-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Škoda, že jsou ukázky tak malé. Alespoň nějaké orientační výřezy ze scanů porovnání s originálem bych uvítal. Stejně tak celkové zhodnocení práce s tiskárnou, předpokládáné náklady na tisk, možné zatížení tiskárny atd.
Relevantně spočítat náklady na tisk je složité, na každý typ tiskového materiálu bude spotřeba jiná, navíc bych musel vytisknout všechny cartridge až do dna a potom spočítat potištěnou plochu. Navíc vždycky vám nějaká barva dojde jako první, podle toho co tisknete. Velkoformátové tiskárny většinou dokážou měřit spotřebu v desetiach ml. Pro9500 tuto možnost nemá. Cartridge mají kapacitu 13ml a stoji kolem 300Kč.Zatížení se podle mě spočítat taktéž nedá, to ukáže až praxe.
Nebylo by i porovnani s 9000? premyslim nad jednou z nich. Co jsem cetl, mel by byt rozdil jen v b&w, ale bylo by fajn mit to i podlozeny testem ;)
Hodil by se i test driveru pro Linux (http://www.turboprint.info/), ne kazdej pouziva windows ...
Dobry postreh, otestovat ovladace pod linuxem z nejake live distribuce me nenapadlo. pokusim se na to myslet priste. jinak 9000 ma jen jednu cernou (9500 ma cernou zvlast pro lesk i mat) a nema sedivou. takze vytisknout BW fotografie bude pravdepodobne obtiznejsi a ochudite se o tisk na Fine Art materialy...
K linuxu: ja som si kupil Pixmu 6700, tlaci perfektne, ale len z karty a pomocou turboprintu. Canon celkovo dost na linux kasle a ich ovladace su skor na tlac textu, nie fotografii. Navyse nie su ziadne ovladace tlaciarni na 64-bitove linuxy.
to orezanie o 35mm znamená, že potlačená plocha nebude
mat rozmer A4 resp. A3 ale menší?
Z velikosti papiru, ktery tam date(nejcasteji A4,A3) vam tiskarna zmensi tiskovou plochu o 35mm na zacatku papiru a na konci(nahore a dole). Tedy z A4 (210x297mm) vam zustane tiskova plocha cca 210x227mm
zmeší? tiskárna s doporučenou cenou skoro 30000 produkuje vlastně zmetky! tak to ať si jí pánové z canonu strčí do ...
K poslednimu komentari o zmenseni tiskove plochy pripominam, ze to plati pouze pro nektere FineArt materialy vysoke gramaze, ktere musi prochazet tiskarnou bez ohybu. z horniho podavace tiskne tiskarna standartne s minimalnimi nebo zadnymi okraji(dle nastaveni).
mám objednanou tuto tiskárnu jelikož preferuji ČB fotku jaké papíry doporučujete lesk či mat?(mám rád kontrastní fotografie)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).