• Platinové ceny DIWA

    DIWA (Digital Imaging Websites Association), celosvětová organizace spolupracujících internetových webů oznamuje vítěze Platinových cen DIWA za rok 2006. Členové DIWA z Evropy a Severní Ameriky průběžně testují nové digitální fotoaparáty. Test obsahuje vice než 200 parametrů, které je třeba zkontrolovat, otestovat a zhodnotit. Každý test je pak pečlivě monitorován a porovnán s ostatními testy z jiných sajtů tak, aby se zajistil spolehlivý a objektivní výsledek.

  • Makro s Pavlem Krásenským

    Makrofotografie Vás stále láká a stále to není ono? Pokud se chcete z kuchyně focení hmyzu naučit více, přečtěte si naši pozvánku na letní wokrkshopy s Pavlem Krásenským...

     6
  • PF 2007 - FotoAparát.cz

    Redakční tým serveru FotoAparát.cz Vám přeje úspěšnou volbu Vaší cesty v roce 2007 a samozřejmě "Dobré světlo" po celý nový rok.

     7
  • Portrét a jeho formy ve výtvarné a komerční fotografii

    Peter Ertl spolu s FotoAparátem.cz Vás zvou na workshop věnovaný portrétu ve výtvarné a komerční fotografii. Termín konání: 24. - 26. listopadu 2006. Cílem dvoudenní akce je naučit zájemce o fotografování portrétu pracovat s lidmi i s modelkami. Zároveň se naučíte základům práce s osvětlovací technikou v profesionálním studiu i trikům při úpravách fotografií. Kurz bude probíhat v Hradci Králové ve studiu firmy Fomei.

     5
  • Zpráva z WS Krajina

    FotoAparát.cz pod vedením Rudolfa Junga uskutečnil koncem května workshop věnovaný fotografování krajiny, konkrétně Vysočiny v okolí Nového Města na Moravě. Ve zprávě z této akce si můžete přečíst, jaké to bylo...

     9
  • Pozvánka na workshop Fotografování krajiny

    FotoAparát.cz a profesionální fotograf Rudolf Jung vás zvou na krajinářský workshop do Českomoravské vysočiny. Krajinu můžete fotografovat jako celek nebo se zaměřit na detaily. Workshop se koná ve dnech 26.-28.5. 2006, v článku najdete podrobné informace.

     5
  • Pozvánka na workshop Makrofotografie hmyzu

    Pavel Krásenský spolu s FotoAparátem.cz vás zvou na druhý workshop věnovaný makrofotografii hmyzu. Cílem je naučit zájemce o tento obor fotografie některým zásadám a trikům, které si budete moci sami prakticky vyzkoušet. Kurz bude probíhat opět v okolí Kadaně. Jedná se o akci pro omezené množství účastníků, termín konání je od 23. do 25.června 2006.

     0
  • Zpráva ze Setkání fotografů 2006 v Praze

    Turnikety prvního Setkání fotografů 2006 v Praze prošlo v sobotu přes tři sta lidí. Nepřetržitých dvanáct hodin diskuzí a přednášek o fotografování a fototechnice probíhalo v budově Švehlovy sokolovny v pátek a sobotu 20. a 21. ledna 2006. Přečtěte si článek a prohlédněte fotografie, pokud se chcete zúčastnit příště. Vám, kteří jste tam byli, děkujeme za úžasnou atmosféru. Poděkování patří také vynikajícím prezentátorům a firmám HAMA, HEWLETT-PACKARD a OLYMPUS, které setkání podpořily.

  • Workshop: Fotografování portrétu

    Peter Ertl spolu s FotoAparátem.cz Vás zvou na workshopy věnované fotografování portrétu v módní fotografii. Termín konání: 3. – 5. března 2006 a 9. - 11. června 2006 . Cílem dvoudenní akce je naučit zájemce pracovat s lidmi i s modelkami tak, aby je mohli dobře nafotit. Zároveň se naučíte základům práce s osvětlovací technikou v profesionálním studiu i trikům při úpravách fotografií, které dnes k módní fotografii patří. Kurz bude probíhat v Hradci Králové. Budeme fotografovat ve studiu firmy Fomei.

     0
  • Zavírají továrny

    Čas plyne a zase se píše další kapitola v dějinách. Většina z nás si uvědomuje historický význam určitých okamžiků až po čase. Někdy se jedná zdánlivě o nenápadné události, ale právě zde se může stát něco důležitého, aniž by to někdo čekal. Reportážní fotografie zachycuje tyto okamžiky.