Test fotoaparátu Sigma DP-1

• Taffey
    Taffey
    30.11.2008 03:05

No vidíte. Full fotky jsou tam tak, jak z foťáku vypadly. To je to nejlepší, co může recenzent udělat. Jdu si něco stáhnout a upravit, páč to je pro mě rozhodující.

• Josef Kopecký
    Josef Kopecký
    23.12.2008 09:10

Ke komentáři od Taffey:
    Nesouhlasil bych, že s tímto aparátem neuděláš akční snímek. To, že nejsou tyto snímky preferované skoro v žádné prezentaci, je jen proto, že tento aparát se kvalitou snímků a hlavně barevným podáním, přímo nabízí pro fotografii krajinek a přírody. Samotný aparát však nemá průhledový hledáček a je pravda, že při používání displeje pro náhled mnoho akčních fotografií neuděláš, právě pro jeho nepříjemné zpoždění reálného obrazu. Nic Ti ale nebrání přikoupení průhledového hledáčku, vyřazení autofokusu a potom je tento pidiaparát zrovnatak rychlý, jako kdejaká zrcadlovka. Mě spíše zaráží jiná věc.Na některém, převážně zimním snímku, kde převládají bílé plochy je patrné tyrkysové zabarvení rohů. Je to zřejmě způsobené IR filtrem a použitým širokoúhlým objektivem. Zajímalo by mě, jestli výrobce tento hrubý nedostatek bude řešit, třeba následným FW?
    Děkuji za odpověď. Josef.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse