FotoInspirace, 2.díl - Fotografování vážek

• Jiří Cvrk
    Jiří Cvrk
    17.08.2005 15:07

pěkný článek, a žes ho dlouho sliboval, dověděl jsem se o něm až od kámoše, jsem se léčil v lese, a ... a dík za ty mistry, ještě že jsem podle abecedy tak vpředu! ;o)))

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    18.08.2005 13:04

Kristinka: Těch červených je spousta druhů a některé jsou dost běžné, jako třeba Vážka obecná (Sympetrum vulgatum). Pokud zrovna na "tvé" lokalitě nejsou, tak si zkus vyrazit klidně jen o pár kilometrů jinam a jistě brzy nějakou "ulovíš". Držím palec a přeji dobré světlo.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    18.08.2005 13:09

Tomáš: Já ty blesky obyl proto, že je v podstatě na vážky vůbec nepoužívám a tak ani nemám co psát. Pokud ale máš s blesky delší zkušenost, tak o tom něco napiš, rádi to zveřejníme.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    18.08.2005 13:10

Jinak všem moc dík za kometáře !

• David Bubák
    David Bubák
    18.08.2005 23:34

To je pravda, omlouvám se, nechtěně jsem mystifikoval. Já v té chvíli uvažoval pouze nad šidélky(to kvůli tomu samé "modré"), ale nedošlo mi, že Kristýnka tou červenou nejspíš myslela nějakou vážku z rodu Sympetrum.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    19.08.2005 09:22

Lanius: Nemyslím, že by jsi mystifikoval, protože šidélko ruměnné je taky moc pěkný druh, který je díky svému zbarvení stejně atraktivní, jako větší klasické vážky červeného zbarvení. Bohužel je ale méně hojné ....

• Lumis
    Lumis
    23.08.2005 15:12

Moc pěkně napsáno,taky rád a často fotím tuhle hmyzí sortu ale i tak jsem se dozvěděl některé nové skutečnosti.Myslím si že je to pro ty co s nimi teprve začnou dost přínosný článek.Za sebe děkuji hlavně za odkazy:-)

• Anton Kováčik
    Anton Kováčik
    23.08.2005 21:23

Super článok.Možno by si zaslúžili vlastnú podkategóriu pod hmyzom:)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    24.08.2005 12:45

Lumis, tonyman: Dík, bude to nová rubrika "FotoInspirace" zaměřená na úzce specifické obory fotografie. Už mám pár dalších námětů ale trošku teď nestíhám ....

• Juraj Macko
    Juraj Macko
    09.09.2005 17:20

No, Michal....teraz aby som sa ešte viac snažil ;-) Článok je vynikajúci. Doplnil by som ešte že prvoradým cieľom fotografa je pozorovať a zachytiť okamih, nie zničiť živého tvora...i také "aranžmá" bohužiaľ občas vídať

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse