-
Diskuse ke galeriím |
21
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotogalerie |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
V čem má ten zoomovací mechanismus negativum? 100-400 to má nastejno? Když kouknu na vysunutý objektiv, tam vidím, že se objektiv "prodlužuje zprostředka", to je ten problém? A taky že tam jde skřípnout zrnko písku - ty plochy jsou kolmé na osu objektivu a dělají "svěrák"
A jednou v článku je Canon R Mark II, tak jsem hned šel hledat...
Sony 200-600mm zoomuje bez vysouvani. Tady staci k ovladani zoomu jeden prst. To je pro mne idealni konstrukce.
Pokud má nějaký fotoamatér zbytečných cca 200 000 Kč na tělo a a tento zoom - ideální volba !!!
Mně by zajímalo, proč jsou ceny objektivů, hlavně těch světelných tak vysoké?
Nepřijde mi to, že musí být výroba tak nákladná.
Ale nerozumím tomu. Tak se ptám. :-)
Vašek
"Mně by zajímalo, proč jsou ceny objektivů, hlavně těch světelných tak..." - zobrazit celý komentář
Vyrobit kvalitní optické sklo a následně z něj vybrousit čočku je docela piplačka. Nehledě na proces výroby objektivu, který pořád vyžaduje dost ruční práce. Největší problém ale je, že nejde o dost "masové zboží". Tj není jich třeba miliarda ročně, jako třeba telefonů. Asi se nenajde tolik fotografů hledajících objektiv konkrétního ohniska a značky, jako těch, co rádi čučí do telefonu :-) ...pak je tu zástup dovozců, prodejců a překupníků, kteří by taky slízli smetánku. Přidej k tomu našich 22 procent (což je pomalu čtvrtina navrch) a cena je na světě https://www.youtube.com/watch?v=r5HFLkNrbIU
"Vyrobit kvalitní optické sklo a následně z něj vybrousit čočku je docela..." - zobrazit celý komentář
Díky.
Vašek
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).