Adobe Photoshop Lightroom

  • Radik
    Radik
    16.05.2007 10:51

    Martin Zeman: Neda. Fotografie je potreba nejprve naimportovat. Ale umi proacovat se soubory na libovolnem miste, nevnucuje zadne "svoje" umisteni. Bud je necha tam kde je nebo umoznuje vyberat kam je presunout a v jake strukture, coz se hodi treba pri stahovani z karty.

  • Radim Marek
    Radim Marek
    16.05.2007 14:26

    I pres zklamani z prvnich betaverzi, Lightroom je produkt na ktery jsem cekal. V kombinaci s Photoshop CS2/CS3 se jedna o vynikajici balik. Katalogizace, zakladni editace (orez, korekce expozice) v Lightroom zrychluje praci a nasledna editace v CS3 doda vse potrebne.

    Co se rychlosti tyce, myslim, ze 1GB RAM by kazdy mel uznat nedostacujici pro dlouhodobou praci. Na mem PC s 3GB RAM a Macu s 2GB je lightroom svizna i v kombinaci se soucasne bezicim CS3.

  • Jan Laták
    Jan Laták
    17.05.2007 12:23

    TO Martin Kozák: Pro třídění RAWu jde ve Photoshopu skvěle využít jeho součást - Prohlížeč Bridge - ve verzi CS3 nabízí i solidní katalogizaci nejen RAWu. Takže? :)

  • Pavol Gálik
    Pavol Gálik
    19.05.2007 20:50

    Ja by som mal jeden dotaz, takú menšiu otázku. . . Mám problém s kódovaním, ak si spravím flash webovú galériu, s tým že do nej chcem vložiť text, ktorý obsahuje diakritiku, tak mi nezobrazí niektoré písmená. . . čo s tým? dá sa niekde nastaviť kódovanie???

  • Josef Novotný
    Josef Novotný
    03.06.2007 23:34

    Pokud se někdo moc nekamarádí s angličtinou dávám odkaz na češtinu do Lightroom.Je poměrně slušně provedená http://salam.borec.cz/download/Lightroom/LR_CS.ZIP

  • basista
    basista
    05.06.2007 12:51

    No, jak to tak tady čtu, musím se připojit.
    LR mě nadchl hlavně proto, že je k něčemu jinému než PS. A spolupracuje s ním řek bych jako "preprocessor" :)
    Jak s ním dělám já...(Dále v závorkách kláves. zkratky) V LR proberu ty stovky fotek co nafotím, označím (X) a hned skryju (filtry) nepovedené, a nakonec je (Ctrl-Bsp) úplně zahodím - i originály. Když mám čas, oznámkuju přitom i fotky (1-5) tak, že pak jednoduše (filtry) můžu pro další použití zobrazit jen to nejlepší. V Developu pak upravuju světla, stíny, barevnost (super je i hejblátko Vibrance!) (R) ořez atd. A když je další fotka podobná - třeba u série snímků - jednoduše (Ctrl-Alt-V) převezmu všechno z předchozí fotky - GENIÁLNÍ!!! a zresetuju jen ořez (Ctrl-Alt-R) Když je jich takových víc použiju raději hromadné kopírování nastavení (Ctrl-Shift-C/V) a pak ručně jen dotahuju jednotlivé záběry.

  • basista
    basista
    05.06.2007 12:51

    Tenhle soft je opravdu pro hromadné úpravy bezkonkurenční. Akce pro PS tohle nezastanou! A to nemluvím o Stackování, Virtuálních kopiích a vůbec o tom, že ORIGINÁLY ZŮSTANOU NETKNUTÉ a vše je jen v metadatech. A to natrvalo! Pouze Stacky a Virt. kopie se vyhozením z knihovny ztratí. Pomalejší práci nahrazuji tím, že si při importu nechám vygenerovat Previews a po každé razantní hromadné změně taky. Vždycky je chvíle, kdy člověk třeba ladí pár fotek a LR zatím na pozadí generuje změněné náhledy.
    Crop mimo mi taky vadí, stejně jako Slideshow jen v PDF. Výhody katalogizace zatím nevyužívám. Vždy jen Import - úpravy - Export. Ale asi to nějakou paměť i výkon sežere:-/

  • morow
    morow
    29.06.2007 16:23

    dal by sa porovnat LR s Element 5, kto ma v com navrch?

  • morow
    morow
    29.06.2007 16:23

    dal by sa porovnat LR s Element 5, kto ma v com navrch?

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse