Chyba při vkládání fotky

  • 29.05.2018 17:01
  • KIV
  • 22
  • KIV
    KIV
    Autor
    30.05.2018 02:16
    Reaguje na E.B.E 29.05.2018 23:07:

    "jak jsi asi pochopila, nikdo z nás ti pomoct nemůže a od adminů, troufnu si..." - zobrazit celý komentář

    Jo a nepotřebuju a nečekám pomoc. Pokud to lidi vědí, dají si prostě pozor aby nezmačkli enter při vyplňování názvu fotky. Ani nečekám že zasednou programátoři a budou to řešit, tak důležité to rozhodně není. Prostě je to nahlášeno, a až se budou řešit nebo měnit jiné věci, tak se kouknou i na tohle.
    Mimochodem, tohle se dá lehce obejít - jednoduše nejdřív vyplnit všechno ostatní, a pak vyplnit název fotky, protože bez názvu fotky systém prostě fotku neodešle, takže může kdokoliv dát kolik chce enterů kdekoliv, dokud tam není název fotky, fotku nelze odeslat ani dobrovolně ani omylem, tečka.

  • Festa
    Festa
    30.05.2018 15:37
    Reaguje na KIV 30.05.2018 02:16:

    "Jo a nepotřebuju a nečekám pomoc. Pokud to lidi vědí, dají si prostě pozor..." - zobrazit celý komentář

    Žádná tečka.
    ENTER!

  • otula
    otula
    30.05.2018 20:21

    Hm, obvykle všude standardně funguje na přesun do dalšího formulářového pole tabulátor, nikoliv enter. Enter ukončuje či odesílá (typicky "stiskne" tlačítko, které je předvolené, i když je to tlačítko nastylizováno jako nevinně vypadající obdélníček). Takže počítat s tím, že se enterem přejde na další formulářové pole, je zcela chybný předpoklad (což nevylučuje, že existují aplikace, kde to lze udělat).

  • KIV
    KIV
    Autor
    30.05.2018 20:45
    Reaguje na otula 30.05.2018 20:21:

    "Hm, obvykle všude standardně funguje na přesun do dalšího formulářového..." - zobrazit celý komentář

    A funguje tedy i tady tabulátor? Já to nezkoušela, a fotku teď vkládat nebudu, takže to nemohu zjistit. Ale když to říkáš, tak to asi funguje, že...

    A funguje ten tabulátor i v interní poště pro nový řádek?
    Taky jsem to nezkoušela, ale vím že tam funguje jiný trik, Shiftl a Enter tuším...

    A nač je tam potom po vyplnění všech položek to kliknutí na "odeslat fotku" nebo tak něco, když to odesílá/vkládá fotku na enter?

  • KIV
    KIV
    Autor
    31.05.2018 11:18

    Prosím admina o změnu jednoho slova v názvu tohoto vlákna -slovo "chyba" na slovo "enter" - dík.

  • otula
    otula
    31.05.2018 13:28
    Reaguje na KIV 30.05.2018 20:45:

    "A funguje tedy i tady tabulátor? Já to nezkoušela, a fotku teď vkládat..." - zobrazit celý komentář

    Určitě to funguje. Fotku jsem teď kvůli tomu nevkládal, ale když jsem dal upravit informace, tak tam tabulátor zcela přirozeně funguje. Ono to není o tom, na jakých webových stránkách se nacházíš, funguje to tak defaultně (třeba i ve formulářích v Adobe Readeru, MS Wordu/LO Writeru, MS Accessu a v dalších). Aby to nefungovalo, musel by programátor cíleně zachytit a ošetřit stisknutí dané klávesy a přidělit jí jinou funkci.

    Protože, jak jsem psal, Enter odešle předvolené tlačítko. Nemůžeš se tedy spoléhat na to, že v textovém poli bude fungovat jako konec odstavce. Může i nemusí. Sám raději preventivně v těchto případech používám Shift+Enter (a funguje to i zde v poště).

  • KIV
    KIV
    Autor
    31.05.2018 14:40
    Reaguje na otula 31.05.2018 13:28:

    "Určitě to funguje. Fotku jsem teď kvůli tomu nevkládal, ale když jsem dal..." - zobrazit celý komentář

    Dobrá, je mi jasné, že o tom víš rozhodně víc než já...
    A tak jsem šla tam, kde to teď mohu trochu ověřit, a to je Microsoft Word.
    Enter skočí na nový řádek. Shift enter rovněž.
    A ještě zkouším totéž v Microsoft Outlook.
    Enter dalo nový řádek, shift enter dalo nový řádek.
    Enter rozhodně neodeslalo poštu.

  • otula
    otula
    01.06.2018 10:07
    Reaguje na KIV 31.05.2018 14:40:

    "Dobrá, je mi jasné, že o tom víš rozhodně víc než já... A tak jsem šla tam,..." - zobrazit celý komentář

    :-) No jo, ale já jsem psal o ***formulářích***

    Teď už se to zvrtává do off topic, ale když už jsme u toho, tak v MS Word:
    - Enter vloží nový odstavec (nikoliv nový řádek)
    - Shift+Enter vloží nový řádek
    - tabulátor v dokumentu vloží tabulátor, v uzamčeném dokumentu s povolenou úpravou formulářových polí přejde na další formulářové pole. A formuláře na webové stránce jsou podobná situace jako ten uzamčený dokument s formuláři.

    A psal jsem o MS Access, ne o MS Outlook. MS Outlook jsem používal jen krátce, než mi stačil zlikvidovat veškeré naplánované věci v kalendáři, načež se mi pánové z MS omluvili, že by asi měli varovat před tím, že to funguje správně výhradně s MS Exchange serverem... Takže nevím, jak to funguje tam, ale předpokládám, že s těmi entery to bude podobné jako ve Wordu.

  • KIV
    KIV
    Autor
    01.06.2018 16:14
    Reaguje na otula 01.06.2018 10:07:

    ":-) No jo, ale já jsem psal o ***formulářích*** Teď už se to zvrtává do..." - zobrazit celý komentář

    Mno, Microsoft Word má pochopitelně hodně verzí, a hodně nastavení. Jelikož na tyhle věci rozhodně nejsem žádný kofr, mám to tak, jak mi to kdysi nastavili v Comforu, odkud mám i počítač i Microsoft Office. Nahoře na liště mám volbu „Normální“ a volbu „Bez mezer“. Ve volbě Normální je to jak říkáš, ve volbě Bez mezer, ve které já prostě píšu korespondenci, je to jak říkám já, tedy „Enter“ je nový řádek, a „Shift Enter“ je taky nový řádek, a že existuje shift enter jsem ani nevěděla, protože mi prostě pracuje enter.
    Jak je to ve formuláři nemám momentálně kde odzkoušet, ale věřím ti, protože máš větší znalosti než já.,, ( I když ani nechci pomyslet co by to udělalo při vyplňování třeba "online" daňového přiznání, kdyby člověk místo tab používal při každém fieldu enter a ono by to pokaždé celé odeslalo :-) )
    Outlook používám na poštu, a problém s ním nemám. Tam jsem si ale jistá, že poštu žádný ze znaků na klávesnici neodešle, dokud nekliknu na „odeslat“. Ani enter ne. Ono je to totiž dost trapas, kdyby rozepsanou poštu odeslal každý stisknutý enter – dovedeš si představit, kdyby se to stávalo třeba vysoce postaveným politikům či státním úředníkům? To by byl rachot…. Takže se přikláním k tomu, že „Enter“, ať už znamená nový řádek nebo nový odstavec, by neměl odesílat ani nedokončený dopis, ani rozpracovanou fotku…

  • otula
    otula
    01.06.2018 17:45
    Reaguje na KIV 01.06.2018 16:14:

    "Mno, Microsoft Word má pochopitelně hodně verzí, a hodně nastavení. Jelikož..." - zobrazit celý komentář

    S tím odstavcem a novým řádkem je to pokaždé stejné, ať už máš zapnuto "Normální" či "Bez mezer". To, že na první pohled nevidíš rozdíl mezi odstavcem a novým řádkem, na tom nic nezmění. Zkus si třeba celý text označit a aplikovat na něj odsazení prvního řádku v odstavci či meziodstavcové mezery a okamžitě pochopíš, že mezi Enter a Shift+Enter je zásadní rozdíl :-)

    A co se týká toho Outlooku, zkus stisknout Alt+S - přestaneš si být jistá :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse