SIAM – THAJSKO TROCHU JINAK

• Josef Omelka
    Josef Omelka
    06.09.2007 09:36

!!!

• Jaroslav Drexler
    Jaroslav Drexler
    07.09.2007 10:24

Díky za pěkný cestopisný postřehy ;-)

• Oldrich Masek
    Oldrich Masek
    07.09.2007 11:20

Super fotky!
    K ty thajstine, „khááááááááá“ je hodne tezky na prelozeni, protoze se to pouziva v ruznejch situacich ruzne. Vetsinou vyjadruje neco jako uctu. Taky se pouziva na pritakani treba v telefonu. Jako "dikec" se to ale pouzit neda. Jo a este jedna malickost, „Kab Khun Khá“ je nece jako u nas zenskej rod, takle to rekne holka/zena. V muzskym rode se "Khá" meni na "Khap" (neco jako v cestine kluk fotil ale holka fotila).

• Petr Bambousek SulaSula.com
    Petr Bambousek SulaSula.com
    07.09.2007 12:42

Oldrich Masek : S tou thajštinou je to přesně takhle. Že jsme to používali jako "díkec" jsem psal spíš s nadsázkou, protože thajsky jsme fakt skoro nic nepochytili a jediný, co nám vždycky zůstalo v hlavě bylo to kháááá (od prodavačky - ženy). Tak jsme to kháááá používali spíš v sebeobraně :-)) Připadal jsem si podobně bezbranný, jako když se zeptám Vietnamce "Jak se jmenuješ" a on mi s úsměvem bezelstně odpoví "aaa jmenuješ". Překladatel by se nám mockrát hodil, naštěstí řeč rukamanohama je mezinárodní. :-))

• JK 7
    JK 7
    07.09.2007 12:50

Pěkné čtení i fotky, povedlo se ti to.

• Jiří Pušman
    Jiří Pušman
    07.09.2007 17:04

Moc hezké čtení i snímky

• Ondřej Prosický
    Ondřej Prosický
    09.09.2007 22:37

Ahoj Petře, jsi kluk šikovná, poutavě napsáno, málem už jsem šilhal po batohu :-)
    Heslo "Příště neexistuje" je základ každého fotografa přírody, také se jím řídím.

• Petr Šigut
    Petr Šigut
    10.09.2007 15:21

Výborně napsané, dobré fotky, prosto pohoda. Trochu by mě zajímala cenová kalkulace.

• Petr Bambousek SulaSula.com
    Petr Bambousek SulaSula.com
    17.09.2007 20:26

Petr Šigut : Náklady pro dva včetně letenky, pohodlného ubytování, vstupů, jídla, půjčení auta ... 60.000 Kč

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse