-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Martin: Fotku mam v Galerii, viz :
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&gal=photo&rp=31257
Ondra: Ja to u Nikonu chapu - jen to maji v prospektech blbe popsany a vysvetleny. Napriklad 300/4 + x2,0 jede i s AF, i kdyz by podle propektu jet spise nemel ....
Je vidět, že ani tak špičkové sklo jako 400/2.8 není stavěno na čtyři telekonvertory :)
Michal: a díky za foto
Ako je to s tym pokrytim vstavaneho blesku?
"Nejpoužívanějším objektivem pro D70 je však objektiv AF-S DX Nikkor 18-70mm f/3,5-4,5 G IF-ED, který má na širším konci rozsahu zoomu o 2 mm méně."
Myslel som, ze DX format snimacov robi z 18-70 realnych 27-105, teda x1.5
Na to, aby blesk snimok nepokryl by bolo treba 13mm ohniskovu vzdialnost, alebo som to nepochopil spravne?
Drotenna spust - je asi najvacsou vyhodou oproti D70 (ocnica je tiez fajn, ale da sa dokupit). Infra prijimac sa po 15 min bez aktivity (fotky) vypne. Okrem toho je vraj dost malo citlivy, takze treba velmi presne mierit (ale toto som netestoval).
Nevsimol som si nikde napisane, ze D70s podporuje USB2 plnou rychlostou, na rozdiel od D70, ktora je "USB2 kompatibilna" = bezi na rychlosti USB1.1.
PHiLiPZ: Je to jednoduche, D70 proste ma vyzarovaci uhel blesku jako 20mm objektiv, tedy jeste x1,5, takze jako 30mm ekvivalent. Nova D70s ma jako 18mm objektiv, tedy jako 27mm ekvivalent.
Ja to zkousel a dosah je ve vetsine situaci jeste podstatne vetsi, nez se pise v manualu, takze je to opravdu jen "vraj". Jinak po 15 minutach se fakt vypne (daji se nastavit ruzne prodlevy a 15 minut je maximum) ale podle mne by bylo lepsi pridat jeste jedno cidlo dozadu a SW jeste prodlouzit interval vypnuti - vyslo by to levneji a bylo by to porad pohodlnejsi, jak tahat kabel ....
USB rozhrani je stejne jako u predchoziho modelu.
co mi vadi na d70 je nemoznost vytvarat si vlastne uzivatelske profily. ak sa pri premenlivych podmnienkach vyzaduje rychle prepinanie medzi sadou nastaveni napr. blesk + nizke iso + nejaka wb vs. bez blesku + vysoke iso + ina farebnost, tak je to dooost obtiazna uloha a uplne zbytocne to komplikuje zivot. holt marketingove oddelenie vedelo co robi.
pri d70s resp. d50 to asi nepridali ze ?
pepem_sk: Ne, tahle funkce tam neni ....
Mozna to tady uz nekdo psal, ale ISO 200 ma chip kvuli sve velikosti a tudiz ma vetsi citlivost sam o sobe (vetsi bunky), ma dokonce vetsi chip nez 350D a ten ma 8Mpix.
Hele, řekněte mi objektivně jen jeho zápory. Klady už mám. Zvažuji jeho koupi. Dík
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).