Jaká tiskárna tiskne levněji?

• Martin Bradáč mabra
    Martin Bradáč mabra
    04.06.2004 14:03

Bohužel jsem čekal nějaký test, či srovnání cen náplní, tiskáren apod.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    11.06.2004 21:01

Jsem zklamán úrovní tohoto článku. Já znám přesně spotřebu své tiskárny, protože si každý tisk zaznamenám do tabulky v excelu. Při každé výměně barvy vím, kolik jsem na ni vytiskl. Všechny barvy už jsem vyměnil asi 5x, takže mám statisticky dost přesně změřenou spotřebu a vím kolik mne stojí 1 A4 fotografického tisku. Proč dělat vědu z tak jednoduchých věcí :-).

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    11.06.2004 21:25

Zinedi, to vám věřím, že to víte přesně pro svoji tiskárnu. Provozujete ji v reálných provozních podmínkách. Pokud stejným způsobem budete provozovat a měřit 50 fototiskáren najednou, pak budete mít asi nejkvalitnější srovnávací testy spotřeby na světě. Osobně jsem dost citlivý na nereprezenattivní výsledky. To je jeden z důvodů, proč jsme zatím nikdy neuváděli u našich testů rating. Je to i jeden z důvodů, proč jsme vstoupili do DIWA - chceme mít požnost porovnat výsledky a mít možnost identifikovat úlety.

• Rudolf Stolař
    Rudolf Stolař
    13.06.2004 18:09

Andrej: Samochvala to nezachrani, ten clanek fakt nestoji za nic. Kdyz na otazku <i>"Jaka tiskarna tiskne levneji?"</i> odpovida <i>"Porovnat to neni vubec jednoduche."</i>, tak je ztrata casu ho cist.

• Martin Gajdos
    Martin Gajdos
    15.06.2004 14:35

Nadpis clanku mal byt celkom iny pretoze je tu len uvedene ze je velmi tazke spravit tieto testy. Skor by som ho nazval: Problemy s testovanim tlaciarni a nie: Jaká tiskárna tiskne levněji? Je to proste zavadzajuce.

• David Rezler
    David Rezler
    15.06.2004 17:10

Už jen dvě strany tohoto článku mne varovali a pak ten obsah? To se nestydíte? Tohle by napsal i školáček!
    Příště si alespoň rozmyslete název, aby nebyl tak zavádějící

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    15.06.2004 20:32

Souhlasím, že název článku úplně nesedí. Snažil jsme se ukázat na různé problémy spojené s testováním spotřeby. Cena tisku není jen cena papíru a inkoustu. Hodně lidí to takhle počítá a není to správně.
    To Bahara Jinak pokud jste odborníkem na tisk a jak říkáte jste odborně o několik tříd jinde, než tento článek, rádi s Vámi budeme spolupracovat. Ozvěte se mi prosím mejlem.

• Ivo Ivin
    Ivo Ivin
    25.06.2004 14:33

Clanek zklamal, nadpis o koze, zaver o voze. jinak Zinedi .. 5x to neni statistika a uz vubec ne presna. Musis mit aspon 6 "vzorku" abys mohl udelat aspon studentovo rozdeleni :o))

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse