Test digitální zrcadlovky Canon 450D

• sk 2
    sk 2
    13.05.2008 09:27

martine pilný, kamarád z agentury má nikona D3 a jako zálohu D40, můžu ti říct, že když je vidím vedle sebe nebo když je má pověšený na jednom krku, tak se mu musím smát :))
    a teď si představ, že on ty foťáky furt střídá :) to je jak kdybys držel tank a pak škodovku, tank, škodovku ..... :)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    13.05.2008 09:29

skero: Ale jo, ja jsem celkove velmi spokojenej - nejen s ohledem na obrazovou kvalitu ale i s ohledem na cenu, ktera je konecne tam, kde byly filmove SLR pred "digitalizaci". Moc spokojenej jsem i s dnesnimi fototiskarnami, kombinace D-SLR a fototiskarny je fakt super a nahrazuje tak klasickou komoru. To uz by ale bylo na delsi debatu .... ;o)

• sk 2
    sk 2
    13.05.2008 09:31

michale, taky sem spokojenej :)...a hlavně je to všechno tak jednoduchý :)...stačí trošku umět mačkat čudlíky, a už to jde :)
    a je pravda, že profi těla konečně padli na únosnou cenu, přeci jen, už i ta D3 stojí tak nějak normálně :)

• Taffey
    Taffey
    13.05.2008 20:54

skero - no, když ten Tvůj kámoš střídá D3 a D40, tak asi na tom ta D40-ka nebude špatně, stran výsledné kvality fotek. Kdyby jo, jistě by je nestřídal. KÓr, kdyý je D3 testovaná na takovou hromadu chodů závěrky...

• sk 2
    sk 2
    13.05.2008 22:07

taffeyi, D40 má na focení pod vodou když se potápí, mají na ty malý těla udajně lepší pouzdra, a D3 má na práci. Ale občas se stane, že se mu nechtějí měnit objektivy z důvodu prachu atd, tak si vezme obě těla .

• mkzulu
    mkzulu
    14.05.2008 12:19

já jsem rád, že se objevují takové recenze a tato je také pečlivá. S čím mám problém je, že se srovnává: "ve kterém se podrobně podíváme i na obrazovou kvalitu a její srovnání s konkurencí." tedy obrazová kvalita.

Snad každý ví, že obrazová kvalita je dána PŘEDEVŠÍM sklem. Jak lze srovnávat 1Ds a 450D nebo s čímkoliv jiným? Lze srovnat ergonomii, výdrž na baterky... ale obrazovou kvalitu? Vždy na 450d jsou určeny skla za tisíce korun a na 5D a 1D jsou skla za desítky a stovky tisíc korun. Je to dáno cílovou skupinou.

Kdyby se redakce přeci jen snažila srovnávat obrazovou kvalitu, musela by vzít jeden dva objektivy (co nejlepší) a postupně je zkoušet na všech srovnávaných tělech. Pak LZE hovořit o srovnání obrazové kvality.

Co si o tom, myslíte ostatní?

• Ivan Janco
    Ivan Janco
    14.05.2008 12:50

to mkzulu: Veď v teste je 450D so seťákom porovnávaná s priamymi konkurentami od Nikonu a Pentaxu, ktoré sú tiež na setoch.
    Mňa takéto porovnanie zaujíma, a tiež by ma zaujímalo porovnanie s profi zrkadlom, aspoň človek môže vidieť, aký veľký (alebo malý) rozdiel je medzi low-end a profi zrkadlovkou.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.05.2008 12:55

mkzulu: Tady jsem srovnanal sum, dynamicky rozsah a odstup signalu od sumu, coz jsou zakladni parametry tela a objektiv na ne nema vliv. Posledni srovnani je srovnani kombinace tela se zakladnim objektivem, coz je myslim taky objektivni a dulezite, protoze naprosta vetsina uzivatelu teto tridy aparatu porizuje prave telo se zakladnim setovym objektivem a proto je relevantni porovnat, jak funguje tato "zakladni sestava". S co nejlepsim objektivem by to ani nebylo nijak zajimave, protoze s vybornym objektivem budou fotky proste vyborne ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.05.2008 12:59

kiwibibo: Porovnani mezi jednotlivymi tridami do budoucna taky planuji, nicmene rozdil nebude zase tak moc dramaticky - dobre fotky dneska vice-mene delaji vsechny D-SLR a to hlavni, za co se priplaci jsou funkce a mechanicke provedeni ....

• Kajfik
    Kajfik
    14.05.2008 20:52

Az behem letosniho leta prijdou ohlasene objektivy od pentaxu tak mu uz ani v tomto ohledu nebude (v ramci beznych smrtelniku) co vytknout... Za rozumne penize nabizi Pentax obecne velmi vysokou kvalitu objektivu... Myslim ze srovnatelna kvalita je u konkurence proste drazsi...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse