bajonet RF a dostupnost objektivů

  • Slenoch
    Slenoch
    Autor
    04.09.2021 22:24

    Je tady někdo, kdo ví, co se děje v oblasti objektivů s bajonetem RF?

    Velmi dlouho jsem vybíral novou hračku... až jsem skončil u R6. Když jsem skoro rok vybíral, nevšiml jsem si, že by nebyly dostupné objektivy s bajonetem RF. Od srpna do dnešních dnů ovšem nelze koupit objektiv s bajonetem RF. Žádný prodejce ani nereaguje na otázku reálné dostupnosti.

  • E.B.E
    E.B.E
    06.09.2021 00:10
    Reaguje na Slenoch 04.09.2021 22:24:

    "Je tady někdo, kdo ví, co se děje v oblasti objektivů s bajonetem RF? ..." - zobrazit celý komentář

    Sice nemám Canon, ale nevšiml jsem si, že by objektivy nebyly dostupné. Většina je, jak tak čtu, skladem. Třeba jen navštěvuješ jiný obchody. Každopádně o plánech Canonu s bajonety toho moc nevím

  • oldabasak
    oldabasak
    13.09.2021 23:54
    Reaguje na Slenoch 04.09.2021 22:24:

    "Je tady někdo, kdo ví, co se děje v oblasti objektivů s bajonetem RF? ..." - zobrazit celý komentář

    Je to víc problémů dohromady. Hlavně nedostatek čipů a tím vázne výroba, problémy s lodní dopravou, Canon zatím není moc ochotný dovolit jiným výrobcům výrobu objektivů (Sigma, Tamron, Samyang....)
    Nezbývá než čekat. Blbý, no

  • Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    19.10.2021 09:08

    R6 je určitě výborný fotoaparát. Možnost je Canon redukce EF/RF. Ale v případě, že nasadíš objektiv jiného výrobce než Canon, nebude ti fungovat třeba stabilizace sensoru. Třena autofokus EF nové Sigmy 14mm f/1,8 však chodí celkem dobře. Počítej, že Canon a asi i Nikon se budou nejspíše dále bránit jiným objektivům než vlastním. Ti se zase budou určitě snažit - business je to super, ale je to boj na hraně - patenty, soudní spory, drahý reverse engineering. Z tohoto hlediska je zajímavý Sony, který se objektivům jiných stran nebrání. Tedy zatím.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse