Test digitální zrcadlovky Canon 450D

• Miroslav Mergl
    Miroslav Mergl
    28.05.2008 12:57

Poraďte mi v mým rozhodování: Měl bych jít do 450D(event. 400D), nebo spíš do Nikonu D80, který bych měl za velmi výhodnou cenu? Někte jsem četl porovnání 400D a D80, malinko lépe dopadl Nicon.

• mb 3
    mb 3
    29.05.2008 00:44

Merdži - Miroslav Mergl: ty jdi do Canonu uz jen kvuli tomu ze pises Nikon s "C" :))) ....prej "Nicon" xD

• Miroslav Mergl
    Miroslav Mergl
    29.05.2008 07:33

mb. No tak sorry, že jsem se překlepl, vím jak se to píše, ale psal jsem to v rychlosti, než jsem vypadl z práce.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    29.05.2008 14:15

Na to se neda jednoznacne odpvedet - kazdy z aparatu ma sve vyhody i nevyhody a v tomto pripade je to dost vyrovnane ....

• Dawe
    Dawe
    29.05.2008 15:52

Přijde mi, že v článku byly zdůrazňovány dost často věci, které jsou téměř jasné a nebo standardní (viz čistící senzor, který měla i 400D), ale plno věcí, které jsou celkem změnou (přechod z CF na SD) tam byly zmíněny jen tak miochodem.
    Co se týče rozlišení displaye, taky by mohlo být zhodnoceno, jestli to není krok vedle jen zvětšovat.
    Další informace co mi tam chybí je spětná kompatibilita s BG-E3.
    Informace o tom, že objektivy v této třídě mají standardně plastový bajonet mi přijde taky trochu jako úlet. Ano na seťáku co byl vždy ke Canonu dodáván, tam to beru, ale nikam jinam už nepatří. Tím spíš ne na nějaké tele, které přecijenom něco váží a navíc se často foťák drží za něj místo obráceně - to bych váženě moc nechtěl.

• Dawe
    Dawe
    29.05.2008 15:55

Nedá mit o ještě nedodat, že by chtělo taky zmínit, jestli už konešně podporuje Canon Mass storage a nebo nadálě podporuje zavedený (a dost hloupý) system.

• mb 3
    mb 3
    29.05.2008 16:08

Merdži - Miroslav Mergl: pohoda :) jen sem si potreboval rejpnout :) kazdopadne pokud se rozhodujes mezi Canon 450D a Nikon D80 ber Nikona ale pokud este moznosti dovoli sel bych radsi do canon 30D popripade canon 40D

• klusak
    klusak
    30.08.2008 19:59

Buh nas ochranuj pred plastovou a jinou produkci firmy Canon. Boji se vody a prachu i svetla.

• Ivya
    Ivya
    19.11.2008 19:59

klusak: Tak strašné to zase není. Jen člověk nesmí být prase a dát si trochu pozor.
    Jinak já začínala před rokem s 400D, to teď půjde do zálohy a jako hlavní si pořizuji právě 450D (ale s Tamronem 17-50). Abych si kupovala něco mnohem dražšího a přitom srovnatelného se 400D, nemám peníze. Kvalita nestojí až tak na těle, jako na objektivu...

• Marcela P
    Marcela P
    11.12.2008 16:27

Nemohl by mi někdo říct jaký je rozdíl mezi 400D, 450D a 40D? Teď nemyslím technicky a v parametrech, to si najdu. Spíš mi jde o rozdíly praktické, tedy přímo při focení. Stále nevím jestli ušetřit za tělo a koupit lepší objektiv, nebo koupit 40D. Podotýkám, že jsem opravdu amatér a zatím se hodně učím, ale klasický digitál mi už nestačí :o( Moc díky za rady.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse