• Karel Omes
    Karel Omes
    Autor
    15.12.2009 08:11

Snad jen ještě drobná poznámka. Fotky focené do JPG mají např. v porovnání s A200 výrazně živější (nikoliv však přesaturované) barvy, zvláště modrou, což je plus pro snímky krajiny s oblohou. Stejně tak je velmi dobré podání zelené. Obecně lze říci že fotky formátu JPG (nastaveno na AdobeRGB) z A550 lze ve většině případů rovnou tisknout bez nutnosti jakéhokoliv zásahu v editoru. A200 zase naproti tomu je více barevně neutrální ve stínech. A550 má ve stínech namodralý nádech známý již z dob kinofilmů.

• Taffey
    Taffey
    15.12.2009 13:22

Tedy, Čárlí, o té funkci telekonvertoru jsi mi ani nic neříkal. Takovou hovadinu mohou vymyslet fakt jen Japanci. Pokud jde jen o výřez, řekl bych, že je ta funkce spíš na závadu, protože stejný výřez si mohu udělat v PC pouhým ořezem a vidím naprosto přesně, kde řežu. Počítám ale, že ten "telekonvertor" funguje alespoň tak, že se na displeji zobrazuje jen ten výřez zvětšený na celou plochu.? Ale jak to funguje při pohledu do hledáčku? To asi nijak, co? No, o šumu jsme si už psali, že ano, tedy ten při ISO800 je opravdu patřičný, obzvlášť na šedé obloze je to až nechutné. Vidím, že stran šumu Sony od doby Minolty, moc nepokročila. Ale jinak sis s tou recenzí opravdu vyhrál, máš to detailně popsáno. Rád jsem u ní strávil hezkých pár minut. Díky.

• Karel Omes
    Karel Omes
    Autor
    15.12.2009 13:39

funkce telekonvertoru funguje pouze při živém náhledu. Je určena pro ty co nechtějí fotky upravovat v PC, ale hned tisknout.

• Karel Omes
    Karel Omes
    Autor
    15.12.2009 13:41

Na LCD je samozřejmě vše vidět jak bude oříznuto.
    p.s. tato funkce asi není pro Předsedu :o)

• Petr Wroblowský
    Petr Wroblowský
    15.12.2009 13:51

To je stejné jako hrátky s formáty, že, taky máme 3:2 a uděláme z něj 16:9.
    Možná by byla docela důležitá informace, že HDR a DR se týkají pouze JPG a nikoliv RAWu. Nebo se pletu ?

• Karel Omes
    Karel Omes
    Autor
    15.12.2009 14:27

dík za upozornění, to je pravda. HDR jde pouze při snímání do JPG. DRO i při snímání do RAW.

• Petr Louženský
    Petr Louženský
    15.12.2009 17:25

Mě zaujala informace o počtu fotografií, které se vejdou na kartu... na 8GB kartu 596 fotek. Jakto, že já u své A700 dostanu na 8GB kartu cca 420 fotek? A700 má přitom 12 MB snímač, A550 14 MB.
    Co se vlastně stalo s A700? Z internetových krámů téměř vymizela.

• Petr Louženský
    Petr Louženský
    15.12.2009 17:26

... fotek ve formátu RAW, abych byl přesnější. Nebo je to v případě A550 formát cRAW?

• Petr Louženský
    Petr Louženský
    15.12.2009 17:27

12/14 MPx snímač... Sorry, píšu dneska jako prase :-)

• Tomáš Peltan pelt
    Tomáš Peltan pelt
    15.12.2009 17:27

To omezení HDR jen na jpg je docela skoda :-(.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse