"Fotografická dvojice" Říjen 2018

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    13.10.2018 11:16

    V zadání soutěže (viz nahoře na této stránce) se píše: „fotografická dvojice“ aneb DVĚ fotografie, které jsou ve vzájemném vztahu." A v záhlaví této stránky je i odkaz na článek, kde je vysvětleno, jak je to myšleno. Dvě, to je tolik, kolik má zdravý člověk horních končetin. Přitom ze současných 16 soutěžních "dvojic" je 5 jednotlivých fotek (které dvojicemi fotek objektivně nejsou) a jedna trojice (která objektivně taktéž není dvojicí). Všechny ty fotky jsou zcela mimo téma. Přitom pod nimi najdeme spoustu šestek a komentáře "určitě bych ji v soutěži hodnotil vysoko". Jaký to má smysl posílat závodníky úplně jinam, než je cíl závodu? Nemůže se stát, že tím budou zmateni další závodníci, kteří teprve vyběhnou na trať? Prosím tímto o soutěžní diváky, aby věnovali aspoň špetku pozornosti tomu, co hodnotí, jinak tu soutěž úplně zničí. Copak to není ostuda, když např. v nedávné soutěži "Vánoce, vánoce přicházejí" to u diváků vyhrála letní fotka, kterou autor vložil do soutěže omylem (a hloupý redakční robot jí přidělil medaili)?

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    13.10.2018 11:32

    Aha, tak po napsání komentáře se ta stránka přesunutím do fóra změnila. Ten odkaz na článek je na této stránce:
    https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/galerie/214/

  • E.B.E
    E.B.E
    13.10.2018 12:21
    Reaguje na Raul Zelený 13.10.2018 11:16:

    "V zadání soutěže (viz nahoře na této stránce) se píše: „fotografická..." - zobrazit celý komentář

    Komentář smazán, aby nebyl "špatně" pochopen

  • Redakce
    Redakce
    15.10.2018 22:22
    Reaguje na Raul Zelený 13.10.2018 11:16:

    "V zadání soutěže (viz nahoře na této stránce) se píše: „fotografická..." - zobrazit celý komentář

    Dobrý večer, pokud byste si četl pozorně všechny informace o soutěži, zjistil byste, že ji vyhodnocuje Kamil Varga, a nikoliv návštěvníci galerie. Pokud Kamila neznáte, tak vězte, že má dvě ruce a fotografické dvojice pozná. Ano, další "závodníky" to může mást, ale stejně tak je mohou inspirovat i povedené snímky. Mazání soutěžních snímků by bylo velmi kontroverzní, protože by se soutěžící hádali, že tam tu dvojici někde mysleli a nadělalo by to více škod než užitku.
    Pokud se jedná o soutěž "Vánoce, vánoce přicházejí", tak ta je vyhodnocena zde:
    https://www.fotoaparat.cz/clanek/2210/okem-prosinec-2017-varga/
    Tu hodnotil také Kamil Varga a nikde v článku se letní fotka neobjevuje. Tato fotka v se v soutěži objevila omylem a je velmi pravděpodobné, že se to stalo až po vyhodnocení nějakým technickým šotkem v systému. Každopádně druhé místo v soutěži určitě nezískala.

  • KIV
    KIV
    15.10.2018 22:56
    Reaguje na Redakce 15.10.2018 22:22:

    "Dobrý večer, pokud byste si četl pozorně všechny informace o soutěži,..." - zobrazit celý komentář

    No jo, tady to skoro ale vypadá, že ho získala...
    https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/galerie/186/
    https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/439095/?page=50aa5da5ecbbb05d03e361f9a5fbae78

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    15.10.2018 23:56
    Reaguje na Redakce 15.10.2018 22:22:

    "Dobrý večer, pokud byste si četl pozorně všechny informace o soutěži,..." - zobrazit celý komentář

    Dobrý večer, pokud byste si pozorně přečetli můj komentář, zjistili byste, že nikde nepíšu, že letní fotka získala ve vánoční soutěži druhé místo. Pouze to, že jí medaili omylem přidělil redakční robot. Důkaz je zde (i ta medaile nebo pohár tam je):
    https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/439095/
    Působí to chaos, o čemž svědčí i komentář Tomáše Gyroxe Kratochvíla pod tou fotkou. Ten zmatek vznikl jednoznačně tím, že nepozorní diváci přiřadili té letní fotce nejvyšší počet bodů v soutěži. Já bych si jen přál, aby, pokud se jim taková mimotématická fotka líbí, napsali, že se jim líbí, ale že nemohou přidělit body, protože nesplňuje zadání. Jinak totiž uvádějí autora v omyl a autor je v mylném domění, že má zadání dobře splněno, zatímco kdyby v omyl uveden nebyl, může vložit další soutěžní fotku!!! To bylo cílem mého sdělení. O mazání fotek nikde nepíšu, to jste si mě asi spletli s kolegou mimozemšťanem. Prosím, čtěte pozorně, jinak taková komunikace nemá žádný smysl.

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    16.10.2018 00:12
    Reaguje na Redakce 15.10.2018 22:22:

    "Dobrý večer, pokud byste si četl pozorně všechny informace o soutěži,..." - zobrazit celý komentář

    Konkrétně v této probíhající soutěži došlo k situaci, kdy Miroslav Černoch vložil jednotlivou fotku se zrcadlením (která zadání objektivně nesplňuje - není to dvojice, čili ji z principu chybí tvarová či obsahová pointa). Nikdo z diváků mu nebyl schopen poskytnout zpětnou vazbu, že zadání bylo myšleno jinak. Naopak bodují vysoce nadprůměrně. Tím se z té fotky stala "bludička", která inspirovala následující dva závodníky, kteří taktéž vložili jednotlivé fotky a taktéž se zrcadlením. Podle mě je zlomyslné nechat je žít v tom omylu a čekat na hodnocení Kamila Vargy, když mají ještě půl měsíce na pořízení tématické fotky. Ale pokud Redakce nebo soutěžní diváci chtějí, aby soutěžící autoři zabloudili na nesprávnou cestu, nebudu se dále za zbloudilé autory angažovat. Oni si to možná ani nezaslouží, protože to stejně tahají z archivu, místo aby něco vymysleli. Tak apoň pro inspiraci, jak téma "fotografické" dvojice" může vypadat, když má někdo nápady, záměr a dá si na tom záležet:
    http://www.zatorsky.com/senior/recent/railway-doubles/

  • Redakce
    Redakce
    16.10.2018 09:31
    Reaguje na Raul Zelený 15.10.2018 23:56:

    "Dobrý večer, pokud byste si pozorně přečetli můj komentář, zjistili byste,..." - zobrazit celý komentář

    Četl jsem pozorně a vysvětlil jsem Vám, že to rozhodně nebylo tak, že by "Ten zmatek vznikl jednoznačně tím, že nepozorní diváci přiřadili té letní fotce nejvyšší počet bodů v soutěži." Fotka se do soutěže šotkem dostala až po jejím skončení a na druhé místo ji nedal žádný robot podle počtu bodů, neb první fotka má mnohem méně bodů.

  • Redakce
    Redakce
    16.10.2018 09:35
    Reaguje na Raul Zelený 16.10.2018 00:12:

    "Konkrétně v této probíhající soutěži došlo k situaci, kdy Miroslav Černoch..." - zobrazit celý komentář

    "Podle mě je zlomyslné nechat je žít v tom omylu a čekat na hodnocení Kamila Vargy, když mají ještě půl měsíce na pořízení tématické fotky. Ale pokud Redakce nebo soutěžní diváci chtějí, aby soutěžící autoři zabloudili na nesprávnou cestu, nebudu se dále za zbloudilé autory angažovat." Co tedy navrhujete jiného než mazat snímky mimo téma? Pod odkazem v popisku galerie dokonce naleznete ukázkové snímky. Pokud je soutěž online a zdarma, tak se do ní vždy mohou přihlásit i lidé, kteří nemají tak dobré a tematicky vychytané fotky, aby inspirovali ostatní.

  • Redakce
    Redakce
    16.10.2018 09:38
    Reaguje na KIV 15.10.2018 22:56:

    "No jo, tady to skoro ale vypadá, že ho získala... https://www.fotoaparat.cz..." - zobrazit celý komentář

    Dobrý den, naopak se domnívám, že to je důkaz toho, že se soutěže původně fotka neúčastnila. Kdyby se jí totiž účastnila, někdo by to v komentářích zmínil dříve. Nicméně první komentář ohledně této soutěže se objevuje až na konci ledna, přičemž soutěž skončila v prosinci. Stále si myslíme, že se fotka dostala šotkem někdy v druhé půlce ledna, tedy dlouho po skončení soutěže,

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse