-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
mk>no hlavně že máš Canona.Přijde mi směšné posmívat se někomu kvůli značce jeho foťáku. To jsme dělali tuším v pubertě, když někdo neměl na sobě nejnovější módní hit, a to ještě ne všichni.
Koala: Každý systém má svá plus i mínus, záleží na tom co fotíš a co preferuješ. Pokud preferuješ široká ohniska, tak je formát APS mrzutý a musíš vysolit nějakou tu korunu za nové širokáče. Pokud ale fotíš třeba zvířata, tak je crop faktor u teleobjektivů zase velmi výhodný a přepočteno na finance ti to nákup nových širokáčů několikanásobně zaplatí. Jsou to prostě dva různé systémy a každý má své ....
Koala: Nechápu, o čem se hádáš. Mně 1,6x crop vyhovuje a přesto proti full frame nic nemám, tobě naopak vyhovuje fullframe, ale pliveš na APS... A pořád nechápu, co má nový blesk společného s formátem APS, vsadím se, že kdyby teď Nikon přišel s fullframem, tak bude mít taky iTTL. Ovšem co bys říkal pak, nevím ;)
F70: na tom, co mám, přece vůbec nezáleží. A já se neposmívám, já jen říkám, že jestli budeš čekat na full frame Nikon, tak se načekáš. Ale třeba se pletu..
MK:Není nutno..mi přát full frame od Nikonu.Jsem zcela spokojen s tím co mám.pokud se bude dál vyrábět film,jako že ještě pár let ano,tak jsem zcela "za vodou".
Jinak co se týká objektivů a jejich kompatibility..to je ti TEĎ jedno..Takže já ti zase přeji,aby C/M/N nenapadlo vyrábět formát "XX" místo "DX" a "APS-C" atd..Který nebude kompatibilní s dnešními objektivy pro DSLR.Viz.něco podobného,jako když rok starý blesk od Nikonu nechodí s dnešní DSLR..a u Canonu se také příklady najdou.
Koala: Díky za určitě upřímně míněné přání, ale asi tě zklamu, mám všechny objektivy systému EF a ten si Canon netroufne jen tak zrušit ;)
Ja by som povedal, ze Canon na PMA vypluje nejaky *bakelitak* na styl EOD300D s 8 megovym chipom. A to vsetko preto, ze si chcem teraz kupit zrkadlovku. Skoda ze to PMA je az vo februari, by som aj pockal. (Lubo Torok)
Ked raz budem velky, bohaty a slavny tak si ho kupim :-)).
A já říkám : ať žije APS-C !! Díky němu mám originál Canon sklo 640 L za cenu 400 L - takže jsem ušetřil 250 000,- :-).
Konecne bezvadnej fotak na to, abych zachytil, jak detem rostou zoubky.... :-)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).