Téma dne „HUMORNÉ MOMENTY“ čtvrtek 1. června

  • KIV
    KIV
    29.05.2017 22:54
    Reaguje na Lenka Strnadová 29.05.2017 22:44:

    "Duch TD se prostě vypařil... a s ním i... oni, je mi po necvakálcích smutno..." - zobrazit celý komentář

    Poslala jsem pár vět v interní poště. Ahoj.

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    30.05.2017 12:28

    TD jsem vždy považoval (možná mylně) za vzácný slavnostní rituál. A na takovou slavnost jsem se snažil vždy slavnostně obléct (tedy pořídit jinou fotku, než ve všední dny, aby bylo patrné, že je určena pro slavnostní účely).
    Když zde teď čtu, že pořadatel nelpí na tom, aby byly fotky speciálně připravené pro TD a že TD může klidně být každý měsíc, je to podobné, jako kdyby pořadatel Vánoc sdělil, že není třeba shánět stromečky a péci kapry, ale že stačí nakoupit basu piv, obléci tepláky a Vánoce mohou být klidně každý měsíc – hlavně, že bude zábava. Pro mě je to trochu znesvěcení té slavnosti.
    Příkladem, jak vypadá „každoměsíční soutěžení“, je soutěž „Okem profesionála“. Např. dubnové soutěže, kde v zadání stálo „zkuste namíchat umělé zábleskové světlo se stávajícím v exteriéru a vytvořit tak portrét, který bude mít doopravdy šťávu“, se účastnilo 32 fotek, drtivá většina však žádné zábleskové světlo neobsahuje (včetně dvou fotek-mimoněk výše přítomné paní KIV). K čemu je taková aktivita? (Odpověď znám).

  • KIV
    KIV
    30.05.2017 14:46

    Dost lidí, kteří teď vkládají na FA fotky zde nebyli ve chvílích zrodu TD, a neznají tedy nutnost hodit se do gala před tanečkem.
    Já o TD vím jen to, co vím, jsem tu sice dost dlouho, ale v začátcích jeho zrodu jsem zde nebyla. Je pravda, že beru TD jako skvělou aktivitu, a ať to vymyslel kdo chtěl, vzdávám mu za to čest a dík.
    Proč jsem napsala, že mi nevadí šuplík, je že vím, že záběry humorných okamžiků z 99 procent vznikají náhodně, někdy je objevíme na fotce až při prohlížení v počítači; upřímně, neumím si ani představit říct si tak, a teď půjdu a nafotím si humorné okamžity pro TD.
    A ano, zábleskové světlo jsem nenamíchala, fotky jsem vložila, a nevyhraju. Jenže, všimni si, název soutěže na hlavní stránce FA zněl „Portrét v exteriéru“ tečka – až pak když se na to kliklo, tak tam bylo (na další stránce) o těch zábleskových světlech. Dala jsem portréty v exteriéru, no, dala. Takže aspoň část zadání byla splněna, a holt fotky propadnou sítem… Ale snaha byla… :-)
    A mimochodem, Raule, ráda tě tu zase vidím diskutovat. A budu moc ráda, když zase přidáš své fotky na TD.

  • Ivča J.
    Ivča J.
    30.05.2017 16:18

    Máš pravdu Lenko, TD byla zkouška fantazie a invence ... šuplík zakázán. No sbohem ...

  • KIV
    KIV
    30.05.2017 19:17
    Reaguje na Ivča J. 30.05.2017 16:18:

    "Máš pravdu Lenko, TD byla zkouška fantazie a invence ... šuplík zakázán. No..." - zobrazit celý komentář

    https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/429632/?page=0621567fade3556a1e9ee5cdef247ef0

  • Míla Vildová
    Míla Vildová
    30.05.2017 20:33

    Soutěže FA jsou milým zpestřením fotografů, nejsem tu tak dlouho, abych mohla o něčem rozhodovat, ale cítím smutek při prohlížení fotek ze šuplíku. Domnívám se, že na fotografie do soutěže je dostatek času a každý soutěžící by měl vynaložit trochu té aktivity, pokud chce soutěžit a ne jen prohrabat archiv, aniž by hnul zadkem. Je to jen jeden názor, či přání z mnoha, pokud bude někomu vadit, tak se omlouvám..

  • KIV
    KIV
    30.05.2017 21:31
    Reaguje na Míla Vildová 30.05.2017 20:33:

    "Soutěže FA jsou milým zpestřením fotografů, nejsem tu tak dlouho, abych..." - zobrazit celý komentář

    Myslíš všeobecně soutěže, tedy ty vyhlašované na FA profesionálem?
    Netroufla bych si říct třeba Janu Šibíkovi, že když vyhlašuje 1. února soutěž na únor s tématem street foto, aby dal jako podmínku, že ty street fotky musí být nafoceny v tom únoru. Ostatně, kdyby to tak chtěl, tak to tak vyhlásí, to není nic k naší diskusi.
    Pokud ale máš na mysli tu soutěž o které diskutujeme, tedy vlastně nesoutěž, ale „akci TD“, pak nemám námitky, a přizpůsobím se. Jen otázku – ta Ivčina fotka, focená pro TD konaného 6. dubna, kdy ti připadá že byla focena, v únoru/březnu?

  • Míla Vildová
    Míla Vildová
    30.05.2017 21:45

    No, přiznám se, že jsem nevěděla, že ostatní soutěže nevyhlašuje FA, měla jsem za to, že ano a jen je hodnotí profík, takže tam se asi nic měnit nedá. Co se týká fotek minulých, tam není co řešit, pokud k tomu nebyly dané podmínky o čase. A ty nebyly, četla jsem jen nějaké doporučení, ale žádný zákaz.

  • KIV
    KIV
    31.05.2017 01:15

    Asi takhle - jsem spolu-vyhlašovatelem tématu, ale s pravidly soutěže nemám co dělat, jen je jako každý musím respektovat.
    Přečetla jsem si pořádně zadání, a stojí tam jasně:
    "Fotografie by neměly být z archivu, ale pořízené právě pro tento den (nejlépe připravené předem, nemusí být focené V tento den ale PRO tento den"...
    Pokud tedy nenajdu vhodnou fotku, která vznikla v období od vyhlášení tématu do teď (jakože to vypadá že nejspíš nenajdu), zúčastním se s tím co mám.

  • DaHo
    DaHo
    31.05.2017 14:14

    Na vánoce,vždy raději prchám pryč,když to jde.Klidně do tepláků a slavnostní dny nemusím mít v slavnostním obleku jen jednou za rok.Každá prožitá vteřina je pro mě slavností-asi tak.Proč si tedy neudělat těch slavnostních chvil trochu víc,co tomu brání? A takové žabomyší války jestli ze šuplíku nebo jen zcela nové-proč?? To docela nechápu,třeba zítřejší téma se jen tak nedá pořídit na rozkaz.Během delší doby se nám však každému něco podařilo zachytit,tak proč to neukázat?Jak říkám,lidi uvolněte se,vždyť se tu nechceme dohadovat,ale něčemu se přiučit a pobavit se a to můžeme se starými i novými výtvory,není to jedno?

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse