-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Bodejť by se výrobcům chtělo do full-frame, když je tolik lidí, co je spokojenejch s APS a vidí v tom dokonce výhodu...
Maj obrovský kšefty z toho, že si lidi musej kupovat nový speciální skla, s full-framem by si vesele fotili dál na svý skla ke kinofilmu, a z toho by prachy nebyly...je to všechno byznys a reklamou se dal oblbnout kdekdo...
Přesně tak jak píše Vašek.Kdybych šel do DSLR,tak si rád připlatím nějakou korunu za full frame (tedy ne 200tis jako v tomto případě).Jenže to by ze mne výrobce měl řekněme 10tis za "příplatek full frame"..Ovšem když si budu muset koupit dva až tři nové skla a blesk k tomu,má ze mne hned kolik?Ano..asi tak 90tis..
P.S.:ale když se nad tím tak zamyslím..Kdyby Nikon vyráběl full frame,tak už mne nákup fotoaparátu za 200tis vyjde na stejné peníze jako koupě 3 nových objektivů a těla D70..No..ne úplně..ale skoro..
F70: jenže digitální zrcadlovku si koupila spousta lidí (včetně mě :D), kteří předtím zrcadlovkou nefotili a neměli žádná skla, takže těm je jedno, jestli si koupí EF-S nebo EF nebo DX.
Koala: a proč bys měl kupovat hned 3 nové objektivy? Jediný "problém" je u širokáčů a asi nemáš tři širokáče, ne? A že Nikon vymyslel iTTL a staré blesky na něm nefungují, to je jen jeho blbost, i když nechápu, jakou to má souvislost s APS čipem...
MK:Ok...čím nahradím 8mm Fish Eye 180st?Tokinu 17mm pevnou...a 24-70/2,8?Jedním objektivem?Asi těžko..Já vím..můžeš říct,že člověku ke štěstí stačí záklaďák,nebo pevná 50..Ale proč bych měl "slevovat" a přechodem na DSRL si "zhoršit" místo zlepšení?
Koala: no dobře, tak si výjimka, proto se ptám. Ale spousta lidí nepotřebuje 8mm rybí oko ani 17 mm širokáč... PS: u Nikonu se full framu stejně nedočkáš ;)
Koala: jinak takovou hloupost, jako argumentovat tím, že musí stačit záklaďák, to mi zase nepodsouvej, to bych ti nikdy nedoporučil ;)
mk> OK, ty jsi nadšenej, že máš (digi)zrcadlovku, stejně jako já před 15 lety jásal, že mám klasickou zrcadlovku. Mám teď všechna svá skla vyhodit jen proto, že se vyrábí jiný formát, kvalitativně zatím horší? Čím nahradím objektiv 20-35/2,8? Nikkorem 12-24 za 45 tisíc. 16 rybí oko Nikkorem za 30 tisíc. Objektiv ekv.28-70/2,8 se teprve začal vyrábět a ani nevím, co stojí, ale tipuju 50 tis. To je trochu moc, ne? To si radši počkám, až Nikon udělá full-frame. Jsem dokonce ochoten i případně změnit značku, pokud by to znamenalo nějakou podstatnou výhodu.
MK:Potřebuje nepotřebuje..To je "irelevantní".Potřebujeme vůbec fotit?Vlastně ne..jen nás to baví.á ty objektivy na klasice prostě mám..dohromady mne to vyšlo na 35tis Kč..V DSLR by to bylo 3x dražší..nehledě na to,že 8mm Fish neexistuje..pokud vím.A zase tak velká vyjímka nejsem..znám plno lidí,co by sice neměnili 3 objektivy..ale "jen" dva a ten blesk.
F70: já ti jen říkám, že ne všichni už mají skla, někteří začínají s digi zrcadlovkou od nuly a je jim jedno, jestli se to sklo, co koupí, se jmenuje EF-S nebo DX nebo EF, hlavně když jim to rozsahem ohn. vzdáleností vyhovuje. Mně naopak by full frame moc neseděl, na sport je crop 1,63x většinou výhodou. Jinak jako Koalovi přeju hezké čekání na full frame od Nikonu :D
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).