Test bezzrcadlovky Fujifilm X-E4

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    22.03.2022 09:26

Myslím, že je to lehký foťák ideální pro reportáž/street. Filmové režimy a vyvážení bílé jsou u Fujifilmu super. Tohle se mi také moc líbí. Jen si nejsem tak úplně jistý s tím šumem, když je málo světla. Pro velké zvětšení - studio, krajiny, noční foto to asi není. Jak se RAW chová, když zesvětlíš tmavá místa v postprocesu?

• ireturn1day.tumblr.com
    ireturn1day.tumblr.com
    23.03.2022 21:27

Já si nejsem jist, zda tuhle recenzi psal někdo, kdo alespoň trochu chápe techniku..
    "Na horní stěně je „páčka“ pro zapnutí/vypnutí. V téže oblasti jsou dva velké otočné voliče – jeden na volbu režimu P, A, S, M v režimu focení, druhý na kompenzaci expozice. Toto řešení se mi hodně líbí." ?!
    může mi autor ukázat, kde je to PASM?! není náhodou fujifilm o tom, že žádné PASM nemá? panenkomarjá

• E.B.E
    E.B.E
    24.03.2022 22:23

Foťák se mi líbí, dokonce mám rád Fuji, ale stejně tak mě baví to nadšení z výdrže se slovy: ...foťák vydržel tři hodiny občasného focení. Což se samozřejmě netýká jen tohohle foťáku i značky. Je už taková divná doba , kdy nás u novinek nadchnou i věci, kterě byly dřív naprosto normální :-)

• David H
    David H
    27.03.2022 23:48

Fotím s X-T30, uvnitř je to stejné jako X-E4. U X-E4 by mi přece jen chyběl nějaký grip, má méně ovládacích prvků i oproti předchozím verzím řady X-E. Rawy jsou nejspíš barevně odšumované, ale není to problém. Alespoň jsem barevný šum u Fujifilmu nikdy neviděl. Ani s jasovým šumem není na vyšší ISO problém. Baterie mi většinou na den focení vydrží, ale doporučuji 1-2ks náhradní. V případě použití neznačkové baterie je třeba počítat s nižší výdrží a kratší životností. Fujifilmy mají svá specifika, recenze postrádá některé užitečné informace, ale i tak díky za ní.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    30.03.2022 22:01
    Reaguje na ireturn1day.tumblr.com 23.03.2022 21:27:

"Já si nejsem jist, zda tuhle recenzi psal někdo, kdo alespoň trochu chápe..." - zobrazit celý komentář

Pozice voliče jednoznačně určí, který z režimů tradičně značený PASM bude k dispozici. Proto jsem text P,A,S,M dal dodatečně do uvozovek. A zde tedy dodám, že A na voliči samozřejmě neznamená prioritu clony, ale automatickou volbu času. Což v kombinaci s konkrétním clonovým číslem dá tradiční A, v kombinaci s A na objektivu dá tradiční Auto. Pevná hodnota času na voliči a A na objektivu dá tradiční S. Proto je formulace s uvozovkami již rozhodně správná. Děkuji za upozornění.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    30.03.2022 22:04
    Reaguje na E.B.E 24.03.2022 22:23:

"Foťák se mi líbí, dokonce mám rád Fuji, ale stejně tak mě baví to nadšení z..." - zobrazit celý komentář

Kde vidíte nadšení? To jsou fakta. Doporučuji si přečíst celý odstavec a nadšení z výdrže v něm tedy nevidím.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse