-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"Pokud si tady budou navzájem dávat body kámoši, většina kvalitních fotek..." - zobrazit celý komentář
ked das niekoho na blacklist za komentar: :D dokazujes len, ze ani nevies rozlist, co je negativny a co pozitivny komentar, tak by som si velmi zelal, aby ti nejaky ten znamy fotograf napisal, ked ja uz nemozem, co si mysli o tych ostatných tvojich výtvoroch, lebo tento bol aspon zabavny ;)
"jen taková poznámka... píšeš "Včera jsem procházel TD fotky a vyšlo mi, že..." - zobrazit celý komentář
Ale s pokušením přece bojovaly i mezinárodně uznávané morální celebrity (viz např. film Martina Scoreseho z roku 1988). A já jsem odolal – neotevřel jsem láhev vína, i když vývrtka ležela na stole - stačilo vložit ty fotky jednotlivě (jak se to dělávalo dlouhá léta) a byly by v TD. Ale nechtěl jsem, protože TD je pro mě závazek. Tedy svou neschopnost něco pro TD vymyslet/zrealizovat beru jako určitou potupu. A s vědomím, že si nestihnu pozorně prohlédnout fotky ostatních účastníků a okomentovat je, jsem zvolil neúčast, protože jsem nechtěl být pasivním parazitem.
Trocha nudných statistik: TD jsem se skoro pravidelně účastnil cca od konce roku 2009 do konce roku 2015. Při četnosti 4 TD ročně to dělá cca 20 účastí. Z toho jedinkrát (v TD Standby) jsem neměl nic pro TD speciálně připravené. Mohu tedy s čistým svědomím prohlásit, že piju kávu a kážu kávu. A ani mi nevadí, když si dá někdo do kafe rum. Nejsem přece Mirek Dušín, který nikdy neřekl ani jedno sprosté slovo. Jsou prostě fotky, které do TD sednou a vůbec nevadí, že jsou z archivu. Klidně je navrhnu na medaili a budu je považovat za vítané oživení TD. Ale měly by být spíš výjimkou než pravidlem, jinak TD ztrácí svůj původní smysl.
"Ano, je to HRA, jak napsala bella a já bych doplnila, že je to hra na..." - zobrazit celý komentář
Nevzpomínám si, že by TD někdy potřebovalo rozhodčího. Drtivá většina účastníků ta jednoduchá pravidla vždy ctila a pokud někdo ojediněle omylem vložil bodovanou fotku, tak mu bylo doporučeno vložit ji opakovaně nebodovanou (pokud měl vyčerpaný vkládací limit, tak měl prostě smůlu). Vzhledem k tomu hromadnému výskytu bodovaných fotek bych se přimlouval za to, aby Redakce v archivních databázích nalezla kompletní pravidla TD (byla uváděna při každém TD v sekci "Aktuality" nebo nějaké podobné - už si to přesně nevzpomínám). V dnešní době, kdy fungují odkazy, už ta pravidla nemusí být opakovaně vkládána - stačí dát odkaz na nějaké obecné TD vlákno.
Když budu mluvit za sebe, tak načasování na konec června prostě nesedlo.
Nevypnutí bodů je myslím především věcí omylu, někdo zapomněl, že se v TD vypínají, připadá mi zbytečné to vůbec řešit.
Asi je obecně chybou, že TD je označováno jako soutěž, to by zmátlo kdekoho.
TD přece vyhodnocují slavní fotografové, někdo si toho ještě nevšiml?
Kolegyně a kolegové, zhodnocení a výsledky pro Téma dne "POHLEDNICE naší vesnice/města" 23. 06. 2016 je zde:
Nejdříve malé shrnutí:
- účastnilo se celkem 27 autorů a 51 fotografií;
- hodnocení dodalo 13 autorů;
Dva autoři, kubuthor a Raul Zelený měli fotografie připravené do TD, nesplnili však formální požadavky pro účast, tudíž jsem pro ně dodaná hodnocení nezapočítala.
Vítězem se stala fotografie Zlín autora Z. I. s 15 body… hip-hip-hurá :-)
2. místo má – Profesor Baklažán se 13 body pro fotografii ...
3. místo obsadili – renegade – 5 bodů pro BB mimi kry
– Festa – 5 bodů pro Se vším všudy. (Skoro).
– bella – 5 bodů pro Zlín
– alun – 5 bodů pro TD 1/1
4. místo získal – Stanislav Hořínek, jeho H – H získalo 4 body
Tož srdečně gratuluji vítězi, objímám a líbám na čelíčko i obě líce :-) a těším se na vyhlášení dalšího Tématu dne.
Všem děkuji za účast :-)
Gratuluji vítězi :) a děkuji za pěkné TD
uff, tak to je milé překvapení :). Chtěl bych pogratulovat všem dalším umístěným, ale především bych chtěl poděkovat všem, kteří se TD zúčastnili, protože by byla škoda, kdyby tato spontáně vzniklá tradice na FA vyšuměla do ztracena.
gratuluji všem vítězům a potažmo i zúčastněným a taky doufám, že TD nezanikne a slabší účast byla dána předprázdninovým termínem, tož tak, těším sa na další pane Z. I. :)
toz greatulaCIA spolubednakom, predovsetkym tym na vyssich stupienkoch, len mam pocit, ze boli oceneni snad vsetci zucastneni :D
blahopřeji všem na bedně i kolem a těším se na nové téma od pana Z. I. :)
Vkládání komentářů je uzamčeno.