-
Fotogalerie |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotogalerie |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
"S kým to debatuješ? F..." - zobrazit celý komentář
Obávám se, že Dominik Veringer tuto diskuzi nezvládl :-(
Já jsem zatím jen na dvou blacklistech, ale chci do třetice všeho nejlepšího :-)
"Obávám se, že Dominik Veringer tuto diskuzi nezvládl :-( Já jsem zatím jen..." - zobrazit celý komentář
Prostě jsem neodolal možnosti dotázat se Dominika na důvod tu být :-) Očividně to sám neví, ale fotografování to není...a tak nic novýho...už jsem měl párkrát tu čest i na jiných serverech. Na jeho obhajobu...není sám, kdo se takhle chová a z toho poplácávání mu vyrostlo ego tak, že má pocit dokonalosti. Tak to chodí
Telo - zalezi na cene. U krajiny neni potreba rychly a na svetlo citlivy autofokus jako treba pro wildlife...zato pro vyrezy je vhodny cip s vetsim rozlisenim. Dulezitejsi je nakonec objektiv. Za krajinarske se povazuje ohnisko 20mm (pro FF) . Zde opet zalezi jaka krajina se foti. Napriklad Toskansko je "krajina dlouhymi skly" a hodi se ohnisko 200-500mm, na Sumavu je vhodne ohnisko cca zakladni, napr. 24-70mm (u vody na Vydře i ohnisko cca 70-200mm), na dunách nebo lagune Jokulsarlon se hodí i hodně široký napr. 14mm. Krome mista vsak zalezi, co ma samotny fotograf rad- jestli uprednostnuje sirsi pohled nebo fotografie "nadoraz"...atd.
Co se týče těla, tak to je při focení krajiny nejdůležitější ze všeho. Nesmí být totiž líné! Musí hodně chodit a brzo vstávat.
"Co se týče těla, tak to je při focení krajiny nejdůležitější ze všeho...." - zobrazit celý komentář
Konečně dobrá rada...a ne jen součet stopadesáti nekonkrétních objektivů :-D
"Telo - zalezi na cene. U krajiny neni potreba rychly a na svetlo citlivy..." - zobrazit celý komentář
Děkuji
Víš, i když se pod fotkou pohádáte, vyjádříte své názory, je to poučení pro ostatní, kteří se mohou zamyslet nad daným problémem. Je to pro všechny přínosné.
Mně také dělá dobře, když mám fotku v TOPu, dostávám 5, 6 a (vzácně) i 7 hvězd. Potěší to. A mrzí mě, když se dozvím, že taková moje fotka je neoriginální, má slabou kompozici, špatné světlo, ostření atd. A vím, že 3 hvězdy od Romanaxyz znamenají prostě průměrná fotka. Bohužel, zpravidla s ním musím souhlasit, i když od ostatních mám hvězd 6.
Zkus se podívat nebo dokonce publikovat na nějakém prémiovém fotoportálu, třeba 1x.com. Fotka, za kterou tady dostaneš 200 bodů s průměrem 6,7 tam nebude mít šanci. Když dáš Romanovixyz prostor, tu šanci mít budeš. Mně tam za mnoho let vypublikovali 2 fotky z mnoha a jsem šťastný.
A jsem přesvědčený, že když odstraníš Romanaxyz ze svého blacklistu, těžko si toho tady někdo všimne. A pokud ano, fakt budeš frajer. Držím palce :-)
A omlouvám se FA, že tady doporučuji konkurenci :-)
Protože se žádost o radu změnila v diskusi mimo téma, byla (téměř) celá smazána. To, co tu bylo, řešte prosím ve fóru jinde. Děkuji. Petr Koritina
"Protože se žádost o radu změnila v diskusi mimo téma, byla (téměř) celá..." - zobrazit celý komentář
OK :-)
mate dodrzovat pravidla, chlapci :) proste tu mame prisne adminy :))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).