-
Diskuse ke galeriím |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
"Hezký den, vkládám nové TD na měsíc prosinec :-). -------------------------..." - zobrazit celý komentář
Lehké téma na náměty, těžké téma na hodnocení. Co bude hrát roli? Splnění zadání, „profesionální“ nafocení, originalita či vtipnost (nemusí to být vždy totéž), možná u někoho i autor? Už jsem se s tímto tématem setkala na nesoutěžní půdě a vím, co se vše objevilo. Jsou lepší, stejně dobře nafocené, 3 koťata, 3 štěňata nebo 3 hrníčky na stole? Ano, je to soutěž, ale je třeba k ní přistoupit jako ke hře „Člověče, nezlob se!“. Tak všem přeji, kteří do toho půjdete, ať se vám daří nápady realizovat, případně ať vám ťuknou do nosu třeba nějaké tři oříšky. M.
"Lehké téma na náměty, těžké téma na hodnocení. Co bude hrát roli? Splnění..." - zobrazit celý komentář
No, a právě od toho máme každý tři pokusy :-)
Takže jeden profesionálně nafocený, druhý vtipný a třetí originální kus unikus.
Těším se.
Myslím, že Tvoje rada bude kvitována s povděkem.M
Ahoj všem, gratulace vítězům a čest poraženým.
Nové TD "Trojúhelník" https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/galerie/351/
Přeji všem hodně štěstí a dobré světlo.
""Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie se hodnotí slovně." ....." - zobrazit celý komentář
Opožděný dodatek-
Ty-
"Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie se hodnotí slovně." ...kde vidíš napsáno "Bodování vypne administrátor"?
Já - a kde vidíš ty, že bodování si vypíná autor?
Podle všeho by k tomu mělo dojít automaticky, pokud je vypnuté.
To jen aby si ze sebe nedělal ""Popletu".
Vašek
"Opožděný dodatek- Ty- "Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie..." - zobrazit celý komentář
Omlouvám se, že reaguji, ač nejsem adresátem komentáře, ale to je velmi zajímavý způsob uvažování. Z toho tedy vyplývá, že ta zbývající část pravidla ("fotografie se hodnotí slovně") znamená, že "podle všeho by k tomu mělo dojít automaticky". Tím se vysvětluje, proč třetina účastníků TD Rytmus ulice (včetně vítězky) nebyla schopna (ochotna) napsat jediné slovní hodnocení. Může za to automat, darebák jeden!
Soutěž TD fungovala bezvadně dlouhá léta, aniž by automat vypínal bodování. To pravidlo bylo tenkrát formulováno jednoznačněji (asi nějak takto: "Fotografie se vkládají s vypnutým bodováním"). Chápu, že automat je pomoc pro dlouholeté účastníky, ale u nováčků mnohdy brání pochopení samotné podstaty TD, takže by podle mě bylo lepší, kdyby to rozhodnutí, že se vzdávají těžby kryptoměn (ať už mají podobu modrých hvězdiček či jinou), učinili samotní účastníci soutěže a nečinil to za ně žádný automat.
"Omlouvám se, že reaguji, ač nejsem adresátem komentáře, ale to je velmi..." - zobrazit celý komentář
V pohodě. Pokud to bereš takto, tak máš skoro pravdu.
Malý rozdíl bych cítil v tom JE a SE.
Fotky vkládám do soutěže, kde "Je" bodování vypnuté.
A hodnotí "Se" slovně. Tudíž vkládám komentář.
Je to jen hra se slovy a jejich pochopením. U někoho překroucením.
V zásadě se ale pravidla nečtou, nebo nedodržují. Někdo vidí soutěž, tak šup.
A ani netuší, že výhra je pro něj jen práce navíc. :-) Pokud vyhraje.
// Nemohu si ale nevzpomenout, jak mi bylo spíláno, když jsem v TD "Neporušil" pravidla o hodnocení fotek. Ještě teď si s úsměvem pročítám ty komentáře.//
Škoda jen, že se pod fotkami diskutuje spíš o porušení pravidel, než o fotce samotné.
Jo, už to není a ani nebude jako dřív. Na to dám svoji rezignaci. :-)
Vašek
"V pohodě. Pokud to bereš takto, tak máš skoro pravdu. Malý rozdíl bych..." - zobrazit celý komentář
Tak vidím, odpověď jsi už dostal. A já jen dodám, že nevidím problém ani v tom tvém "Je a SE": Jízda na červenou JE zakázána. Na červenou SE nesmí vjíždět do křižovatky ... Jde jen o konstatování pravidel (žádná hra se slovy), kde není určeno, jakým způsobem se zajistí jejich dodržování. Tudíž odpovídá za jejich dodržení řidič (v našem případě autor fotografie) Bohužel kde není žalobce, není ani soudce. Proto dnešní stav :-(
"Tak vidím, odpověď jsi už dostal. A já jen dodám, že nevidím problém ani v..." - zobrazit celý komentář
Ono to vlastně JE jedno.
Jde o to, že nejsme jedno TD schopni dodržet alespoň základní podmínku této soutěže.
A hlavně je pod fotkami prázdno.
Toto jsou jen hrátky se slovy. I zákony si každý vykládá po svém a jsou myšleny jednoznačně.
Tedy si to tvůrci alespoň mysli.
Mě mrzí prázdno pod fotkama a to, že lidí nejsou schopni nakonec odbodovat.
Toť vše.
Vašek
"Ono to vlastně JE jedno. Jde o to, že nejsme jedno TD schopni dodržet..." - zobrazit celý komentář
To mě mrzí samozřejmě taky. Bohužel nemyslím, že já, navíc sám, bych na tom mohl něco změnit. Viz. (nejen)tvoje "připomínky". Navíc si ani nemyslím, že "je to jedno", nebo "že si každý zákony vykládá jinak". Ono to totiž spolu hodně souvisí. Když tě netrápí pravidla, nechceš komentáře, nesnášíš nízký bodování, soutěžíš, aniž bys měl s čím a za to všechno ti ještě "tleskají" (nebrat osobně), pak se nejde nedivit, že tenhle vzor se bude jen opakovat a zevšední. Naposledy mě takhle pobavila galerie "NAROVINU". Fotku vloží člověk, co kritiku nechce, hodnotí lidi, co nikdy žádný komentář k fotce nenapsali a jen vysokou známkou, přitom popis téhle "zvláštní galerie" zní jasně. Co k tomu dodat? ...pokud voláš po změně, měl bys pro to i sám něco udělat. Jako ostatně každý další
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).