Přehled dostupných Full-Frame přístrojů

  • Etsiene Foto
    Etsiene Foto
    01.03.2018 10:56

    Jen opravdu drobné nepřesnosti a určitě ne jako výtka. "FF - Tento výraz značí, že přístroj používá senzor „plné velikosti“, čímž je nejčastěji myšleno velikosti kinofilmového políčka. To je ve světě digitálu poměrně vzácná věc, protože senzory ve většině digitálních fotoaparátů takové velikosti povětšinou nedosahují."
    Už asi neplatí že "povětšinou nedosahují", protože FF je v současnosti hlavním tahákem těch, kteří si to dovolí. Ten středoformát mohl být na obrázku pro srovnání, protože i v Canonu a jiných je FF, které stojí jako auto a stojí víc než nejlevnější středoformát. Je jen otázkou času, kdy další konkurence přinesou středoformát (preferovaný Cannon a Nikon ho zatím nemá) s tím vyrazí a bude další reklamní lákadlo než FF. Teď to je hlavní zbraní těch "nejlepších", i když to tak není, ale jak bylo řečeno, jsou i lepší a nepotřebují tolik reklamy.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    01.03.2018 19:51
    Reaguje na Etsiene Foto 01.03.2018 10:56:

    "Jen opravdu drobné nepřesnosti a určitě ne jako výtka. "FF - Tento výraz..." - zobrazit celý komentář

    Myslel jsem jako procentuálně na trhu :-)
    95% přístrojů (odhadem) má senzor menší, něž políčko kinofilmu - na rozdíl od nedávných dob filmu, kdy byl 135 formát naopak nejrozšířenější.

  • Etsiene Foto
    Etsiene Foto
    01.03.2018 23:34
    Reaguje na Jakub Súkeník 01.03.2018 19:51:

    "Myslel jsem jako procentuálně na trhu :-) 95% přístrojů (odhadem) má senzor..." - zobrazit celý komentář

    O nic nejde, jen se jako nemajitel FF vyhýbám atakům že kdo nemám FF není In :-) a tak jen ukazuji že FF opravdu není ta nejvyšší meta. A bohužel neznám ani procento profíků co má středoformát a docela by mě to zajímalo :-). Ale dík za přehled.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    02.03.2018 06:25
    Reaguje na Etsiene Foto 01.03.2018 23:34:

    "O nic nejde, jen se jako nemajitel FF vyhýbám atakům že kdo nemám FF není..." - zobrazit celý komentář

    Však v pohodě, taky píšu na závěr, že "Fullframe má jak své výhody, tak nevýhody. Rozhodně to není žádný „svatý grál“ fotografie – existují formáty větší i menší a všechny mají své výhody a nevýhody" :-)

  • Jan Schafhauser
    Jan Schafhauser
    05.02.2022 19:59

    "Obecně lze Pentax K-1 doporučit zejména hobbystům..."
    Já jako velký zastánce Pentaxů nemohu zcela souhlasit. Ano, Pentax zaspal dobu a zejména v ČR kde funguje zaklínadlo Canon, Nikon, je to pro tuhle značku těžké. Autofokus zaostává, ale znám lidi, kteří zcela úspěšně fotí s Pentaxy třeba fotbal. Jen to dá víc práce. Ale například řady K1, ale jiné, ve světě používají krajináři, kteří jsou na profi úrovni. Při takovém typu forografie není autofokus nutný, takže v tomto případě, včetně produktové fotografie, lze Pentax doporučit i profesionálům.
    Přeji hezký čas :)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse