Softbox vs deštník

  • pianko
    pianko
    Autor
    09.12.2019 19:00

    Dobrý den, rád bych se zeptal, ve kterém případě je lepší použít softbox a ve kterém deštník, podle vašich zkušeností. Fotografuji především lidi a domácí mazlíčky. O:-)

  • E.B.E
    E.B.E
    09.12.2019 20:54
    Reaguje na pianko 09.12.2019 19:00:

    "Dobrý den, rád bych se zeptal, ve kterém případě je lepší použít softbox a..." - zobrazit celý komentář

    Deštník se používá především za deště, jako ochrana proti padající vodě :-) Pokud máš na mysli deštníkový softbox, pak je to jen přenosná a skladnější verze jednoho z druhů softboxů. A softbox jako takový slouží k usměrnění a změkčení umělého osvětlení při fotografování či videozáznamu. Vyrábí se i další druhy deštníků, pro jinou modelaci světla. A to např. transparentní, který změkčuje procházející světlo, nebo třeba neprůsvitný, s vnitřní odraznou plochou, většinou stříbrnou či zlatou, který slouží naopak k soustředění světla na určité místo. Dokola kolem jsou tohle všechno pomůcky k modelování světla a to podle určité situace. Tj nejde poradit druh, ani tvar, velikost,bez aktuálních podmínek a záměru

  • martina.drozdova
    martina.drozdova
    18.12.2019 16:24

    Pokud se porozhlížíte po koupi studiového deštníku, mohu doporučit zde: https://www.photoneurope.cz/studiove-destniky/ Dokáží i výborně poradit telefonicky.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse