátky

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    10.10.2005 07:32

dooba: To co popisuje Milos neni o aberaci ale o neostrosti. Jinak debata o profi/neprofi je celkem o nicem, protoze ani 1D za tebe dobou fotku neudela ....

• Honza Čerbák
    Honza Čerbák
    10.10.2005 08:53

Ja se hrozne tesim na EOS 50D ;-)
    ... ale to si asi jeste pockam.

• Honza Dobeš
    Honza Dobeš
    10.10.2005 09:42

Kapsa, 10.10.2005 7:32> Kdyz jsou paprsky sikmo na chip, tak to zpusobuje barevny posun, nikoli neostrost v rozich ...

jasny, debata profi neprofi je jasna, zvlast treba proto, ze znam profiky, co foti s 350D a 20D

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse