Téma dne "POHLEDNICE naší vesnice/města" 23.6.2016

• renegade
    renegade
    27.06.2016 22:18
    Reaguje na Aladarka 27.06.2016 18:16:

"Pokud si tady budou navzájem dávat body kámoši, většina kvalitních fotek..." - zobrazit celý komentář

ked das niekoho na blacklist za komentar: :D dokazujes len, ze ani nevies rozlist, co je negativny a co pozitivny komentar, tak by som si velmi zelal, aby ti nejaky ten znamy fotograf napisal, ked ja uz nemozem, co si mysli o tych ostatných tvojich výtvoroch, lebo tento bol aspon zabavny ;)

• Raul Zelený
    Raul Zelený
    28.06.2016 10:18
    Reaguje na pozorovatel 25.06.2016 10:41:

"jen taková poznámka... píšeš "Včera jsem procházel TD fotky a vyšlo mi, že..." - zobrazit celý komentář

Ale s pokušením přece bojovaly i mezinárodně uznávané morální celebrity (viz např. film Martina Scoreseho z roku 1988). A já jsem odolal – neotevřel jsem láhev vína, i když vývrtka ležela na stole - stačilo vložit ty fotky jednotlivě (jak se to dělávalo dlouhá léta) a byly by v TD. Ale nechtěl jsem, protože TD je pro mě závazek. Tedy svou neschopnost něco pro TD vymyslet/zrealizovat beru jako určitou potupu. A s vědomím, že si nestihnu pozorně prohlédnout fotky ostatních účastníků a okomentovat je, jsem zvolil neúčast, protože jsem nechtěl být pasivním parazitem.
    Trocha nudných statistik: TD jsem se skoro pravidelně účastnil cca od konce roku 2009 do konce roku 2015. Při četnosti 4 TD ročně to dělá cca 20 účastí. Z toho jedinkrát (v TD Standby) jsem neměl nic pro TD speciálně připravené. Mohu tedy s čistým svědomím prohlásit, že piju kávu a kážu kávu. A ani mi nevadí, když si dá někdo do kafe rum. Nejsem přece Mirek Dušín, který nikdy neřekl ani jedno sprosté slovo. Jsou prostě fotky, které do TD sednou a vůbec nevadí, že jsou z archivu. Klidně je navrhnu na medaili a budu je považovat za vítané oživení TD. Ale měly by být spíš výjimkou než pravidlem, jinak TD ztrácí svůj původní smysl.

• Raul Zelený
    Raul Zelený
    28.06.2016 10:32
    Reaguje na alun 27.06.2016 17:19:

"Ano, je to HRA, jak napsala bella a já bych doplnila, že je to hra na..." - zobrazit celý komentář

Nevzpomínám si, že by TD někdy potřebovalo rozhodčího. Drtivá většina účastníků ta jednoduchá pravidla vždy ctila a pokud někdo ojediněle omylem vložil bodovanou fotku, tak mu bylo doporučeno vložit ji opakovaně nebodovanou (pokud měl vyčerpaný vkládací limit, tak měl prostě smůlu). Vzhledem k tomu hromadnému výskytu bodovaných fotek bych se přimlouval za to, aby Redakce v archivních databázích nalezla kompletní pravidla TD (byla uváděna při každém TD v sekci "Aktuality" nebo nějaké podobné - už si to přesně nevzpomínám). V dnešní době, kdy fungují odkazy, už ta pravidla nemusí být opakovaně vkládána - stačí dát odkaz na nějaké obecné TD vlákno.

• ornitolog TomT
    ornitolog TomT
    28.06.2016 14:39

Když budu mluvit za sebe, tak načasování na konec června prostě nesedlo.

Nevypnutí bodů je myslím především věcí omylu, někdo zapomněl, že se v TD vypínají, připadá mi zbytečné to vůbec řešit.

Asi je obecně chybou, že TD je označováno jako soutěž, to by zmátlo kdekoho.

TD přece vyhodnocují slavní fotografové, někdo si toho ještě nevšiml?

• alun
    alun
    28.06.2016 18:16

Kolegyně a kolegové, zhodnocení a výsledky pro Téma dne "POHLEDNICE naší vesnice/města" 23. 06. 2016 je zde:

Nejdříve malé shrnutí:

- účastnilo se celkem 27 autorů a 51 fotografií;
    - hodnocení dodalo 13 autorů;

Dva autoři, kubuthor a Raul Zelený měli fotografie připravené do TD, nesplnili však formální požadavky pro účast, tudíž jsem pro ně dodaná hodnocení nezapočítala.

Vítězem se stala fotografie Zlín autora Z. I. s 15 body… hip-hip-hurá :-)

2. místo má – Profesor Baklažán se 13 body pro fotografii ...
    3. místo obsadili – renegade – 5 bodů pro BB mimi kry
    – Festa – 5 bodů pro Se vším všudy. (Skoro).
    – bella – 5 bodů pro Zlín
    – alun – 5 bodů pro TD 1/1
    4. místo získal – Stanislav Hořínek, jeho H – H získalo 4 body

Tož srdečně gratuluji vítězi, objímám a líbám na čelíčko i obě líce :-) a těším se na vyhlášení dalšího Tématu dne.

Všem děkuji za účast :-)

• Profesor Baklažán
    Profesor Baklažán
    28.06.2016 20:17

Gratuluji vítězi :) a děkuji za pěkné TD

• Z.  I.
    Z. I.
    28.06.2016 21:28

uff, tak to je milé překvapení :). Chtěl bych pogratulovat všem dalším umístěným, ale především bych chtěl poděkovat všem, kteří se TD zúčastnili, protože by byla škoda, kdyby tato spontáně vzniklá tradice na FA vyšuměla do ztracena.

• Opicihlava
    Opicihlava
    28.06.2016 22:08

gratuluji všem vítězům a potažmo i zúčastněným a taky doufám, že TD nezanikne a slabší účast byla dána předprázdninovým termínem, tož tak, těším sa na další pane Z. I. :)

• renegade
    renegade
    29.06.2016 07:05

toz greatulaCIA spolubednakom, predovsetkym tym na vyssich stupienkoch, len mam pocit, ze boli oceneni snad vsetci zucastneni :D

• Věra Rothová
    Věra Rothová
    29.06.2016 09:48

blahopřeji všem na bedně i kolem a těším se na nové téma od pana Z. I. :)

Vkládání komentářů je uzamčeno.

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse