Blacklist

  • 04.05.2017 22:27
  • Festa
  • 158
  • Festa
    Festa
    Autor
    04.05.2017 22:27

    Všechny Vás zdravím. Chci se Vás zeptat na názor ke zrušení, nebo ponechání blacklistu.
    Proč vlasrně existuje?
    Možná jste si všimli pod fotkami diskuze okolo tohoto tématu.
    Tak by určitě nejen mě,zajímal Váš názor.
    Festa

  • MSD
    MSD
    04.05.2017 22:49

    Já jsem (pokud vím) na blacklistu jediného člověka. A (pokud vím) nikdy jsem s ním nepřišel do konfliktu. Dělá zpravidla velmi dobré fotky a já mu je nemohu ani pochválit. A svým způsobem mě trápí, že mě zavrhl a já nemám možnost dozvědět se proč.
    Jsem rozhodně pro zrušení blacklistu!
    Fotky i komentáře sleduji a jsem přesvědčen, že i když jsou komentáře kritické, je to zpravidla ve prospěch diskuse, kterou všichni potřebujeme.
    Jako zdejší pamětník si myslím, že tady byli nesmiřitelní nepřátelé a blacklist se snažil umožnit jim tady přežít. Ale nakonec ti, kteří se cítili ukřivděni (nehodnotím oprávněnost) stejně odešli.
    Vložená fotka tady není jen pro autora a komentujícího, ale pro všechny, abychom se poučili, takže všichni bychom měli mít právo znát názory obou stran.
    Urážlivé komentáře mohou být nahlášeny a řešeny adminy.

  • MSD
    MSD
    04.05.2017 22:58
    Reaguje na Festa 04.05.2017 22:27:

    "Všechny Vás zdravím. Chci se Vás zeptat na názor ke zrušení, nebo ponechání..." - zobrazit celý komentář

    Otevřel jsi diskuzi. Díky za to. A tvůj názor je jaký? :-)))

  • Festa
    Festa
    Autor
    04.05.2017 23:45

    Nejsem tu dlouho,ale průzkumem minulostí jsem narazil na svéráznější komentáře. Blacklist mohl napadanému dát možnost ochrany. Ale na řadu mohl přijít nový cíl. Proto by v tomto případě měl zasáhnout admin. Možná by nebylo špatné při přihlašování zaškrtnout políčko-souhlasím s pravidly FA a občas si ty pravidla zopakovat. Vím,že jsem před dvěma roky některé z Vás naštval a dodnes za to visím na blacklistu. Nezhroutím se z toho. Akorát mě mrzí,že se ani nesnažíte nováčkům poradit. Jakoby Vám stačilo jednou za čas polácání po rameni za pěknou fotku. Dnes si myslím neslouží blacklist k blokování nevhodných komentářů, ale spíš nepohodlných. Někdy i jízlivý komentář se smajlíkem může být jen špatně pochopen. ☺

  • KIV
    KIV
    05.05.2017 01:59

    Představte si tuto situaci - jdete někomu pod fotku a napíšete tam nikterak závadný komentář, ani k fotce třeba nepřiřadíte body, není to ani chvála ani nechvála, jen slušný krátký názor, ale jste jediný, kdo mu fotku nepochválil, on krátce odpoví že děkuje za vaše slova a zastavení, tedy vše je v pořádku, jenže pak pochopíte, že to poděkování bylo nejspíš ironické či jizlivé, protože on šel hned do vaší galerie, otvírá a hodnotí vaše fotky tak rychle, jak jde stihnout je otevřít, dát číslo 1 či 2, a zavřít, a šup na další. A co uděláte? Jak zavoláte admina? Nebo mu napíšete a budete čekat na odpověď? Nějak toho cvoka musíte zastavit, tak šup s ním na IL. Pak se jdete podívat na jeho hodnocení jiných lidí, a vidíte, že právě dělá totéž jiné osobě. Za týden už na vás zapomněl, a můžete ho vyndat z IL. Takže to je pro mne, kdy má IL cenu. Dočasně, na cvoka…
    Ale ano, je mi jasné, že někteří nesnesou ani kritiku, ani poznámku která nechválí, a zneužívají IL ve velkém. A je mi jasné, že třeba člověk jako je Roman, který trojku považuje za vhodnou na průměrnou fotku, je pak svázán v ignore listech natolik, že nemá co komentovat, a přestane ho to bavit. A taky je mi jasné, že lidi pak dělají totéž co já, dají 5 a 6 kde to jde, a ty špatné prostě otevřou a zavřou.
    Takže můj návrh je nechat IL, ale omezit ho na 5 lidí. Pak se stane to, že vás sice někdo dá za nekladné hodnocení na IL, ale zítra vás vyndá, protože mu někdo jiný opravdu setřel jinou fotku.
    Zkrátka, ochrana by tu byla, a při omezení počtu na 5 by měl dotyčný v IL obsazeno (mohl by tam mít najednou jen 5 lidí), a musel by jednoho dát ven, aby tam dalšího mohl přidat.
    Myslím, že by to mohlo fungovat.

  • MSD
    MSD
    05.05.2017 04:54
    Reaguje na KIV 05.05.2017 01:59:

    "Představte si tuto situaci - jdete někomu pod fotku a napíšete tam nikterak..." - zobrazit celý komentář

    Ale proč bych ho musel nějak zastavit? Když budu mít například fotky s průměrným hodnocením 5 (a s trojkou od Romana), tak mám dobré fotky. A když k nim bude někdo házet jedničky a dvojky, fotce to neublíží, normální soudní lidé to pochopí a já se tomu můžu zasmát. Takový člověk tím znemožňuje jenom sebe!
    Ano, sníží tím průměrné hodnocení fotky, ale má to nějaký význam?

  • E.B.E
    E.B.E
    05.05.2017 07:46

    Dík Festovi za první krok a i když je mi jasný, že zastánci blacklistu tu jsou, pro mě je to jedním slovem CENZURA. Souhlasíte s tím, aby se na vaše fotky podívala veřejnost a každej tím pádem napsal, co si o fotce myslí. Slovo veřejnost už samo o sobě znamená kdokoli. A chápu, že člověk může získat ukřivděnej pocit, že když mu dá někdo nízkou známku, nebo nepochvalnej koment, jde docela určitě o nějakýho cvoka s nekalými úmysly, co jenom závidí, nebo snad oplácí. Ale jinej to může vidět jinak. A o tom to je. Osobně nemám nic proti blacklistu na soukromou poštu,kdy ti třeba začnou chodit spamy a je tvoje věc, jestli je chceš číst. No komentáře pod fotkou tu nejsou jen pro tvůrce fotky, ale všechny ostatní ...i tak si rád poslechnu názory jiných. Zvlášť rozumnej důvod, proč blacklist zachovat

  • E.B.E
    E.B.E
    05.05.2017 07:51

    Pro KIV . Je jen na každým, aby poznal, jestli slušná fotka dostala jedničku neoprávněně, jako oplátku a naopak. každopádně vhodnej slovní komentář by to mohl vysvětlit. No a na tvůj příklad, kdy ti někdo "ojede" fotky je blacklist stejně krátkej, protože když to zjistíš, stejně už tam ty jedničky máš? ...proč to řešit tímhle zpúůsobem? ....navíc přiznejme si. Tohle je opravdu vyjímka a rozumnej člověk pozná, že je to naschvál a nad takovým člověkem se musí jen zasmát. A pokud...a nějak si nikoho takovýho nepamatuju...se objeví neslušná, urážlivá slova, je to ostuda pisatele a navíc stačí takovej koment nahlásit, ať to řeší jiní. Sme snad dospělí a nemusíme se chovat jak malý decka. Kolem a kolem, blacklist je protichůdnej a nedovoluje objektivně ohodnotit fotku kýmkoli, což je účel serveru

  • E.B.E
    E.B.E
    05.05.2017 07:57

    Jednoduše. Pokud je názor slušnej, věcnej, k dané fotografii, je jedno, jakej je. Je to prostě další názor z mnoha a za jako takovej je vhodný poděkovat a ne strkat někoho na blacklist. Je na každým z nás, jak s takovým názorem pracujeme, co si z něj vezmeme, nebo jestli ho budeme ignorovat a nezajímá nás

  • Karla Milcová
    Karla Milcová
    05.05.2017 08:16

    K blacklistu - domnívám se, ž návrh KIV nebo MSD situaci neřeší. Ten, kdo jej používá má jen jeden cíl - mít výhradně pozitivní hodnocení. A najde si jiný způsob, jak se pro něho nežádoucích komentujících zbavit. Třeba těmi jedničkami a dvojkami. O problému se musí diskutovat. A je na nás, jestli k jedničkovému ale neoprávněnému hodnocení napíšeme či nenapíšeme svůj názor. Přiznám se, sama jsem srab a nedělám to. Ale měla bych. Snad je ještě čas na změnu.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse