-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Raw vi, raw odpovi.Proto jsem dal odkaz na dpreview, kde je pravda ukazana.Je tam rovnez uvedeno, za jakych podminek k vysledkum dosli, coz se mi u DIWA vysledku zatim nepodarilo dopatrat.
Nicmene, alespon tedy dle dpreview, pri zpracovani raw sumi Canon viditelne vice nez Nikon.U vystupu z jpegu je tomu podobne, byt je rozdil mensi.Skutecne by me zajimalo, jak DIWA, potazmo recenzent, dosli k vysledkum v grafech zde prezentovanych.Povazoval bych za prinejmensi seriozni uvest nastaveni fotoaparatu, ktere je pro porovnavani sumu velmi, velmi stezejni.To same plati pro dynamicky rozsah.
video to ma dost nafigu...perfektna recenzia tuto
http://www.juzaphoto.com/eng/articles/canon_eos_500d_tests_review.htm
Grafy DIWA mi přišly už několikrát divné, víc věřím dpreview..
neustale citam nazory, ze viac pixelov na rovnako velkom snimaci musi viac sumiet...pritom ale neberiete do uvahy technologicky pokrok...snad vyvojari vedia co robia...ale ked sme uz pri tom, docela by ma zaujimalo porovnanie sumu medzi 450D a 500D.
Jenze ten pokrok se tyka obrazovych procesoru(ejhle,Digic s poradovym cislem 4!).Zatimco na CMOSu vesele narustaj jen pixely.
Mam 500D 2 měsíce a jsem s ním až na pár drobností spokojen, když jsem ho pořídil měl jeden vadny bod na cmos,ale ten jsem odstranil-full hd video je nepoužitelne při 20 snimcich za vteřinu trha prakticky jakykoli pohyb.... mam ho pravda na foceni ne na video na to jsou kamery.Co se tyče fotek nemam v teto třídě žadne vyhrady.
Sorry za off-topic komentář, ale u mně tato kategorie aparátů skončila zkušenostma s EOS400D. Každý nový testovaný aparát je DOKONALÝ a BEZCHYBNÝ, produkuje jen minimum šumu a je super ostrý obraz. Každý nástupce je jenom lepší svých předchůdců...
Osobní zkušenost mi říká, že jsou to jen marketingové nesmysly. Kdysi jsem nedal na radu kolegy Švejka a namísto jím doporučené a vyzkoušené EOS20D jsem koupil 400D, a to vlastně jen kvůli přepracovanému rychlejšímu AF, téměř "žádnému" šumu a otřepávači čipu pro obraz "bez smetí". Blbost, blbost a zase blbost. AF je přepracován tak dokonale, že ze série deseti snímků (pohyblivé) jsou ostré a tím použitelné až dva, ISO 400 a už i mírná podexpozice dává nepoužitelné výsledky, a čip je po celodenním focení, i přes otřepávání po každé výměně ojektivu, jako prase.
Zkrátka navzdory klamavé marketingové kampani jsou fotoaparáty této kategorie vhodné maximálně pro rodinné foto. Jsem si 100% jistý, že u 500D půjde o to samé.
Kolega Švejk mě upozorňoval, že tady z FA zná několik lidí, kteří se velice rychle zbavovali svých třistapadesátek, právě kvůli rychlosti a praktické nepoužitelnosti AF při focení pohyblivých objektů. Prostě jsem byl chytřejší a dal jsem na marketingové rady...
Na závěr si dovolím malé doporučení: pokud to s fotografováním myslíte vážně a pokud vám nejde o HD-video funkci, poohlédněte se raději po lehce starším modelu desítkové řady.
S přáním dobrého světla
JV
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).