Novinka: Fotoaparát Sony Alpha 1

  • Bellifortis
    Bellifortis
    30.01.2021 06:48

    Už předchozí článek jsem o 7R iv jsem přečetl se zaujetím, o této jedničce asi budeme hodně slyšet. Moje rok stará zrcadlovka C 90D vychází proti těmhle parádním kouskům jako muzejní exponát a od nástupu mojí zrcadlovky jsem o jiném zrcadlu nečetl. To opravdu se zrcadlovky přestanou vyrábět? Asi ano, tímto strojkem padají zbylé nevýhody bezrcátek, už i hledáček je super a natáčet půl hodiny 8K v kuse je prostě neskutečný.

  • Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    30.01.2021 21:39

    Sony A1 je vlajková loď podobně jako Canon EOS R5. Špičkové hledáčky, autofokus s plným pokrytím a inteligentní ostřící režimy, které v řadě situací zaostří lépe než fotograf. Také jsou v nich nové špičkové sensory. Na video jsou bezzrcadlovky lepší než DSLR. Tomu také odpovídá cena. Hlavní výhodou zrcadlovek je poměr cena/výkon. Mají menší spotřebu a hledáček je optický - bez zpoždění. Zrcadlovky budou vyrábět, dokud se budou kupovat a firmám se to vyplatí.

  • E.B.E
    E.B.E
    01.02.2021 13:27
    Reaguje na Bellifortis 30.01.2021 06:48:

    "Už předchozí článek jsem o 7R iv jsem přečetl se zaujetím, o této jedničce..." - zobrazit celý komentář

    Asi bych nijak nesrovnával skoro tři roky starej foťák za třicet a novinku za dvěstě tisíc (a to ani přesto, že má zrcadlovka pořád svoje plusy)

  • Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    07.02.2021 19:58

    Bez zrcadlovky jsou budoucnost ať se líbí nebo ne. A Sony je špička v téhle kategorii.
    Je jen otázka času, kdy skončí klasické zrcadlovky.
    Velikost, váha a možnost přidání a vylepšení pomocí updatu funkci to jsou jen další + pro mirrorless. O kvalitě nových senzorů a objektivů ani nemluvím.
    Pokrok prostě nezastavíš ...

  • E.B.E
    E.B.E
    07.02.2021 21:13
    Reaguje na Petr Dvořák-obrazprovas.cz 07.02.2021 19:58:

    "Bez zrcadlovky jsou budoucnost ať se líbí nebo ne. A Sony je špička v téhle..." - zobrazit celý komentář

    Osobně bych to pokrokem nenazýval a ani "přednosti", o kterých mluvíš, přednostmi ve skutečnosti nejsou. Nejen, že updatovat šly stejně tak zrcadlovky, ale hlavně žádný SW nic nezmění na HW a tak jde jen o drobné opravy chyb a vylepšení postprocesu. Velikost a váha už dávno není to, co se u bezzrcadlovek uvádělo, jako jejich původní důvod vzniku, nemluvě o potřebě dostatečně velkých těl pro určitá použití z důvodů ergonomie, stejně tak objektivů z fyzikálních důvodů. Ale máš pravdu v tom, že nic z toho asi neovlivníme a výrobci si prosadí nakonec to, co je pro ně výhodné a na čem se dá víc vydělat. A to bezzrcadlovky opravdu jsou. Důvod pro přechod k elektromobilitě taky ve skutečnosti není ekologie, i když si to mnozí myslí.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse