-
Diskuse ke galeriím |
15
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
"Odebrat komplet celý komentář a nahradit ho tečkou, nebo smazat 365 svých..." - zobrazit celý komentář
Vy mne iba neustále dokazujete, že ani netušíte, čo to znamená diskutovať. A ja s Vami už ani nemám chuť akokoľvek komunikovať, kým teda nevidím, že je treba sa z môjho pohľadu vyjadriť. Niekedy sa síce rád pustím do polemiky, ale celkovo nie som žiadny internetový diskutér, osobne dávam prednosť dialógu. Takže áno, ak chcete so mnou polemizovať, tak pokojne pokračujte smerom na moju adresu, uvidím, čo s tým dokážem urobiť, ak vôbec niečo.
"Vy mne iba neustále dokazujete, že ani netušíte, čo to znamená diskutovať...." - zobrazit celý komentář
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/511841/?page=0a55a31623523c20352f43e5a6c49ed8
"https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/511841/?page..." - zobrazit celý komentář
Keď už ste sem v tomto kontexte (v kontexte mňa a Vás) dali odkaz na Vašu fotku, tak tam to bol z mojej strany zlý nápad, zlý nápad skúsiť Vám dať hoci vôbec nie pochvalu, ale z mojej strany, z môjho pohľadu, úprimnú spätnú väzbu k Vašej fotografii, ktorý som, iróniou osudu, bral ako pokus o ústretové gesto smerom k Vám.
Iste, nebola to chvála, bola to kritika, hoci improvizovaná, určite som si nedal 24 hodín na jej usilovné komponovanie, ale z môjho pohľadu, tá najlepšia improvizovaná kritika, akú som v danom momente vedel a v tom najlepšom úmysle, kritika, akú by som poskytol aj komukoľvek, kto by ma pomyslene milo požiadal o úprimnú kritiku svojej fotografie.
Vaša reakcia bola, aby som si šiel skúsiť fotenie, lebo o tom predsa fotenie je, o fotení. Vaša reakcia bola, že to vlastne nebolo k Vašej fotke, lebo to vlastne bolo o pocitoch, ktoré by som ja chcel nájsť vo Vašej fotke, a teda ma odporúčate si ísť takú fotku vytvoriť.
Dokážem pochopiť, že kritika nie je nikomu príjemná, zvlášť od človeka bez najmenšieho kreditu v danej oblasti, a Vy ste ma o moju kritiku nežiadali, takže je prirodzene ľudské aj poslať ma s ňou niekam, bokom to, že štýl vždy mení situáciu, keby sa chcelo. Tak či onak, keď už nič iné, som človek, ktorý rád druhému človeku ušetrí aj námahu klikania so zaradením si ma na "black list". Nemám potrebu písať komentáre za každú cenu či hlava nehlava. Ale keď už píšem, hoci improvizovane, snažím sa aspoň trochu vykročiť z toho, čo sa "bežne píše". A iste, verím, že by bolo asi často príjemnejšie pre druhého dostať len niečo podľa "šablóny", teda v podstate iba číslo. Ale ako som napísal, rád druhému ušetrím aj námahu s black listom, často mi stačí tón jeho prípadnej reakcie.
Spomínajúc tón mi pripomína, že som niekoľkokrát na tomto webe bol voči Vám drzejší, než bolo aj z môjho drzého pohľadu bezpodmienečne nutné, a to aj v kontexte toho, že mi prídete ako človek, ktorý na tomto webe tiež dokáže rozdávať iným aj slovné údery, ak môžem taký výraz použiť a nebyť tým voči Vám aj tu nechcene drzý.
Za takú svoju zbytočnú drzosť sa Vám ospravedlňujem.
"Keď už ste sem v tomto kontexte (v kontexte mňa a Vás) dali odkaz na Vašu..." - zobrazit celý komentář
Když ono je to velice náročné s tebou pokračovat v komunikaci. Když obddržím další stránku textu, zvažuji zda napsat jen "děkuji za názor" a nechat to být, ale je mi to nějak líto, dal sis s tím takovou upřímnou práci, měla bych reagovat a odepsat... takže čtu pod svou fotkou:
"Sú v centre, ktorý mi zdôrazňuje skôr statickosť, sú spolu skôr ako dva stĺpy než živý vzťah. Áno, je tam znázornenie pohybu"... No jo, TD se blíží, kde vzít tak narychlo slušnou fotku že ano, jdou kolem dva mladí lidé, tak honem foťák a cvak... A teď to mám rozebírat jako dva sloupy a znázorněný pohyb. No co s tím?
"čakal by som opačný pomer, ale ak bol zámer ukázať nie sústredenú emóciu, ale skôr širší geo-príbeh dvojice, potom je záber zase príliš úzky, dvojica príliš veľká, málo zaujímavého kontextu." Tak jo, cvakla jsem něco špatně, co mám příště zlepšit?
"Špekulatívne, zo scény by téma nepotrebovala celé postavy, možno "len nejako vhodný" detail nôh či rúk (ktoré sa možno držia), keby bola kamera inde a inak. Fotografia niečoho/niekoho vs. fotografia o niečom (ideálne univerzálnom). Verím, že to druhé by si aj autorka priala viac."
