-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Já to vidím tak, že vyrazím fotit, proč si kazit radost, kolem jí zas tolik v téhle době není. Ať se všem daří. Marimonino téma je fajn. :)
"Já to vidím tak, že vyrazím fotit, proč si kazit radost, kolem jí zas tolik..." - zobrazit celý komentář
...tak to je dobré slovo do pranice :) čapnout foťák a hledat, zkoumat, vymýšlet, tvořit... udělala jsi mi radost Jinko, cením si toho a budu se těšit :) fajn dny a carpe diem....
Po přečtení příspěvků se nestačím divit, tolik emocí pro pár písmenek. Ostatně podobná slova čtu téměř pod každou soutěží na netu. Co na tom, vždyť v tom není nic osobního pro nikoho, navíc krásné téma se spoustou možností, tak proč se cítit ublíženě, jen prostě víc zamakáme a vybereme tu nejpovedenější. Těším se na fotografie úplně všech. ♥
Zdravím, jsem začínající fotograf a zajímalo by mě, jaký program používáte k úpravě fotografií. Kamarád mi doporučil Adobe lightroom prý je to fajn jen mi to přijde dost náročné. Našel jsem na to nějaký kurz https://skillmea.cz/online-kurzy/uprava-fotografii-v-adobe-lightroom ale nevím jestli do něj mám investovat. Co používáte vy na úpravu fotek a jestli je to dobrý program vyplatí se do něj investovat? Máte s ním někdo zkušenosti? Děkuji
"Zdravím, jsem začínající fotograf a zajímalo by mě, jaký program používáte..." - zobrazit celý komentář
V první řadě jsi dotaz napsal tam, kam nepatří. Tj do vlákna k soutěži. Navíc podobných dotazů tu už byla spousta a tak stačí zalistovat v předchozích vláknech fóra. Přesto v rychlosti odpovím. Programů na úpravu (editor) fotek je spousta. Od jednoduchých po složité, od drahých po ty zadarmo. Ne každý potřebuje složité funkce pro grafiky a základní úpravy zvládají dokonce prohlížeče. Včetně těch, co už nejspíš v počítači máš. Co se týká zmíněného lightroomu, nejde o editor, přestože ty funkce má, ale je určen především pro vyvolávání RAW souborů. Tj surových dat z fotoaparátů. Hádám, že nic pro tebe. Doporučuju proto co nejlíp fotit a upravovat co nejmíň, na což stačí cokoli zdarma. Dlouhý seznam sem proto neumisťuju. O tomhle je spousta jiných stránek. Zase stačí číst
Ahoj vespolek.
Začnu větou KIV- "Chci, abyste však pro toto TD nefoťili náhodně, ale cíleně."
Pokračovat budu otázkou: "Komu se podařilo v termínu vyfotit fotku, která se hodí do TD?"
Určitě se nějaké procento u "Běžného tématu" může stát, ale u tématu, které je výjimečné běžného focení, tomu tak asi nebude.
Pro mě je lepší ojedinělý, nečekaný cvak, než stejné pojetí 20x jinak, které už si dovedu představit, že se objeví v soutěži.
Samozřejmě, pokud se sejde super fotka se super nápadem, není o čem diskutovat.
Možná bych volil slova, které mi až tak nebudou lajnovat cestu, ale jen tak napoví, jak by mohla fotka vypadat.
Vašek
No, TD nikdy nebyla jen soutěž, dokonce se pokud se pamatuju, jmenovala "Akce TD". Ano, měla vítěze, ale nebylo poražených. Lidi se tu na TD těšili, a měli radost jak z akce, tak z toho, že se mohou svou fotkou zúčastnit. Často se tu objevili i lidi, kteří zde nebyli třeba celý rok, ale akci TD si nenechali ujít, přišli a vložili, nebo alespoň přišli pod fotkou hodit řeč. Jestli lidi vložili fotku kvalitní, o tom rozhodovali účastníci soutěže svým bodováním. A myslím, že by to tak mělo zůstat.
"V první řadě jsi dotaz napsal tam, kam nepatří. Tj do vlákna k soutěži...." - zobrazit celý komentář
Romane, blížej se ty Vánoce, dej kolegovi (a možná i tuctíku dalších) vánoční dárek, a nahoď mu odkazy na několik těch co ty znáš, jsou k použití, a jsou zdarma... Dobrých skutků není nikdy dost... :-)
Ahoj TD přátelé, tak dneska to jede, jsem moc ráda, že jste nezapomněli, nezanevřeli, nezaspali atak... do půlnoci vkládejte, nemařte čas :) já osobně již vybírám favority :) mějte fajn večer!
"Myslím, že ten dovětek se Z9 silně nepovedl. Abych nedal jenom cvak, tak se..." - zobrazit celý komentář
Chtělo to hodně sebezapření, porušit slib :-(
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).