-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
martine pilný, kamarád z agentury má nikona D3 a jako zálohu D40, můžu ti říct, že když je vidím vedle sebe nebo když je má pověšený na jednom krku, tak se mu musím smát :))
a teď si představ, že on ty foťáky furt střídá :) to je jak kdybys držel tank a pak škodovku, tank, škodovku ..... :)
skero: Ale jo, ja jsem celkove velmi spokojenej - nejen s ohledem na obrazovou kvalitu ale i s ohledem na cenu, ktera je konecne tam, kde byly filmove SLR pred "digitalizaci". Moc spokojenej jsem i s dnesnimi fototiskarnami, kombinace D-SLR a fototiskarny je fakt super a nahrazuje tak klasickou komoru. To uz by ale bylo na delsi debatu .... ;o)
michale, taky sem spokojenej :)...a hlavně je to všechno tak jednoduchý :)...stačí trošku umět mačkat čudlíky, a už to jde :)
a je pravda, že profi těla konečně padli na únosnou cenu, přeci jen, už i ta D3 stojí tak nějak normálně :)
skero - no, když ten Tvůj kámoš střídá D3 a D40, tak asi na tom ta D40-ka nebude špatně, stran výsledné kvality fotek. Kdyby jo, jistě by je nestřídal. KÓr, kdyý je D3 testovaná na takovou hromadu chodů závěrky...
taffeyi, D40 má na focení pod vodou když se potápí, mají na ty malý těla udajně lepší pouzdra, a D3 má na práci. Ale občas se stane, že se mu nechtějí měnit objektivy z důvodu prachu atd, tak si vezme obě těla .
já jsem rád, že se objevují takové recenze a tato je také pečlivá. S čím mám problém je, že se srovnává: "ve kterém se podrobně podíváme i na obrazovou kvalitu a její srovnání s konkurencí." tedy obrazová kvalita.
Snad každý ví, že obrazová kvalita je dána PŘEDEVŠÍM sklem. Jak lze srovnávat 1Ds a 450D nebo s čímkoliv jiným? Lze srovnat ergonomii, výdrž na baterky... ale obrazovou kvalitu? Vždy na 450d jsou určeny skla za tisíce korun a na 5D a 1D jsou skla za desítky a stovky tisíc korun. Je to dáno cílovou skupinou.
Kdyby se redakce přeci jen snažila srovnávat obrazovou kvalitu, musela by vzít jeden dva objektivy (co nejlepší) a postupně je zkoušet na všech srovnávaných tělech. Pak LZE hovořit o srovnání obrazové kvality.
Co si o tom, myslíte ostatní?
to mkzulu: Veď v teste je 450D so seťákom porovnávaná s priamymi konkurentami od Nikonu a Pentaxu, ktoré sú tiež na setoch.
Mňa takéto porovnanie zaujíma, a tiež by ma zaujímalo porovnanie s profi zrkadlom, aspoň človek môže vidieť, aký veľký (alebo malý) rozdiel je medzi low-end a profi zrkadlovkou.
mkzulu: Tady jsem srovnanal sum, dynamicky rozsah a odstup signalu od sumu, coz jsou zakladni parametry tela a objektiv na ne nema vliv. Posledni srovnani je srovnani kombinace tela se zakladnim objektivem, coz je myslim taky objektivni a dulezite, protoze naprosta vetsina uzivatelu teto tridy aparatu porizuje prave telo se zakladnim setovym objektivem a proto je relevantni porovnat, jak funguje tato "zakladni sestava". S co nejlepsim objektivem by to ani nebylo nijak zajimave, protoze s vybornym objektivem budou fotky proste vyborne ....
kiwibibo: Porovnani mezi jednotlivymi tridami do budoucna taky planuji, nicmene rozdil nebude zase tak moc dramaticky - dobre fotky dneska vice-mene delaji vsechny D-SLR a to hlavni, za co se priplaci jsou funkce a mechanicke provedeni ....
Az behem letosniho leta prijdou ohlasene objektivy od pentaxu tak mu uz ani v tomto ohledu nebude (v ramci beznych smrtelniku) co vytknout... Za rozumne penize nabizi Pentax obecne velmi vysokou kvalitu objektivu... Myslim ze srovnatelna kvalita je u konkurence proste drazsi...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).