Takže co - příště jak? Asi opravdu napsat jen "Děkuji za zastavení a názor". Já vím že jsi hodný člověk, myslíš to upřímně, píšeš citlivě, za kritiku se omlouváš. Mně opravdu kritika nevadí, a snesu ji, koukni co mi tam napsali dva další lidi, a rozhodně jsem se z toho nesložila, prostě napsali a já podle toho reagovala. Obě strany jsme reagovali po svém, dost ostře ale slušně, no a je to, a budou další fotky. U tebe prostě jsem v rozpacích, nevím jak reagovat a z toho co se snažíš říct nevím co příště mohu zlepšit... Takže asi tak, no.
Takže TD :" Na ulici to žije" je už minulostí. Děkuji všem za vložení ( a nesmazání) svých fotek. Téma nebylo úplně jednoduché o o více si cením vaši snahu.
Vyhlášení :
TD se zúčastnilo 14 autorů s 29 snímky, ale jeden autor byl ze soutěže vyloučen - datum fotografií nesplňovalo podmínky. Dva autoři své snímky někdy od pátku do pondělí smazali všechny a jeden autor smazal jeden ze svých (více) snímků. Takže dát dohromady hodnocení nebylo úplně triviální. Souboj na čele byl až do posledního hodnotitele naprosto vyrovnaný.
Hodnotilo všech 11 autorů, kteří zůstali v soutěži.
Výsledky :
• 1. místo drapka / Čekání 12 bodů
• 2. místo Petr 52 / Večer u kašny 11 bodů
• 3. místo Matal / Směr Karlúv most 7 bodů
• 4. místo Petr 52 / Ve dvou to jde lépe 6 bodů
• 4. místo Matal / Sobota na náplavce 6 bodů
• 4. místo Cimlerová / Z výšky 6 bodů
• 5. místo Matal / Neuletí 5 bodů
• 5. místo drapka / Křižovatka 5 bodů
• 6. místo Míla Vildová / Narozeniny 4 body
• 7. místo Tomava / Senná rýma 3 body
• 8. místo Jinka / Živá doprava 1 bod
• 8. místo Anassia / Setkání 1 bod
!! Vítězem je drapka se svým skvělým snímkem : Čekání. Velká gratulace za nápad i provedení drapce.
Blahopřeji také Matal za 3.místo a vám všem ostatním za velkou snahu, krásné fotky a účast.
Budu se těšit na další téma, které nám drapka vymyslí.
Pokud by jste v mém hodnocení našli chybu, obraťte se na mě a vyřešíme to.
Jenom úplně na závěr : Prosím nemažte fotky , které jste do soutěže vložili, komplikujete tím hodnocení soutěže.
Mějte se krásně ( i když venku teď prší). Petr
Děkuji moc za téma a práci okolo. Opět jsme si to užili. Gratuluji Drapce k vítězství no a co jiného... těším se - jako všichni - na nové TD.
Taky gratulace všem, kteří mají odvahu jít "s kůží na trh" všem novým i těm, kteří vytrvali v tomto soutěžení. Ráda bych také poděkovala všem za hodnocení všech tří fotek, jen jsem se nějak nedopočítala u Soboty na náplavce. Asi někdo dal bod a pak vše smazal. Pokud se nepletu, tak prosím o sešup dolu. M.
Opravené výsledky -
Omylem jsem přidal jeden bod Matalovi u fotky : Sobota na náplavce
Děkuji , že mě sám Matal na chybu upozornil !!!!
Správně je tedy pořadí :
Výsledky :
• 1. místo drapka / Čekání 12 bodů
• 2. místo Petr 52 / Večer u kašny 11 bodů
• 3. místo Matal / Směr Karlúv most 7 bodů
• 4. místo Petr 52 / Ve dvou to jde lépe 6 bodů
• 4. místo Cimlerová / Z výšky 6 bodů
• 5. místo Matal / Sobota na náplavce 5 bodů
• 5. místo Matal / Neuletí 5 bodů
• 5. místo drapka / Křižovatka 5 bodů
• 6. místo Míla Vildová / Narozeniny 4 body
• 7. místo Tomava / Senná rýma 3 body
• 8. místo Jinka / Živá doprava 1 bod
• 8. místo Anassia / Setkání 1 bod
"Taky gratulace všem, kteří mají odvahu jít "s kůží na trh" všem novým i těm..." - zobrazit celý komentář
Děkuji za upozornění, byla to moje chyba.
Publikoval jsem už opravené výsledky.
Ty jooo moc moc všem děkuji za udělené bodíky a hodnocení, Petrovi děkuji za hezké těma a gratuluji Petrovi za skvělé 2. místo a Matal za krásné 3. místo ,.......no jsem nyní na dovolené, ale budu se snažit do zitra vymyslet nějaké nové téma a poslat co nejdříve do redakce, přeji všem krásné sluníčkové dny, Monika,.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).