• Petr Škarvan speedo
    Petr Škarvan speedo
    27.07.2005 12:04

    moc pekne napsano a pekne fotecky :)

  • Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    28.07.2005 19:29

    Krásné fotografie. V Etiopii jsou i zajímavé hory - Siemen - část Etiopské vysočiny. Existuje tam něco jako trekking? Jak civilizovaná je tato část na poměry Etiopie?

  • Stanislava Brůhová
    Stanislava Brůhová
    Autor
    28.07.2005 23:24

    Andrej: Ano, Simienský národní park je považován za jednu z nejkrásnějších scenérií v Africe vůbec. Výlety a treky je údajně možné domluvit a zorganizovat zcela bez problémů ... jaké jsou ale konkrétní podmínky a jak to tam vypadá s infrastrukturou nemohu říct, bohužel jsme tam nebyli.

  • yan
    yan
    06.08.2005 15:40

    stanislavo, nechci byt za lakomce a nechci poucovat, ale neda mi to...s tema propiskama bych si to rozmyslel. dneska jsou vdecny, kdyz ji dostanou, zitra budou zklamany, kdyz ji nedostanou, pozitri ji budou chtit predem a nakonec bude fotka za pet dolaru...uz jsem tu zmenu zazil mockrat a tak se snazim k tomu neprispivat...

  • Stanislava Brůhová
    Stanislava Brůhová
    Autor
    10.08.2005 20:21

    jp: to myslíš vážně? :) ...když někoho fotím a mám z toho radost, tak tomu dotyčnému chci taky udělat radost, připadala bych si hloupě, kdyby mi někdo pózoval a já mu pak jen ledabyle mávla na pozdrav ... zvlášť děti... stalo se mi, že dostali propisku a otravovaly, že chtějí peníze, tak jsem je vlídně, ale zřetelně upozornila, že už dostali... no, nevím, možná jsem naivní ... asi jo... :)

  • yan
    yan
    11.08.2005 11:14

    stanislavo, ja vim, ze to zni drsne. a ja bych jim i nejakou drobnost rad dal. jenze je pravda, ze kdyz to udela par lidi, tak potom to uz zacnou primo vyzadovat a pozadavky porostou nade vsechny (ok, moje) meze :(...takze i presto, ze si nekdy pripadam jako padouch, se snazim to nepodporovat -- zvlast u deti. a treba kdyz jsem se byl podivat v laosu nekde u phonsavanu v "bomb village" (mistni stavi ploty/domy/kdeco z bomb, ktery tam americani nahazeli ve valce s vietnamem), pruvodce vyslovne upozornoval, abychom nic nerozdavali (zadny penize, bonbony a propisky), ze nechce, aby se z vesnicanu stali casem "zebraci" (pritom tretina obyvatel vesnice byli jeho pribuzni). a je pravda, ze vesnicani vypadali, ze nas radi vidi, usmivali se, byli zvedavi a nekteri se radi fotili, ale nikdo z nich si o nic nerekl a ani nevypadal zklamane, kdyz nic nedostal...jo, a jak po sobe ctu minuly prispevek, chtel jsem napsat "s tema propispakama bych byl opatrnej", tak jak jsem to napsal to zni moc kategoricky ;)...proste jsem chtel pridat i jiny pohled...

  • Stanislava Brůhová
    Stanislava Brůhová
    Autor
    11.08.2005 23:38

    jp: nu, asi by to vše stálo za psychologickou studii... :)) tvůj názor zní logicky, ale nějak se s tím nemůžu ztotožnit... setkala jsem se - a to teď mluvím výhradně o focení - s dětmi (lidmi) vlezlými a vyčůranými na straně jedné a plachými a vděčnými na straně druhé... myslíš, že je vhodné je "nerozmazlovat a vychovávat"?
    ... to mi připomíná dva diametrálně odlišné názory matek na prázdniny svých dětí: "jedna říkala: jen ať jde na celý prázdniny na brigádu, ať si zvyká, jak je život tvrdej", druhá říkala: "jen ať si užije bezstarostných prázdnin, dokud to jde, v životě se nadře ještě dost..." - tak co, která měla pravdu? ke které by ses přiklonil?? ... já mám jasno... :))

  • Mirek Endyš photo.endys.cz
    Mirek Endyš photo.endys.cz
    17.10.2005 20:11

    B) je správně :-)

  • Stanislava Brůhová
    Stanislava Brůhová
    Autor
    18.10.2005 23:26

    ano, B je správně! ... byla to moje maminka... :))

  • Josef Dolák
    Josef Dolák
    04.06.2006 17:25

    Moc pěkný fotky a moc krásný povídání o cestách po Etiopii...kam se nikdy nedostanu...rád si čtu tyhle cestopisy..

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse