Velikonoční Hrkání v Českých Budějovicích - Reportáž

• Josef Prachař
    Josef Prachař
    06.05.2023 01:19

Zajímavé téma si vybral tento fotograf nicméně snímky jsou vesměs podexponované málo zřetelné a co je ještě horší ukazují nám České Budějovice jako město pomatených lidí kteří dělají v ulicích bezdůvodně
    randál a místo směřování k duševnímu pokroku,jak by se v dnešní době slušelo, tak se vracejí k pověrám a akcím z dob středověku.

• E.B.E
    E.B.E
    06.05.2023 20:11

Já bych k akci, ani článku tak kriticky nepřistupoval. Každopádně fotograficky opravdu nic moc. A to jak o expozici, tak hlavně o dnes moderním (zbytečným a špatně provedeným) odbarvování musím s kolegou souhlasit. Navíc za nás, když objektiv takhle vinětoval, byl to špatnej objektiv. Dnes se vinětace efektně přidává. Zato se zapomíná na důležitější věci. Alespoň to kácení budov, především poslední snímek, by se hodilo opravit

• Joe KACHNICKA
    Joe KACHNICKA
    11.05.2023 09:09

Díky za reportáž,
    hned jsem dostal chuť se příští rok jako divák zúčastnit. Napadá mne kolik takových akcí během roku u nás asi je. O kterých se neví, ale svým jedinečným kouzlem a opravdovostí stojí za to. Fotografie jsou hodně dobré. Tipnul bych si že jsi tzv. vyfocený, závidím. Fotografie 1, 3, 5, 6, 7 a zvláště ta úplně poslední - taky bych chtěl takové někdy udělat. Zdravím a jdu to zkouknout ještě jednou.

• Jakub Kapaník
    Jakub Kapaník
    14.05.2023 18:28

Nemyslím si, že je nutné k fotografiím v článku přistupovat tak kriticky jako tady dva pánové v komentářích. Možná si nepřečetli nadpis, ale jedná se o reportáž, u které je hlavní složkou ta informativní. Estetická je až druhotná, ale i tu se zde podle mě podařilo dobře naplnit. Hodnotit tak u podobných fotek třeba kácení linií mi přijde naprosto irelevantní. Problém s vinětací taky nevidím. Ale kdo chce psa bít, hůl si najde. Tady u pánů bych minimálně čekal hodně špičkových fotek v galerii podpírajících častou kritiku, které ale nevidím.

• E.B.E
    E.B.E
    16.05.2023 14:30
    Reaguje na Jakub Kapaník 14.05.2023 18:28:

"Nemyslím si, že je nutné k fotografiím v článku přistupovat tak kriticky..." - zobrazit celý komentář

Já si naopak myslím opak. Nic proti článku, ale jsme na fotografickém serveru, který je v první řadě o fotkách a fotografování. Ne na serveru typu Novinky.cz. Na což už zřejmě řada lidí zapomíná, bohužel včetně administrátorů. Což dokládá i nynější komentář. Administrátor by měl jít příkladem. Ne propagovat , že je názor nutno dodkládat vlastní tvorbou. Jinými slovy: Že si nejsme všichni rovni, ale někdo je "rovnější" :-(

• Jonáš Bambas
    Jonáš Bambas
    Autor
    21.05.2023 18:57
    Reaguje na Joe KACHNICKA 11.05.2023 09:09:

"Díky za reportáž, hned jsem dostal chuť se příští rok jako divák zúčastnit...." - zobrazit celý komentář

Díky za povzbuzující komentář :)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse