-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
No, ta fotka holčičky u pole s obilím je příšerná - takovou bych sem ani nedával. Je neostrá a přepálená. Vzhledem k času, ISO a ohnisku je to děs. Rozhodně nesouhlasím, že by tohle měl být foťák pro technicky náročnější uživatele. Spíš pro ty nenáročné.
To Jifi: Ta fotka s holčičkou je samozřejmě příšerná z hlediska fotografického, ale tohle je test fotoaparátu. Petrovi šlo o chromatickou aberaci objektivu na hraně bílá čepice vs, téměř černé pozadí.
2 Jifi: zmíněný snímek je ohniskem 129mm (ekv.). Až na ostré stíny v obličeji jde o dobře nasvícenou scénu. Všichni víme, že megazoomy, vysoké rozlišení a kvalita snímku jdou trochu proti sobě. Takže konstatuji, že rodinný snímek, vytisknutelný na 10x15 existuje. Mimochodem chvíli na to, jsem na konci toho pole u lesa vyfotil člověka. Zabírá právě celý snímek (max. opt.+digi zoom). Kvalita asi jako z webové kamery, ale na normálním kompaktu by nebylo nic.
Kolik bude stát, ano podstatně kvalitnější, stejný rozsah při stejné světelnosti na zrcadlovku? Průměrný roční plat? A o tom to je... Čtenář, zákazník, si musí vybrat.
Právě proto, že to je test fotoaparátu ... tak bych si něco takového fakt nekoupil. Kompakt stačí do 5 MPix a zoom s rozsahem 10x stačí bohatě - lezly by z toho přijatelnější obrázky. Toto je už třeba pro mě tak mizerné, že bych to nekoupil ani manželce i kdyby to stálo 5 tisíc. Ten nesmyslný rozsah zoomu bych raději oželil a těch 12 MPix - dodnes jsem nepochopil, k čemu to u podobných přístrojků je dobré.
Holt reklamní masáž :-(
ještě odpověď pro Petra Koritinu:
reaguji na větu "Takže konstatuji, že rodinný snímek, vytisknutelný na 10x15 existuje." Na fotku 10*15 cm stačí 2Mpix foťák ... Pokud by měl 4 MPix, tak z něj bude (ve srovnání s tímto hyper- mega- ultrazoomem) luxusně vypadající fotka cca 15*20 cm. Ze 4MPix se dá udělat slušně koukatelná A4 (pokud to nesrovnám s DSLR). Takže k čemu to má 12 MPix?
Jifi: no protoze cim vic pruhu tim vic adidas.Cim vic pixlu, tim vic fotak
Bohužel neexistuje megazoom s malým počtem pixelů, byť znalejší veřejnost ví, že by to mělo něco do sebe. Realita je zde taková, jaká je.
Navrhuju pro marketingové kouzelníky zlepšovák: Můžou uvádět rozlišení čipu v kilopixelech a hned to budou 1000x větší čísla :-))) Větší číslo, větší foťák :-)))
Ne, vážně, to je obludnost, udělat na tak malém čipu 12 MPix a zkombinovat to s 26násobným zoomem. Něco takového může koupit jedině člověk, který o focení nic neví.
osobne by som sa asi vyburil aj na tom, ze tento 'fotak pre narocnych' ma mizerny dynamicky rozsah (na co mi je 12 mpix, ked na fotke, kde osoba stoji v tieni, vidim skoro len biele okolie a cierny tien....)
...všechno v jednom a nic z toho ...výborný přístroj pro cvakaře
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).