-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
tak jsem se uz rozhodnul... jdu do 35/1.4 ii... ono nic neni idealni a vse ma sve mouchy, vcera jsem se konecne dostal k tomu nejdulezitejsimu: uprave rawu a tam se wow efekt dostavil...
muj vcelku bezny postup je skoro u kazde fotky lehce pridat saturaci a mikrokontrast, ne vsak s tou 35... tam jsem naopak musel mikrokontrast ubrat, to mnozstvi detailu je neuveritelny...
holt pri clone f/1,4 bude hodne odpadu, bude treba se naucit, kde AF zvladne ostrit a kde uz ne...
diky vsem za pomoc, vyreseno!
Také jsem byl jeden čas okouzlen focením na telefon, konkrétně Googel Pixel, který podává solidní výkony. Je to stále po ruce, lehké. Jenže... jsem odchovaný analogem, diapozitivy a také černou komorou. Na displeji telefonu vypadají fotky dobře, to samé na lepším monitoru PC už má nějaké ty mouchy a když jsem jednou viděl fotky z mobilu 30x45cm na jendné výstavě, se mi potvrdil fakt, že výstup z telefonu, respektive z toho pidičipu je plochý. Na jednu stranu jde u fotky o obsah a ne o to čím je vytvořena a v případě sociálních sítí je to fakt skoro jedno. Ale jakmile to člověk dělá trochu více vážně a fotky i tiskne, tak jsou ty rozdíly vidět. A hlavně, opravdu dlouhá skla zatím mobily nemají.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).